Web Analytics

Muhabbet kuşu fiyatları ne kadar?

• Kullanıcı Seçil
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Muhabbet Kuşu

Seçil

Kullanıcı
Herkese selam aranıza yeni katıldım ve muhabbet kuşu beslemek istediğimi dile getirmiştim. Bir muhabbet kuşu düşünüyordum fakat tek mi alsam çift mi alsam karar veremedim. Muhabbet kuşu fiyatları ne kadar ortalama? Çalışan birisiyim tek muhabbet kuşu alsam bu sefer evde canı sıkılacak onu evde bırakmaya hakkım yok diye düşünüyorm benim gibi canı sıkılacak, çift alsam diyorum zorlanır mıyım?

Bu konu hakkında bana yardımcı olursanız çok mutlu olurum.

Herkese selam aranıza yeni katıldım ve muhabbet kuşu beslemek istediğimi dile getirmiştim. Bir muhabbet kuşu düşünüyordum fakat tek mi alsam çift mi alsam karar veremedim. Muhabbet kuşu fiyatları ne kadar ortalama? Çalışan birisiyim tek muhabbet kuşu alsam bu sefer evde canı sıkılacak onu evde bırakmaya hakkım yok diye düşünüyorm benim gibi canı sıkılacak, çift alsam diyorum zorlanır mıyım?

Kars'tasınız sanırım. Fiyatlar bölgeden bölgeye değişiyor. İstanbul için ortalama 500-600 arası. Kars'ta muhtemelen daha düşüktür diye tahmin ediyorum.

Tek mi çift mi olayında Evde akşama kadar kimse yoksa 2 tane almanız daha iyi olur. Ya da 1 tane alıp eğitip, 2-3 hafta sonra 1 de eşini almak da bir seçenek. Çift olarak alsanız bile evcilleştirmek için ayrı odaya alıp çalışabilirsiniz.

Tabii ki sanırım sizde kafes de yoktur. Ortalama 1000 lira gibi kafes masrafınız da olur.

Kuş almaya gittiğinizde tırnak eksikliği varmı yani uzuv eksikliği var mı, hareketli mi, poposu kirli mi temiz mi gibi komulara da dikkat ederek alırsınız. Alacağınız yerdeki kafesler temiz mi ona da dikkat edersiniz.

Çözüm
Kars'tasınız sanırım. Fiyatlar bölgeden bölgeye değişiyor. İstanbul için ortalama 500-600 arası. Kars'ta muhtemelen daha düşüktür diye tahmin ediyorum.

Tek mi çift mi olayında Evde akşama kadar kimse yoksa 2 tane almanız daha iyi olur. Ya da 1 tane alıp eğitip, 2-3 hafta sonra 1 de eşini almak da bir seçenek. Çift olarak alsanız bile evcilleştirmek için ayrı odaya alıp çalışabilirsiniz.

Tabii ki sanırım sizde kafes de yoktur. Ortalama 1000 lira gibi kafes masrafınız da olur.

Kuş almaya gittiğinizde tırnak eksikliği varmı yani uzuv eksikliği var mı, hareketli mi, poposu kirli mi temiz mi gibi komulara da dikkat ederek alırsınız. Alacağınız yerdeki kafesler temiz mi ona da dikkat edersiniz.
Bu bilgiler çok hoşuma gitti. Peki gidip petshop içerisinden almam mantıklı olur mu? Çünkü burada yazılarınıza denk geldim petshop yerine üretimhaneleri tercih ederim demişsiniz bir de nasıl bir kuş almalıyım? Aklımda çok fazla soru var o nedenle önce kendimi hazırlayıp sonra kuşu almak istiyorum :)

Bir de nasıl bir kuş almalıyım? Zayıf mı? Biraz şişman olanlar falan var onlar mı? Şişman olanlar çok tatlı duruyor ama ağır hareket ediyorlar bir kaç videolarını izlemiştim youtube üzerinden :)

Çift yani bir dişi bir erkek almak şart değil, tercih olur. Ama en az iki tane almanız en sağlıklısı. Yani cinsiyetleri aynı iki kuş da alabilirsiniz. Bazen aynı cinsiyetteki iki kuş arasında kavga yaşanabiliyor. Eğer yavruyken alıp birlikte büyüterek beslerseniz bu durum pek yaşanmaz. Ama büyüdüklerinde, üreme zamanında üremek isteyebilirler. Bu bir noktaya kadar kontrol edilebilir, bir noktadan sonra eş alıp üremesine izin vermek gerekebilir. Kısaca, en az iki tane alın (@sahin_tutus dediği gibi arada biraz zaman olabilir, bu sürede ilk aldığınızı kendinize alıştırırsınız). Ama cinsiyetleri size kalmış.

Bu bilgiler çok hoşuma gitti. Peki gidip petshop içerisinden almam mantıklı olur mu? Çünkü burada yazılarınıza denk geldim petshop yerine üretimhaneleri tercih ederim demişsiniz bir de nasıl bir kuş almalıyım? Aklımda çok fazla soru var o nedenle önce kendimi hazırlayıp sonra kuşu almak istiyorum :)
Üreticiden alacaksanız direkt olarak üretimhanenin içini görüp temiz mi, güneş alan bir yer mi, rutubeti var mı yok mu kontrol edin. Kafeslerin içi, tabanı ve tüneklerinde dışkı birikmiş mi yoksa genel olarak temiz mi; genel olarak kuşlar haraketli ve neşeli mi, durgunlar mı biraz inceleyin. Üretici sadece yem mi veriyor yoksa çeşitlilik sağlıyor mu, temizliği nasıl yapıyor sorarak bilgi alırsanız harika olur. Eğer bunları yapacaksanız üreticiden almak daha iyi bir fikir.

Bir de nasıl bir kuş almalıyım? Zayıf mı? Biraz şişman olanlar falan var onlar mı? Şişman olanlar çok tatlı duruyor ama ağır hareket ediyorlar bir kaç videolarını izlemiştim youtube üzerinden :)
Şişman dediğiniz galiba show yani gösteri kuşları, jumbo olanlar. Bunların fiyatı birazcık daha fazladır 🤏🏻😅. Tabi saf bir jumbo ile jumbo kırığı bir kuş arasında da fiyat farkı olur. Özel bir zevk, tercih yoksa yani sadece iri olması size çok daha sevimli geliyorsa jumbo kırığı kuşlara bakabilirsiniz. Dediğiniz gibi biraz ağırkanlı olurlar, vücut büyüklüğü kadar tüy fazlalığı da vardır. Bu yüzden kıyas yapıldığında normal muhabbet kuşuna göre daha sakin olabilirler.

Üretimhaneler elbette daha iyi. Facebook, instagram gruplarından elden teslim edilmek koşuluyla (parası da alışveriş esnasında) bulabilirsiniz Kars'ta üreticiler.

Tombul dediğiniz kuşların parası da biraz tombul olur. :) Ama yine de petshoplar bile boyutlarına göre ayırabiliyor.

Burada kısa kısa bir bilgi geçeyim. tombul dedikleriniz yani iri kuşları muhtemelen youtube'dan gördünüz. Onlar show ya da jumbo diye geçen kuşlar. Vasıflarına (yani irilikleri, duruşları gibi özellikler) göre ayrılırlar. Kabaca düşük, orta, yüksek vasıf diye geçerler. en dandikleri 1000 ile 3000 tl arasıdır kabaca. Ağır kanlı olayı değişebiliyor. Ben hiç vasıflı kuş beslemediğim için çok bilgim yok. @Tevfik hareketlilik ve bakımı konusunda benden daha bilgili.

Bir de petshoplar bile iriliklerine göre ayırabiliyor. Eskiden ingiliz, çekoslavak derlerdi show ya da jumbo kadar iri olmayan kuşlara. Ufaklara yerli derlerdi. Ama şimdi o da kalmadı pek. Sebebi yerli kuşlar bile irileşti.

Fakat şöyle küçük de bir detay var. Diyelim petshopa gittiniz. Aralarda iri kuş da var normal de var. İri ve hareketliyi tercih edin. Çünkü muhtemelen kuluçkanın ilk yumurtadan çıkan kuşudur o. Bir kuluçkada ilk yumurtadan çıkan kuşlar genellikle daha iyi beslenir. Muhabbet kuşlarında çoğunlukla yumurtadan hep beraber çıkmaz yavrular. 2 gün arayla çıkarlar. İlk kuşlar yavru sayısı az olduğu için annenin kursak sütünden daha çok faydalanırlar. O yüzden aynı anne babadan büyüdüklerinde farklı boylarda kuşlar çıkabilir. Ayrıca sadece boy meselesi değil. anneden sağlam kursak sütü alan yavru kuş da hayatı boyunca bağışıklığı daha iyi olur. Üreticiden alırım dememizin sebebi bu. Kuluçkanın ilk yavrusundan almayı garabti altına almak. Ha bu demek değil ki diğer yavrular tü kaka. Ben üretim sevdiğim için bu kadar detaylı ince eleyip sık dokuyorum. Yoksa ben de dişi kuşumu petshoptan hiçbir özelliğine bakmadan sırf hoşuma gitti diye aldım geçtim.

Türler olarak ise rainbow'u araşturabilirsiniz. Kuşta her çeşit renk oluyor. 😂 Albino ve lutino dediğimiz kırmızı gözlü sadece beyaz ya da sadece sarı kuşlar görüntü olarak güzeldir ama çekinik genlere sahip olduğu için hastalanmaları nispeten daha kolaydır. Aynı şekilde iri dediğiniz vasıflı kuşlarda da çok tüylü olanları tüy parazitlerine daha yatkındır bol tüylü oldukları için.

Biliyorum çok karışık anlattım. Aklınıza takılanı sorun. Hazmede hazmede ayrıştırırız bilgileri. Buradaki amaç tamamen sağlıklı bir kuş alabilmek başka bir şey değil.

Fakat şöyle küçük de bir detay var. Diyelim petshopa gittiniz. Aralarda iri kuş da var normal de var. İri ve hareketliyi tercih edin. Çünkü muhtemelen kuluçkanın ilk yumurtadan çıkan kuşudur o. Bir kuluçkada ilk yumurtadan çıkan kuşlar genellikle daha iyi beslenir. Muhabbet kuşlarında çoğunlukla yumurtadan hep beraber çıkmaz yavrular. 2 gün arayla çıkarlar. İlk kuşlar yavru sayısı az olduğu için annenin kursak sütünden daha çok faydalanırlar. O yüzden aynı anne babadan büyüdüklerinde farklı boylarda kuşlar çıkabilir. Ayrıca sadece boy meselesi değil. anneden sağlam kursak sütü alan yavru kuş da hayatı boyunca bağışıklığı daha iyi olur. Üreticiden alırım dememizin sebebi bu. Kuluçkanın ilk yavrusundan almayı garabti altına almak. Ha bu demek değil ki diğer yavrular tü kaka. Ben üretim sevdiğim için bu kadar detaylı ince eleyip sık dokuyorum. Yoksa ben de dişi kuşumu petshoptan hiçbir özelliğine bakmadan sırf hoşuma gitti diye aldım geçtim.
Burada çok iyi bir kısma değindiniz. Kursak sütünün kalitesi önemli ve bu kaliteyi genelde etkileyen şey beslenmedir. Kuşun dengeli bir amino asit alımı olduğunda, üretici bilinçli ise özellikle yavru bakan kuşlara kaliteli protein kaynakları verdiğinde yavrunun gelişiok daha hızlı olur. Zaten kuşların pek eti budu yok, özellikle yavruyken hacimce en çok tüy ve kastan oluşurlar. Her ikisi de protein yapılıdır. Ve boyut olarak büyüme süreci sadece anne babanın yavruya baktığı ilk 1-2 aylık süreç içerisinde olur. Bu süreç içinde yavru ne kadar tam ve kaliteli protein tüketirse boyu o kadar büyük olur (iki katı diyebileceğimiz kadar büyük bir fark bile olabilir).

Benim jumbo muhabbet kuşum vardı, show jumbo değildi ama altını çizeyim :) vasıflı bir jumbo idi ama bayağı hareketliydi benim tombiğim😀

Burada çok iyi bir kısma değindiniz. Kursak sütünün kalitesi önemli ve bu kaliteyi genelde etkileyen şey beslenmedir. Kuşun dengeli bir amino asit alımı olduğunda, üretici bilinçli ise özellikle yavru bakan kuşlara kaliteli protein kaynakları verdiğinde yavrunun gelişiok daha hızlı olur. Zaten kuşların pek eti budu yok, özellikle yavruyken hacimce en çok tüy ve kastan oluşurlar. Her ikisi de protein yapılıdır. Ve boyut olarak büyüme süreci sadece anne babanın yavruya baktığı ilk 1-2 aylık süreç içerisinde olur. Bu süreç içinde yavru ne kadar tam ve kaliteli protein tüketirse boyu o kadar büyük olur (iki katı diyebileceğimiz kadar büyük bir fark bile olabilir).
Kesinlikle katılıyorum. Şu an 1. ve 5. yavru arasında bunu direkt görüyorum. Hatta duruş farklılığı da var bir miktar. Küçük olanlar daha altta kalıp ezildiği için biraz daha ayak araları açık oluyor sanki.

Kesinlikle katılıyorum. Şu an 1. ve 5. yavru arasında bunu direkt görüyorum. Hatta duruş farklılığı da var bir miktar. Küçük olanlar daha altta kalıp ezildiği için biraz daha ayak araları açık oluyor sanki.
Ayakla alakalı bir farklılığı şuana kadar ben yaşamadım. Ama açık bir şekilde en küçük hangi kuş belirlemek kolaydı. Onlara biraz elle besleme ile destek sağlamak lazım belki de

Show jumbonun ne özelliği var

Yukardaki linkte türlerin pratik karşılaştırması var. Orayı inceleyebilirsiniz. Kabaca show jumbolar show ve jumboların birleşimi en vasıflı kuşlar ve fiyatları hiç ucuz değil. Daha tüylü, daha iri, oluyorlar. Showlar bildiğim kadarıyla duruşları dik, kanatlar yana düşmüyor. Çeşitli kriterleri var.

Yukardaki linkte türlerin pratik karşılaştırması var. Orayı inceleyebilirsiniz. Kabaca show jumbolar show ve jumboların birleşimi en vasıflı kuşlar ve fiyatları hiç ucuz değil. Daha tüylü, daha iri, oluyorlar. Showlar bildiğim kadarıyla duruşları dik, kanatlar yana düşmüyor. Çeşitli kriterleri var.
Ben genel olarak "show" ifadesinin gösteri kuşuna karşılık geldiğini düşünüyorum, öyle bir kanı oluştu bende. Yani ister renk ister duruş ister tüy yapısı olsun, fiziksel özelliği ile yarıştırılan vasıftaki kuşlar. Bu noktada galiba çekler de japonesler de jumbolar da showa giriyor kabul etmemiz lazım. Hepsi için de genel geçer bazı şartlar var: Kanat üst üste binmeyecek, kafa-vücut oranı, duruş, ayak konumlandırma vs vs. Ama bilmiyorum, literatürdeki kullanım böyle mi.

Ben genel olarak "show" ifadesinin gösteri kuşuna karşılık geldiğini düşünüyorum, öyle bir kanı oluştu bende. Yani ister renk ister duruş ister tüy yapısı olsun, fiziksel özelliği ile yarıştırılan vasıftaki kuşlar. Bu noktada galiba çekler de japonesler de jumbolar da showa giriyor kabul etmemiz lazım. Hepsi için de genel geçer bazı şartlar var: Kanat üst üste binmeyecek, kafa-vücut oranı, duruş, ayak konumlandırma vs vs. Ama bilmiyorum, literatürdeki kullanım böyle mi.

Ben de çok anlamıyorum vasıflı kuşlardan. Benim bildiğim de japonesler show değil. Fakat yanlışsa da şaşırmam. Hiç ilgilenmedim çünkü o konuyla.

Ben de çok anlamıyorum vasıflı kuşlardan. Benim bildiğim de japonesler show değil. Fakat yanlışsa da şaşırmam. Hiç ilgilenmedim çünkü o konuyla.
Öyle mi değil mi benim de kesin bilgim yok. Ama şu kesin ki foruma bi' show muhabbet kuşlarında vasıflı üye lazım 😅

Benim muhabbet kuşum vasıflı jumbo olarak geçiyordu örneğin, birçok kişi "hayır bu kuş show jumbo" diyordu ama anne babasını biliyorum, yurtdışından gelen kuşlar :) dürüst olmak gerekirse yerli, çekoslavak veya diğer zayıf muhabbet kuşları bana serçe gibi geliyor. Hepsi can, hepsi rengarenk seviyorum ama besleyecek olsam ya safkan ingiliz beslerim ya da jumbo :)

Aman Allah'ım bunlar ne kadar güzel bilgiler cidden şok oldum :oops: bir platforma yazdığım vakit insanlar cevap vermemek için ellerinden geleni yapıyorlardı şu an çok şaşkınım, hepsini okudum ve çok mutlu oldum...

Aman Allah'ım bunlar ne kadar güzel bilgiler cidden şok oldum :oops: bir platforma yazdığım vakit insanlar cevap vermemek için ellerinden geleni yapıyorlardı şu an çok şaşkınım, hepsini okudum ve çok mutlu oldum...
Burası yeni ama kalp kırmadan yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bilmediğimiz kısımları da bilmediğimizi söyleyip tahmin yürütüyoruz.

Bu arada aklıma gelmişken şunu da yazayım. Show'lara jumbolara pahalı dedik ama bunlar düşük vasıf, orta vasıf, yüksek vasıf diye ayrılıyor. Bir üretici videosunda düşük vasıfların fiyatının baya düştüğünü hatta orta vasıflarda bile düşme olduğunu belirtmişti.

Fiyatları çok artmış. Geçtiğimiz günlerde kadıköyde bir petshopa girdim fiyatı duyar duymaz hemen çıktım içeriden:ROFLMAO:

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri