Dün çok az yedi bugun düne göre fazla yedi bide dıskisi böyle olduİlacı sorduktan sonra devm edip etmemeye karar vermek iyi olur. İlaçlar genelde ilk günlerde etkisini göstermez, bu doğru. Ama kuş veterineri olmadığı için rastgele bir antibiyotik vermiş olma ihtimali yüksek.
Bu arada kendisinin darı yemesi güzle birşey, dün veya öncesinde de yiyiyor muydu bugün yeni mi oldu mu?
Arkadaşlar bugun sultan papaganim daha iyi durumdaİnşAllah hızlı bir şekilde toparlar. Temin ettiğiniz ilacı söylersiniz, doz ve kullanım sıklığını yazarım. Ayrıca aşağıya ekstra birkaç şey yazıyorum, yapabilirseniz iyi olur:
İştahı ve kolay sindirimi için kabak, havuç, tatlı patates veya brokoli haşlayıp az miktarda yedirmeyi deneyebilirsiniz. Tamamen püre yapıp aynı mama verir gibi vermeyi deneyin, yerse gün içinde toplam 1-2 çay kaşığı yapacak kadar sebze yedirebilirsiniz.
Ekinezya bitkisi bağışıklık destekleyici olarak en çok tercih edilen ve nispeten güvenli olan bir bitki, toksik riski kuşlarda düşük. Ve yanlış hatırlamıyorsam Avicare markasının (vet için kuş takviyesi üreten bir marka) ekinezya özlü bir ürünü vardı. Emin olmak için baktım, Avicare Echinacea purpurea isimli bir ürün ve açıklaması şöyle:
Bağışıklık sistemini aktive eder.
Hastalıkların yayılmasını ve süresini azaltmaya yardımcı olur.
İçeriğinde bulunan polisakkaritler ve fenolik bileşikler sayesinde vücudu enfeksiyonlara ve çevresel streslere karşı korur.
Enfeksiyonlara yatkın, sık hastalanan veya iyileşme sürecindeki kuşlarda kullanılabilir.
Gittiğiniz veterinerlere Vitasigna Avicare ürünleri var mı sorun. Varsa bu ekinezya ürünün alabilirsiniz. Eğer yoksa veteriner ecza deposundan getirip getiremeyeceğini sorun.
Eğer Avicare markasını bulamıyorsan zencefil ve ekinezya ile kendiniz bir takviye hazırlayıp verebilirsiniz. Eğer hazırlamak isterseniz söyleyin bir tarif veririm.
Bademi cok seviyordu bu surecte hic yiyemiyordu yedi
Yavas yavas hareketlenmeye basladi
ENgin bilgileri ile bana yardimci olmaya calisan arkadaslarima cok tessekkur ederim
Kuşlarinizin tuyu kadar omru olmasi dilegiyle