Web Analytics

Pionus papağanı sahiplenme

• Kullanıcı Limon
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Pionus Papağanı

Limon

Kullanıcı
herkese iyi günler,pionus papağanı sahiplenmek istiyorum daha önce sultan papağanı ve birçok muhabbet kulu baktım papağanları çok severim ve pionus papağanı oldukça ilgimi çekti.kocaeli de oturuyorum bu papağanı nereden bulabilirim ve özellikle dikkat etmem gereken etkenler nelerdir yardımcı olursanız çok sevinirim.

herkese iyi günler,pionus papağanı sahiplenmek istiyorum daha önce sultan papağanı ve birçok muhabbet kulu baktım papağanları çok severim ve pionus papağanı oldukça ilgimi çekti.kocaeli de oturuyorum bu papağanı nereden bulabilirim ve özellikle dikkat etmem gereken etkenler nelerdir yardımcı olursanız çok sevinirim.
Merhaba,

Daha önce sultan papağanı ve muhabbet kuşu bakmış olman büyük avantaj 👍

Pionus papağanları gerçekten karakter olarak çok güzel kuşlar ama Türkiye’de biraz nadir bulunuyor.

Kocaeli özelinde açık konuşmak gerekirse; petshoplarda sürekli bulunan bir tür değil. Genelde İstanbul tarafında özel üreticilerde ya da arada bir ilan sitelerinde çıkıyor. Sahibinden, kuş ilan siteleri ve özellikle Facebook’taki papağan gruplarını düzenli takip etmeni öneririm. Bazen sahiplendirme olarak da denk gelebiliyor ama sabır işi.

Dikkat etmen gereken noktalar:
  • Mümkünse elde büyütülmüş (hand-fed) olmasına bak
  • Yaşı net belli olsun, yüzük veya belge varsa artı puan
  • Tüyleri kabarık, halsiz ve sürekli uyur halde olmamalı
  • Nefes alırken ses yapmaması önemli
  • Çok ucuz ilanlardan uzak dur (maalesef dolandırıcılık çok)

Bakım tarafında ise:
  • Pionuslar genelde sakin, bağırmayan kuşlar ama yine de ilgi ister
  • Geniş kafes + oyuncak şart, tek başına sıkılabiliyor
  • Beslenmede sadece çekirdek olmaz, pellet + sebze meyve önemli
  • Kuşlardan anlayan bir veterinerin adresini önceden bulmanı öneririm
Özetle; doğru kuşu bulursan çok keyifli bir tür ama acele etme.

Bulduğun ilanı burada paylaşırsan, alan arkadaşlar daha net yorum da yapar 👍

Şimdiden hayırlı olsun 🦜

Merhaba,

Daha önce sultan papağanı ve muhabbet kuşu bakmış olman büyük avantaj 👍

Pionus papağanları gerçekten karakter olarak çok güzel kuşlar ama Türkiye’de biraz nadir bulunuyor.

Kocaeli özelinde açık konuşmak gerekirse; petshoplarda sürekli bulunan bir tür değil. Genelde İstanbul tarafında özel üreticilerde ya da arada bir ilan sitelerinde çıkıyor. Sahibinden, kuş ilan siteleri ve özellikle Facebook’taki papağan gruplarını düzenli takip etmeni öneririm. Bazen sahiplendirme olarak da denk gelebiliyor ama sabır işi.

Dikkat etmen gereken noktalar:
  • Mümkünse elde büyütülmüş (hand-fed) olmasına bak
  • Yaşı net belli olsun, yüzük veya belge varsa artı puan
  • Tüyleri kabarık, halsiz ve sürekli uyur halde olmamalı
  • Nefes alırken ses yapmaması önemli
  • Çok ucuz ilanlardan uzak dur (maalesef dolandırıcılık çok)

Bakım tarafında ise:
  • Pionuslar genelde sakin, bağırmayan kuşlar ama yine de ilgi ister
  • Geniş kafes + oyuncak şart, tek başına sıkılabiliyor
  • Beslenmede sadece çekirdek olmaz, pellet + sebze meyve önemli
  • Kuşlardan anlayan bir veterinerin adresini önceden bulmanı öneririm
Özetle; doğru kuşu bulursan çok keyifli bir tür ama acele etme.

Bulduğun ilanı burada paylaşırsan, alan arkadaşlar daha net yorum da yapar 👍

Şimdiden hayırlı olsun 🦜
çok teşekkür ederim zaten bulabileceğime emin olsam yemlerini vitaminlerini kafesini vesayre önemseyerek alacağım kesinlikle acelem yok ama dediğiniz gibi zor bulunuyor ama nereye başvurmam gerektiğine dair fikrim de yok.

çok teşekkür ederim zaten bulabileceğime emin olsam yemlerini vitaminlerini kafesini vesayre önemseyerek alacağım kesinlikle acelem yok ama dediğiniz gibi zor bulunuyor ama nereye başvurmam gerektiğine dair fikrim de yok.
Aynen dediğin gibi, Pionus “parayı ver al” kuşu değil maalesef. Türkiye’de zor bulunmasının sebebi de zaten yaygın üretimi olmaması. O yüzden tek bir yere başvurmak genelde yetmiyor.

Benim gördüğüm kadarıyla en mantıklı yol şu şekilde:
  • Facebook papağan grupları: “Papağan Sahiplendirme”, “Papağan Severler”, “Egzotik Kuşlar” gibi gruplara girip ilan açmak. Yani beklemektense “Pionus arıyorum” diye konu açmak daha etkili oluyor. Üreticiler genelde ilan açmıyor ama böyle postlara DM atıyorlar.
  • İstanbul’daki üreticiler: Kocaeli’ye en yakın şans İstanbul. Birkaç üreticiyle tanışıp “bulursan haber ver” demek gerekiyor. Aylar sonra bile geri dönen oluyor.
  • Sahiplendirme ihtimali: Çok nadir ama oluyor. Taşınma, sağlık, alerji gibi sebeplerle sahiplendirme çıkabiliyor. O yüzden gruplarda pasif kalmamak önemli.
  • Petshoplara özellikle sordurmak: Çoğu petshopta yok ama ithalatçı tanıdıkları oluyor. “Gelirse alıcıyım” dediğinde akılda kalıyorsun.
Şunu da net söyleyeyim:

➡️ Gerçekten düzgün bir Pionus bulmak 1–6 ay arası sürebilir, bu çok normal.

➡️ Acele edenler genelde ya hasta kuş alıyor ya da yanlış türle eve dönüyor.

Sen zaten yemini, vitaminini, kafesini vs. düşünüyorsan doğru zamandasın. Kuş hazır olduğunda seni bulur 👍

Bulduğun bir ilan olursa burada paylaşırsan, birlikte yorumlarız, kafan daha rahat eder.

Sabırla devam, doğru yoldasın 🦜

Aynen dediğin gibi, Pionus “parayı ver al” kuşu değil maalesef. Türkiye’de zor bulunmasının sebebi de zaten yaygın üretimi olmaması. O yüzden tek bir yere başvurmak genelde yetmiyor.

Benim gördüğüm kadarıyla en mantıklı yol şu şekilde:
  • Facebook papağan grupları: “Papağan Sahiplendirme”, “Papağan Severler”, “Egzotik Kuşlar” gibi gruplara girip ilan açmak. Yani beklemektense “Pionus arıyorum” diye konu açmak daha etkili oluyor. Üreticiler genelde ilan açmıyor ama böyle postlara DM atıyorlar.
  • İstanbul’daki üreticiler: Kocaeli’ye en yakın şans İstanbul. Birkaç üreticiyle tanışıp “bulursan haber ver” demek gerekiyor. Aylar sonra bile geri dönen oluyor.
  • Sahiplendirme ihtimali: Çok nadir ama oluyor. Taşınma, sağlık, alerji gibi sebeplerle sahiplendirme çıkabiliyor. O yüzden gruplarda pasif kalmamak önemli.
  • Petshoplara özellikle sordurmak: Çoğu petshopta yok ama ithalatçı tanıdıkları oluyor. “Gelirse alıcıyım” dediğinde akılda kalıyorsun.
Şunu da net söyleyeyim:

➡️ Gerçekten düzgün bir Pionus bulmak 1–6 ay arası sürebilir, bu çok normal.

➡️ Acele edenler genelde ya hasta kuş alıyor ya da yanlış türle eve dönüyor.

Sen zaten yemini, vitaminini, kafesini vs. düşünüyorsan doğru zamandasın. Kuş hazır olduğunda seni bulur 👍

Bulduğun bir ilan olursa burada paylaşırsan, birlikte yorumlarız, kafan daha rahat eder.

Sabırla devam, doğru yoldasın 🦜
tekrardan teşekkür ederim birkaç facebook grubuna ve petshopa başvurmakla başlicam.ama pionus papağanının da dışında aynı boyutlarda bir papağan türüne açığım çok büyük veya çok ufak olsun istemiyorum bu tarz bir papağan ararken pionus a denk geldim ve biraz araştırdıktan sonra tam aradığım papağan olduğuna karar verdedim.hem çok aksi olmaması hem de yeterince sosyal olması beni cezbetti.

tekrardan teşekkür ederim birkaç facebook grubuna ve petshopa başvurmakla başlicam.ama pionus papağanının da dışında aynı boyutlarda bir papağan türüne açığım çok büyük veya çok ufak olsun istemiyorum bu tarz bir papağan ararken pionus a denk geldim ve biraz araştırdıktan sonra tam aradığım papağan olduğuna karar verdedim.hem çok aksi olmaması hem de yeterince sosyal olması beni cezbetti.
Bence bakış açın gerçekten çok mantıklı. “Tür takıntısı” değil de karakter + boyut odaklı bakman seni üzmeyecek bir kuşa götürür;

Pionus’u sevmende haklısın;

orta boy, nispeten sessiz, çok agresif olmayan ama tamamen de kendi halinde olmayan bir tür. Tam “ev arkadaşı” kuşu diyebiliriz.

Pionus dışında aynı segmentte bakabileceğin birkaç türü yazayım, belki ararken önüne düşer:

• Senegal Papağanı (Poicephalus)

Boyut olarak Pionus’tan biraz küçük ama karakter olarak çok yakın. Sahibiyle çok bağ kurar, aşırı bağırmaz. Tek kişiye bağlanma ihtimali var ama doğru sosyalleştirilirse çok keyifli.

• Meyers Papağanı

Yine Poicephalus ailesi. Senegal’e göre biraz daha sakin, sessizdir. Türkiye’de nadir ama Pionus’tan daha kolay bulunabiliyor bazen.

• Red-bellied (Kırmızı karınlı) Papağan

Karakter olarak yumuşak, sosyal ama abartı gürültücü değil. Boyut olarak tam aradığın sınıfta.

• Caique (kısmen)

Çok sosyal ve eğlenceli ama enerji seviyesi yüksektir. “Aksi değil” kriterine bazen uymaz, o yüzden yazıyorum ama temkinli olmak lazım.

Amazon, Jako gibi türleri özellikle yazmıyorum çünkü

✔ daha büyük

✔ daha gürültülü

✔ karakter olarak daha zorlayıcı olabiliyorlar

Şunu da ekleyeyim:

Pionus’u sana “tam oturan” şey denge. Ne çok sessiz ne çok bağıran, ne aşırı dominant ne de silik. O yüzden ararken bu saydığım türlerden biri denk gelirse paniğe kapılma, aynı kafa kuşlar.

Facebook gruplarında ilan açarken şunu yazman işini kolaylaştırır:

“Pionus / Senegal / Meyers / Red-bellied gibi orta boy papağan arıyorum. Acelem yok.”

Bu cümle bile doğru insanların sana ulaşmasını sağlıyor.

Sabır + doğru kuş = uzun yıllar mutlu birliktelik.

Gelişme olursa mutlaka yaz, merak ederim 🦜

@okutan gerekli tüm bilgileri sağlamış eline emeğine sağlık. Bu papağanlardan Kayseri'de oldukça fazla görüyorum. Muhtemelen birkaç yıla güvercinlerin yerini papağanlar alır diye tahmin ediyorum. Papağanlar ailemize ayrıca hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Kendinizi tanıtmak isterseniz https://www.papaganlar.com/forumlar/tanisalim.12/ bu kategori içerisinde tanıtabilirsiniz.

@okutan gerekli tüm bilgileri sağlamış eline emeğine sağlık. Bu papağanlardan Kayseri'de oldukça fazla görüyorum. Muhtemelen birkaç yıla güvercinlerin yerini papağanlar alır diye tahmin ediyorum. Papağanlar ailemize ayrıca hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Kendinizi tanıtmak isterseniz https://www.papaganlar.com/forumlar/tanisalim.12/ bu kategori içerisinde tanıtabilirsiniz.
teşekkürm ederim.kayseride nasıl bulabileceğim hakkında bir fikriniz var mı veya fiyat bilginiz oradan getirtebilirim duruma göre henüz nereden başlamam gerektiğini bilemiyorum

teşekkürm ederim.kayseride nasıl bulabileceğim hakkında bir fikriniz var mı veya fiyat bilginiz oradan getirtebilirim duruma göre henüz nereden başlamam gerektiğini bilemiyorum
Kayseri'de doğada görüyorum papağanları, Kocaelide muhtemelen üreticiler vardır mutlaka. Ben olan birisini bulduğumda konuya mutlaka ekleyeceğim.

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri