Web Analytics

Sultan papağanı için yem önerisi

• Kullanıcı emrebltcgl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Sultan Papağanı

emrebltcgl

Kullanıcı
Merhaba , öncelikle forumda yeniyim konuyu yanlış yere açtıysam kusura bakmayın.
Sultan papağanım için yem tavsiyesi istiyorum piyasadaki yemlerden biraz bunaldım ne alacağımı bilmiyorum çokta vitamin takviyesi falan yapmam ama beslenme problemi vs yok.
Siz ne kullanıyorsunuz yem yada yem markası olarak ?

@emrebltcgl bey öncelikle hoş geldiniz sefalar getirdiniz papağanlar sitemize, sultan papağanları konusunda @Nur Nevra hocamız oldukça bilgili, onu etiketleyeyim buraya☺️

Konuyu doğru yere açmışsınız, kendinizi tanıtabilirsiniz dilerseniz forum sitemizde☺🙏🏻

öncelikle hoşgeldiniz.

@sahin_tutus hocam bir yetiştirici olarak muhakak kaliteli bir karışım önerecektir.

bizimde iş yerinde yapıp açık satmış oldugumuz karısımlar var ama listesini yarın iletebilirim. aklımda değil. ciddi bir takviye oluyor kullananlar memnun.

aspur,yulaf,deve dikeni, keten tohumu,nijer, nemli mama vs vs ama tam aklımda degil. yarın inşallah paylaşacagım görseliyle beraber unutmaz isem.

teşekkür ederim hoş buldum ortalama 7-8 senedir kuşlarla papağanlarla ilgiliyim ama piyasa nasıldır hangi markaya güvenmeliyiz onu bilmiyorum 6 yıllık sultan papağanı sahibiyim ondan önce de muhabbet kuşu üretimi yapıyorduk ama o zamanlar yaş olarak küçüktüm çokta bilgi sahibi değilim yani 😅

teşekkür ederim hoş buldum ortalama 7-8 senedir kuşlarla papağanlarla ilgiliyim ama piyasa nasıldır hangi markaya güvenmeliyiz onu bilmiyorum 6 yıllık sultan papağanı sahibiyim ondan önce de muhabbet kuşu üretimi yapıyorduk ama o zamanlar yaş olarak küçüktüm çokta bilgi sahibi değilim yani 😅
Dürüst olmam gerekirse bende de papağan türü olarak muhabbet kuşu var :) jako papağan ve macaw papağanların hastasıyım fakat çok astronomik derecede pahalı. Bu arada sultan papağanınızı tanıtabilirsiniz, ekstra olarak görsellerini medya alanımıza ekleyebilirsiniz forumdan doya doya faydalanabilirsiniz😂

Dürüst olmam gerekirse bende de papağan türü olarak muhabbet kuşu var :) jako papağan ve macaw papağanların hastasıyım fakat çok astronomik derecede pahalı. Bu arada sultan papağanınızı tanıtabilirsiniz, ekstra olarak görsellerini medya alanımıza ekleyebilirsiniz forumdan doya doya faydalanabilirsiniz😂
jakolara benimde merakım vardı ama ev ve aile durumu pek onay vermediği için sultan papağanını uygun gördük
1762803493427.webp
1762803510158.webp

bi çirkin bide asil göründüğü fotoğraflarıyla atalım.
adı Çapkın , erkek , ortalama 6 yaşında ,genel olarak herkesin öğrettiği babacık babişko gibi kelimeler söyler ama ağırlıklı olarak ıslık melodi öter
kendisi ismimin hakkını vererek eve gelen teyzeler ablalar vs olsun özellikle anneme çok ilgi gösteren bir papağan :ROFLMAO:

Hey maşallah çok tatlı duruyor Çapkın :) tüyü kadar ömrü olsun🙏🏻

öncelikle hoşgeldiniz.

@sahin_tutus hocam bir yetiştirici olarak muhakak kaliteli bir karışım önerecektir.

bizimde iş yerinde yapıp açık satmış oldugumuz karısımlar var ama listesini yarın iletebilirim. aklımda değil. ciddi bir takviye oluyor kullananlar memnun.

aspur,yulaf,deve dikeni, keten tohumu,nijer, nemli mama vs vs ama tam aklımda degil. yarın inşallah paylaşacagım görseliyle beraber unutmaz isem.

Ben seneler önce sultan papağanı besliyordum. İşin açığı çok da bilgili değildim. :D Sultan papağanı ne yer demeden önce şu aklıma geliyor benim. Papağangiller familyasının bir iki özel tür harici genelde gereksinimi belli. Bitkisel ve hayvansal proteinler, vitaminler, minareller, elektrolitler, karbonhidratlar, antioksidanlar, yağlar çok kabaca.

bitkisel proteinler darı, aspur, yulaftan gelebilir. Piyasada sağlık tohumları var bir de ayrıca bunları da tavsiye ederim. Kiminin vitamin ağırlığı, kiminin antioksidan ağırlığı, kiminin yağ asidi ağırlığı fazla.

Hayvansal protein için ben yumurta maması yapıyorum. Fakat dilenirse piyasada karidesli ya da un kurtlu mamalar gibi seçenekler de var. Ha bir de k+k 3000 diye balık ve k vitamini içeren bir ürün var bende. Mama içine bulabildiğimde brokoli ve zeytinyağı katmaya çalışıyorum. Yağın bir aydası da yağda çözünebilen vitaminler için.

Vitaminler için gerwit multivitamin tercih ediyorum. Tüy dökümü dönemleri için bt amin forte tercih ediyorum. Bağırsak sağlığı için entrobac toz probiyotik tercih ediyorum. Bu üçlü zaten çoğunlukla standart kullanılıyor.

Yumurta kabuğu kırığı ve calcilux kalsiyum için kullanırken kalan mineraller için ayda bir seyreltilmiş maden suyu veriyorum.

Yüksek oranda vitamin, antioksidan, karbonhidrat içerdiği için buğday filizlendirmesi ve keyfe keder maş fasulyesi çimlendirmesi yapıyorum.

Farkındayım karışık oldu ama en azından hiçbirşeyiniz yoksa evde haşlamak için yumurta vardır. normal yeme ek haftada bir bunu bilmek yapmak kuşların sağlığı için faydalı olacaktır. Fakat bunların yanında bence gözlerden kaçan konu temizlik konusu. o hastalıklar, maalesef kuş ölümleri temizlik aksatıldığı için oluyor çoğunlukla.

Çözüm
Merhaba , öncelikle forumda yeniyim konuyu yanlış yere açtıysam kusura bakmayın.
Sultan papağanım için yem tavsiyesi istiyorum piyasadaki yemlerden biraz bunaldım ne alacağımı bilmiyorum çokta vitamin takviyesi falan yapmam ama beslenme problemi vs yok.
Siz ne kullanıyorsunuz yem yada yem markası olarak ?
Merhabalar hoşgeldiniz.

G1 Experience isimli bir marka var, Pet Market Burada sitesine ait. Ben son birkaç yıldır o markanın tohumlarını kullanıyorum. Öncesinde farklı birkaç sitenin ürününü veya yaygın markaları kullanmıştım ama memnun kalmayınca değiştirdim. Tohum kalitesi ve tazeliği olarak güvendiğim bir ürün.

Yem içeriğini belirlemenin avantajı dönemsel veya ihtiyaca göre yemler hazırlayabilmek. Ben genel olarak yağlı tohumları (keten, kenevir, aspir, çekirdek, nijer) yeme ilave etmem. Darı çeşitleri, yulaf ve aspurdan oluşan temel bir yem kullanırım. Bu karışık yem filizlendirerek de verilebilir aslında ama her tohumu kendi başına filizlendirmek daha güvenilir geliyor bana. Eğer yavru durumları varsa bu yeme Japon darısı da ilave ederim. Yağlı tohumları ise dönemine göre haftada 1 veya daha sık verebiliyorum.

Merhabalar hoşgeldiniz.

G1 Experience isimli bir marka var, Pet Market Burada sitesine ait. Ben son birkaç yıldır o markanın tohumlarını kullanıyorum. Öncesinde farklı birkaç sitenin ürününü veya yaygın markaları kullanmıştım ama memnun kalmayınca değiştirdim. Tohum kalitesi ve tazeliği olarak güvendiğim bir ürün.

Yem içeriğini belirlemenin avantajı dönemsel veya ihtiyaca göre yemler hazırlayabilmek. Ben genel olarak yağlı tohumları (keten, kenevir, aspir, çekirdek, nijer) yeme ilave etmem. Darı çeşitleri, yulaf ve aspurdan oluşan temel bir yem kullanırım. Bu karışık yem filizlendirerek de verilebilir aslında ama her tohumu kendi başına filizlendirmek daha güvenilir geliyor bana. Eğer yavru durumları varsa bu yeme Japon darısı da ilave ederim. Yağlı tohumları ise dönemine göre haftada 1 veya daha sık verebiliyorum.
teşekkür ederim hoş buldum , öncelikle ilginiz için hepinize teşekkür ederim.
Markayı daha önce duymuştum ama piyasanın bir tık üstünde satıyordu sanırım internette araştırdım ancak istediğimi bulamadım link atma şansınız var mı acaba ?

teşekkür ederim hoş buldum , öncelikle ilginiz için hepinize teşekkür ederim.
Markayı daha önce duymuştum ama piyasanın bir tık üstünde satıyordu sanırım internette araştırdım ancak istediğimi bulamadım link atma şansınız var mı acaba ?
Fiyatlandırma konusunda haklısınız, piyasa genelinden biraz daha pahalı. 1-2 kuş adına belki çok etkilemez ama fazla kuş besleyenler için yem fiyatı zorlayıcı olabiliyor.

G1 yemlerinin linkini kastediyorsanız https://www.petmarketburada.com/marka/g1-experience dışında satışı yok bildiğim kadarıyla.

Ayrıca farklı satıcılar veya markaları siz tecrübe ederek de yeme karar verebilirsiniz. Özellikle ilk aldığınızda yemler kontrol etmeniz iyi fikir verir: Tohumları karıştırınca elde tozlu bir tabaka bırakıyor mu, birazını süzgeçten eleyince çok fazla toz-kabuk dökülüyor mu, kullanım sürecinde (uygun ortamda depolandığında) kurtlanma-güvelenme oluyor mu bunları takip edebilirsiniz. Ayrıca kuşlar da bayat yemler karşı mesafeli davranır. Yemlerden tohum ayırma, tohum seçme davranışı tohumun tazelik hakkında size ipucu verir.

Fiyatlandırma konusunda haklısınız, piyasa genelinden biraz daha pahalı. 1-2 kuş adına belki çok etkilemez ama fazla kuş besleyenler için yem fiyatı zorlayıcı olabiliyor.

G1 yemlerinin linkini kastediyorsanız https://www.petmarketburada.com/marka/g1-experience dışında satışı yok bildiğim kadarıyla.

Ayrıca farklı satıcılar veya markaları siz tecrübe ederek de yeme karar verebilirsiniz. Özellikle ilk aldığınızda yemler kontrol etmeniz iyi fikir verir: Tohumları karıştırınca elde tozlu bir tabaka bırakıyor mu, birazını süzgeçten eleyince çok fazla toz-kabuk dökülüyor mu, kullanım sürecinde (uygun ortamda depolandığında) kurtlanma-güvelenme oluyor mu bunları takip edebilirsiniz. Ayrıca kuşlar da bayat yemler karşı mesafeli davranır. Yemlerden tohum ayırma, tohum seçme davranışı tohumun tazelik hakkında size ipucu verir.
çok teşekkür ederim ilgi ve alakanız için tavsiyenizi değerlendireceğim :)

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri