öncelikle hoşgeldiniz.
@sahin_tutus hocam bir yetiştirici olarak muhakak kaliteli bir karışım önerecektir.
bizimde iş yerinde yapıp açık satmış oldugumuz karısımlar var ama listesini yarın iletebilirim. aklımda değil. ciddi bir takviye oluyor kullananlar memnun.
aspur,yulaf,deve dikeni, keten tohumu,nijer, nemli mama vs vs ama tam aklımda degil. yarın inşallah paylaşacagım görseliyle beraber unutmaz isem.
Ben seneler önce sultan papağanı besliyordum. İşin açığı çok da bilgili değildim.

Sultan papağanı ne yer demeden önce şu aklıma geliyor benim. Papağangiller familyasının bir iki özel tür harici genelde gereksinimi belli. Bitkisel ve hayvansal proteinler, vitaminler, minareller, elektrolitler, karbonhidratlar, antioksidanlar, yağlar çok kabaca.
bitkisel proteinler darı, aspur, yulaftan gelebilir. Piyasada sağlık tohumları var bir de ayrıca bunları da tavsiye ederim. Kiminin vitamin ağırlığı, kiminin antioksidan ağırlığı, kiminin yağ asidi ağırlığı fazla.
Hayvansal protein için ben yumurta maması yapıyorum. Fakat dilenirse piyasada karidesli ya da un kurtlu mamalar gibi seçenekler de var. Ha bir de k+k 3000 diye balık ve k vitamini içeren bir ürün var bende. Mama içine bulabildiğimde brokoli ve zeytinyağı katmaya çalışıyorum. Yağın bir aydası da yağda çözünebilen vitaminler için.
Vitaminler için gerwit multivitamin tercih ediyorum. Tüy dökümü dönemleri için bt amin forte tercih ediyorum. Bağırsak sağlığı için entrobac toz probiyotik tercih ediyorum. Bu üçlü zaten çoğunlukla standart kullanılıyor.
Yumurta kabuğu kırığı ve calcilux kalsiyum için kullanırken kalan mineraller için ayda bir seyreltilmiş maden suyu veriyorum.
Yüksek oranda vitamin, antioksidan, karbonhidrat içerdiği için buğday filizlendirmesi ve keyfe keder maş fasulyesi çimlendirmesi yapıyorum.
Farkındayım karışık oldu ama en azından hiçbirşeyiniz yoksa evde haşlamak için yumurta vardır. normal yeme ek haftada bir bunu bilmek yapmak kuşların sağlığı için faydalı olacaktır. Fakat bunların yanında bence gözlerden kaçan konu temizlik konusu. o hastalıklar, maalesef kuş ölümleri temizlik aksatıldığı için oluyor çoğunlukla.