Web Analytics

Muhabbet kuşu ailem

• Kullanıcı sahin_tutus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Papağanımı Tanıtıyorum

sahin_tutus

Kullanıcı
Anne, baba ve yavrularım. Fotoğrafta 2 tane görünüyor ama şu an 5 yavru oldu. En büyük yavrunun adı İki. Çünkü İkinci yumurta ama ilk dolu yumurta. Biliyorum çok saçma ama hoşuma böyle gitti. Anne ve baba maşallah çok anaçlar ve savunmacılar. Yavrularına dokundurmuyorlar, üstünden kalkmıyorlar.

1000008165.webp1000002292.webp1000008598.webp

Son düzenleme:
Maşallah hocam çok güzel görünüyorlar aşırı tatlılar, cidden çok beğendim. Yavrunun ismi oldukça güzelmiş “iki” ben de severim böyle sıradışı isimleri :)

Sağolun. 5 oldular şimdi. :)

İki ile ilgili bir sinopsisim bile var animasyon film çekmek için. Bir gün senaryo haline getirirsem burada da yayınlarım. 😂 Tabii ki önce senaryo eğitimi almak gerekli. Öykü başka senaryo başka. Hatta içinde trivia denilen filmlerin hakkında konuşulmasını sağlayan şeyler bile var.

Öykü, bir muhabbet kuşunun kuluçka aşamasından gençliğe adım atana kadar geçirdiği sürede yaşadığı tedirginliklerle beraber ormanda kardeşleriyle kaybolması ile ilgili. Dizaynı hem çocuklara hem yetişkinlere hitap eden bir tarzda. İki, bu kaybolma aşamasında bir yandan liderlik yapmak zorunda kalır bir yandan kararları kardeşleri tarafından sorgulanır. Bu durum aslında insanlardaki ergenlik problemlerini de temsil eder.

Hatta öyküde Buz Devri filminde palamut kovalayan scratch gibi bir karakter de vardır. O da the nobody yani hiç kimse aslında. nobody birinci sperm. Fakat her kuluçkada bir şekilde yumurtaya girer ama yumurta kuluçka sırasında hep zarar görür. ya ufak bir çatlama ile kırılır. Ya anne uzun süre üzerine yatmadığı için gelişim gösteremez. Ruhu tekrar öbür tarafa gider. Hatta ilk ortaya çıktığında İki'den daha cevval davranır ve yumurtaya ilk o girer. Fakat yumurta zarar gördüğü için dünyaya gelemez. İki ilk başta buna üzülür fakat ikinci yumurtada sorunsuz bir kuluçka ile dünyaya gelir. Bu aslında bir yandan "her zaman birinci olmak önemli değildir" mesajını verirken diğer yandan "Her şerde bir hayır vardır" tarzı bir mesaj verir. 😂 Ama benim çok güldüğüm bir karakter nobody. 😂 Öykü boyunca dünyaya gelme çabası ve oluşan şanssızlıklar sürer gider.

Öykü boyunca aile kavramı ve dediğim gibi büyüme sancıları vardır hep. Dünyaca ünlü bir yönetmen falan olsam Disney'in kapısını çalardım. 😂😂

Öyküyü çok beğendim hocam, gerçekten muazzam :) bu arada yapılamaz diye bir şey asla değildir. Youtube'da bir arkadaşımın kanalı var "bilim bunun neresinde" adında. Bu kanaldaki videoları yapay zeka ile yapıyor ve oldukça başarılı.

Böyle bir öyküyü yapay zeka ile yapabilirsin fakat biraz zaman alabilir, arkadaşım 8-10 dakikalık videolara dahi ortalama 4-5 saat kadar vakit ayırıyor, kolay bir şey değil (benim açımdan) :) Eğer olursa söz veriyorum sosyal medya hesaplarımda da paylaşacağım burada da bildirim reklamı geçeceğim.

Öyküyü çok beğendim hocam, gerçekten muazzam :) bu arada yapılamaz diye bir şey asla değildir. Youtube'da bir arkadaşımın kanalı var "bilim bunun neresinde" adında. Bu kanaldaki videoları yapay zeka ile yapıyor ve oldukça başarılı.

Böyle bir öyküyü yapay zeka ile yapabilirsin fakat biraz zaman alabilir, arkadaşım 8-10 dakikalık videolara dahi ortalama 4-5 saat kadar vakit ayırıyor, kolay bir şey değil (benim açımdan) :) Eğer olursa söz veriyorum sosyal medya hesaplarımda da paylaşacağım burada da bildirim reklamı geçeceğim.

Youtube yapay zeka videolarına para ödemiyor diye duymuştum. Keyfi yapılan şeylerde bu önemli değil tabii ki.

İlginç bir şekilde yaşlanıyor muyum nedir artık Bilgisayar programlarına çok ilgi duymuyorum. Eski Şahin olsa şimdiye kendi yapay zekasını eğitmişti. 😂😂

İlgi odağım şu sıralar muhabbet kuşu üretimi. Ondan önce ingilizcemi biraz ilerlettim. Ondan önce c#programlama giriş seviyesinde öğrendim. Ondan önce biraz solidworks bilgimi ilerletmiştim.

Muhabbet kuşu üretimi bitince Sanırım 3d baskılar üzerine yoğunlaşacağım. Hiç anlamıyorum. Danışarak hareket ediyorum. Modeli çizmesi bir şey değil ama Hangi flament ne özellikte falan hiçbir bilgim yok. 😂

Neyse konuyu çok dağıttım. Şu an öyle öyküyü animasyon yapmak gibi bir fikrim yok. Arkadaşınız sinopsisi beğenirse alsın kullansın. Telif falan istemem. 😂😂

@sahin_tutus arkadaşa göndereceğim bu mesajı, eğer hoşuna giderse yayınlasın :D bu arada kendini geliştirmen gerçekten süper hocam, çok mutlu oluyorum bu tarz mesajları gördüğümde. :)

Bu arada ben de sitenin ara yüzünü değişmeyeceğim, bununla devam edeceğim. Benzer konular eklentisini kurdum şimdi. Bakalım eksiklerini tamamlayacağım yavaş yavaş :)

1000008604.webp

Görüldüğü üzere kuşları alıp kontrol etmem bile mümkün değil. Sarı kafa kafesin en ucunda Cüneyt Arkın gibi uçup geliyor koruyacağım diye. 😂😂 Ölen kalan var mı ona bakacaktım mikrop saçmasın diye ama ne mümkün. 😂 Sadece dün biraz şüphelendim. En büyük yavru uyuyo mu napıyo durgundu. Yüksek ihtimal annesinden yeni beslendi uyudu gitti. Diğer yavrular mama diye anneyi canından bezdiriyordu. 😂😂 İyi ama güzel durumlar. Maşallah bakucı ve koruyucu kuşlar.

@sahin_tutus maşallah çok güzel duruyorlar hocam çok beğendim. Her kuş yavruya gerekli ilgiyi göstermiyor maalesef fakat ilgi gösterenlerde tam koruyucu oluyorlar :)

Bu da benim rahmetli Cafer adında muhabbet kuşumdu :) uzun yıllar baktım ama talihsiz bir şekilde kaybettik...

@sahin_tutus maşallah çok güzel duruyorlar hocam çok beğendim. Her kuş yavruya gerekli ilgiyi göstermiyor maalesef fakat ilgi gösterenlerde tam koruyucu oluyorlar :)

Bu da benim rahmetli Cafer adında muhabbet kuşumdu :) uzun yıllar baktım ama talihsiz bir şekilde kaybettik...

Başın sağolsun. İri de bir kuşmuş. İnsan ölünce üzülüyor.

Başın sağolsun. İri de bir kuşmuş. İnsan ölünce üzülüyor.
Çok teşekkür ederim. Gerçekten öyle ama bayağı üzülmüştük, aileden birisi olmuştu desem yeridir. 7 yıla yakın zamandır bizimleydi. Ne özel mamalar yapardım geçmiş dönemlerde, nasıl beslerdim var yaaa :)

7 yılda insan evladı gibi benimser. 7 yıl yine iyi bakmışsınız.

7 yılda insan evladı gibi benimser. 7 yıl yine iyi bakmışsınız.
Mütevazi olmak isterim bu konuda ama gerçekten çok iyi bakıyorduk. Aslında evimde olan her hayvana iyi bakıyorum, bakmaya çalışıyorum. Sizin kuşlarında maşallahı var hocam, görsellerden baktığım kadarı ile tüy yapıları, duruşları, tırnak ve ayakları vs. hepsi sağlıklı maşallah

İyi baktığınıza eminim hem balıklara hem kuşlara. Zaten kuş forumu açacak kadar uğraşan birisi iyi bakıyordur muhakkak. :)

Benim kuşlardan dişi yoruluyor tabi haliyle 5 yavru bakmaktan. Şaftı kaydı 1 aydır yumurtaya yat, yavru besle diye diye. Yavrular yeme düşünce ayırıp güzelce dinlendireceğim o beyaz olan dişiyi. Çok yoruldu canım benim.

İyi baktığınıza eminim hem balıklara hem kuşlara. Zaten kuş forumu açacak kadar uğraşan birisi iyi bakıyordur muhakkak. :)

Benim kuşlardan dişi yoruluyor tabi haliyle 5 yavru bakmaktan. Şaftı kaydı 1 aydır yumurtaya yat, yavru besle diye diye. Yavrular yeme düşünce ayırıp güzelce dinlendireceğim o beyaz olan dişiyi. Çok yoruldu canım benim.
Çok iyi olur hocam, birçok kişi kuşları kuluçka makinesi gibi kullanıyor ve kuş pert oluyor. Mamayı nasıl hazırlıyorsun hocam? Neler yapıyorsun? Gerçi bunun içinde güzel bir konu olur da :D

Mama konusunda ben de muzdaribim aslında. Hazır kuru mama sevmiyorlar. sebze ile karıştırıp veriyorum. Burada özet geçeyim sonra onun detaylı başlığını açarım.

5 yavruya ulaştıkları için haşlanmış yumurta her gün rendeliyorum bu kesin. Bunu da 3 günde bir tanesi bıldırcın yumurtası oluyor.

2 günde bir calcilux kalsiyum takviyesi katıyorum ya da atmayıp biriktirdiğim yumurta kabuklarından veriyorum. Ama fırınlayıp sterilize ettim önce.

Haftada bir defa probiyotik katıyorum mamaya. yine haftada bir k+k 3000 diye bir k vitamini ve aminoasit var ondan veriyorum mamada. ayine haftada bir kuş toprağı var mamada.

Her iki mamada bir brokoli haşlıyorum.

Sabahları protein olarak haşlanmış yumurta. Akşamları sebze maması veriyorum saat 6 gibi. Ama bundan çok emin değilim. sebzenin sindirimi yumurtadan daha zordur sanırım. Bunu araştırıyorum aslında emin değilim.

sebze mamasında kızışmadıklarını gördüğüm için 2-3 mamada bir havuç, pancar, brokoli, dereotu, yeşilbiber, kapya, semiz otu, ıspanak, kabak gibi evde ne varsa artık duruma göre ondan veriyorum. Fakat sebzelerde şöyle bir durum varmış. yeşil olanlarda oksalat diye bir şey kalsiyumu bağlıyor deniliyor. Şimdilik yapıyorum ama sebze konusu biraz şaibeli şu an.

Haftada 1-2 defa buğday, maş fasulyesi, yeşil mercimek filizlendiriyorum. Yeşil mercimeği ayrıca haşlıyorum bazı günler.

Tabi bu bakım yavrulu oldukları için. Normal zamanda bunları daha seyrek yapıyorum.

İşin detayından da belli olduğu gibi aslında hangi mamayı yapıyorumdan ziyade hangisini ne zaman yapıyorum, hangi eksiklerini kapatıyorum, hangileri açık kalıyor ve hangileri etkileşime girip diğer gıdayı engelleyebilir gibi detay şeyler var.

Mesela himalaya tuzu bulmam lazım bulamadım. İnternetten de inatla sipariş etmiyorum. İlla görüp kendim alacağım. Böyle bir takıntım var. 😂😂 Kuşların mineral ve elektrolit eksiği olduğunu düşünüyorum. Ayda bir defa seyreltilmiş maden suyu veriyorum ama ne kadar faydalıdır tartışılır.

Görüldüğü gibi sadece mama değil beslenme konusu komplike bir konu. Hangi zamanda ne veriyorsun falan önemli bunlar. Ha bu kadar profesyonel yaklaşmaya gerek var mıdır tartışılır. Nihayetinde yüzlerce kuş bakmıyorum. 1 çift kuşa iki tane sebze rendelesen doluyor zaten mamalık. 😂 Ben de zamana yayıyorum. Hoşuma gidiyor bunlara kafa yormak.

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri