Web Analytics

Merhaba Ben Şahin

5,00 yıldız
1 Değerlendirme - Değerlendirenler

sahin_tutus

Kullanıcı
Merhabalar.

Öncelikle forumunuz hayırlı olsun. Bendeniz İstanbul'dan bir adet Şahin. 40 yaşındayım. 40 yaşına gelince bir olgunluk çöker birşeyler olur sanıyordum olmuyormuş. 😂 Öncelikle bunu belirtmiş olayım.

Mesleğim aydınlatma. Ledler, lambalar, elektronik falan. Daha çok tasarımdayım diyelim. Projeler falanlar filanlar ekstralar. Fakat şu an işsizliğin bana verdiği yetkiye dayanarak her masada, her forumda, her sözlükte var gibiyim. 😂

Bir çift muhabbet kuşuna sahibim ve 5 yavru bakıyorlar şu an. En büyüğü bugün 11. gününü tamamladı. En küçüğü aslında bu sabah çıkacaktı ama derdi neyse bilmiyorum dün çıktı. 😂

Hazır boş bir forum görünce katkı sağlayabileceğimi düşündüm ve buradayım. Öyle çok aman aman bir bilgim yok kuş bakımında ama çok video izlemişimdir internetten. İlk farkettiğim benim izlediğim üreticiler çok kuş baktığı için yaptıkları uygulamalar da buna yönelik. Ve bu arkadaşların çoğu show, jumbo gibi üretilmesi zor kuşlar bakıyorlar. Ben ilk başta bunu farketmedim. Ev takviye doldu. Var diye kullanıyorum ama bitince çoğunu almam sanırım. E vitamininden karaciğer koruyucusuna, K vitamininden calcilux'e kadar her şey var. 😂 Ama gerçekten farkediyor bakım olarak bu kadar takviye. En son toptancı bile "abi 2 kuş için parazit ilaçlarına gerek yok" dedi. El besleme ve şırıngasından alayım dedim ne olur ne olmaz diye. "abi senin kuşların zaten anaç, ihtiyacın olmaz ki" dedi. 😂

Velhasıl kelam kuşlar, kanuni'nin yükseliş dönemindeki osmanlı gibi çok rahatlar. 😂

Birer gün arada taze su vermek koşuluyla suluktan gerwit, bt amin forte, sedochol veriyorum. Mamada calcilux, entrobac ve haftada bir k + k 3000 ve kuş toprağı veriyorum. Ayrıca hazır kuru mama da var fakat günlük yumurta haşlıyorum. her 3 günde bir tavuk yumurtası yerine bıldırcın yumurtası veriyorum. 😂

Sebze olarak brokoli, arada bir havuç ve şeker pancarı, semiz otu, bulursam ıspanak gibi sebzeler veriyorum. Kekik katıyorum bir de bağışıklık için.

Haftada birden haftada ikiye çıkarttığım buğday filizlendirmesi var bir de. buğday, az maş fasulyesi ve yeşil mercimek çimlendiriyorum. Yeşil mercimeği haftada bir haşlayarak veriyorum.

Kafesleri bana kalsa hergün bile temizlerim fakat stresleniyorlar yavru baktıkları için. Şimdilik 4 günde bir temizliyorum. Ardından bütün odayı silip, paspas çektikten sonra virkon s dezenfektanı ile dezenfekte ediyorum.

İlerdeki olanlarım ise bu işsizlik böyle giderse büyük bir salma kafes yapmayı planlıyorum.
Ayrıca bir yuvalık yapma planım var ama içine lazım olan folluğu da uzatmak gerekiyor. Ya folluğu anam babam usülü ahşaptan yapacağım kara düzen ya da 3d baskı alacağım. Fakat 3d baskı konusunda tedirginim. Sanırım mikronu çok ince tutmak gerekiyor ki dayanıklı olsun. Yoksa yavrular folluktayken çat diye ikiye ayrılırsa tam bir fecaat olur. Ama abs mi neydi daha sert flamentler vardı sanırım. En kötü daha manyak bir şey daha yapılabilir. 3d baskıdan yuvalığın kalıbını çıkarıp polimer malzemeden dökerim ama o çok saçma olur. Kaygan, sert bir şey o. Onun yerine kullanılacak başka bir tür polimer vardır illa. Ama bunlar abartı olur tabi. Bu biraz madem ki yapabiliyorum neden yapmuyorum kafası. 😂😂 Çok gerçekçi değil yani.

Salma kafes yapılır ama. 2 cm'e 2 cm çıtalardan iskeleti oluşturursun o kolay. Kafes imalatçılarından da ön teli alırsın. bu hazır tellerin kendi yemlik yerleri, yuvalık ve giriş kapıları falan var. Bu noktada kafesi kapatmak için ucuz kafes telleri var ama hem dandik duruyor hem de kare kare görüntüsüyle kuşların kuyruklarını mahvediyor. Bu yüzden sadece dikey tellerin bulunduğu bir kafes yapmak lazım. O telleri de ya kafes imalatçılarından ya da avizecilerden ya da aluminyum imalatçılarından bakmak lazım. Çıtalara delik delip dikey teller oraya alttan üstten oturtulabilir. Elbette fırın boya olacak ki kuşlar kemirip zehirlenmesin.

Salma kafese bir de aydınlatma çok yakışır. O noktada ben zaten biliyorum fakat size de ipucu olarak hem evinizde kullanım için hem de kafese falan takacaksanız kuş sağluğı için birkaç ipucu verebilirim.

Öncelikle kuşlqrın göz sağlığı için kesinlikle flicker free özellikli olması gerekli. İnsanlarda bir titreşmenin farkedilmemesi için 24 titremeden biraz fazlası yeterlidir. Fakat muhabbet kuşları 100-120 hertz'in altından kalan lambaları titreşme/açılıp kapanma olarak algılarlar. Bu da onları aşırı stresli hale getirir. Telefonunuzla o odada video moduna alıp çekim yapmaya çalıştuğınızda ışık titrrmeleriz varsa lambalarınızı flicker free özellikli olanlarla değiştirin.

İkinci konu ise ışığın kalitesi. Parlaklığı değil kalitesi. Çoğunlukla bakkaldan alıp eve taktığınız led ampuller 60-70 CRI. Özetle CRI'ı 80-90 ampul bulursanız onu kullanın. Aynı watt ama fiyatı yüksek ampuller bunlardan olur genelde. Bunun sebebi için (deprem oldu şu an) alt paragrafa geçin.

Işığın kalitesi demek beyaz rengin içindeki farklı dalga boylarının (renklerin diyelim) dengeli dağılımı demektir. birimi yoktur 100 üzerinden puanlanır. Beyaz renk içindeki farklı dalga boyları ne kadar dengeli dağılırsa ışığın vurduğu yüzeyin asıl rengini o kadar iyi yansıtır. Bu durumla en iyi mağazalarda ve marketlerde karşılaşırsınız. O yüzden mağazada çok hoşunuza giden kıyafet eve gelince hoşunuza gitmiyor. Kasaplar eti daha canlı gösteren farklı dalgaboyunda lamba kullanabilir. Marketler unlu mamuller ve sebze reyonu için farklı dalgaboyu kullanabilir. Bunlar da ufak bilgiker olsun.

Bu kadar bakıma insanın kuş olası geliyor valla. 😂😂

Merhaba Şahin Hocam, foruma hoş geldin sefalar getirdin :)

Yaptığın paylaşım gerçekten harika olmuş. Muhabbet kuşlarının yavrularını büyütmesi ne kadar güzel bir olay. Verdiğin detaylı bilgiler, özellikle de beslenme ve aydınlatma konusundaki tavsiyelerin çok değerli. Bu işe gönül veren birinin ne kadar titiz olduğunu görmek çok mutlu etti beni. LED'ler ve aydınlatma hakkındaki bilgiler ise benim için de ufuk açıcı oldu. :) ben de geçtiğimiz aylarda akvaryumun kapağına samsung led yaptırmıştım Kayseri'de eski sanayide :)

Umarım en kısa zamanda hayalindeki büyük salmayı ve yuvalıkları yapabilirsin. Bu güzel bilgileri bizimle paylaştığın için çok teşekkür ederim. Bu arada ben de Kayseri'de yaşıyorum yaşım 36 :)

Memnun oldum Tevfik. Yaşlar yakın akran sayılırız. :)

Evet çok yazmak, çok konuşmak gibi bir huyum var. :) Paylaşmayı severim bilgi sakınmam. Zaten bu mecralarda takılan insanlar hep böyle. Bu anlamda seviyorum forumları.

Aydınlatma ile ilgili bir de uv ışık konusu var. Aslında kuşlar hiç güneş ışığı görmediğinde bizim siyah beyaz film seyretmemiz gibi algılıyorlar dünyayı bir miktar. Bu yüzden kuşlar için tasarlanan uv lambalar var. Bunu dedim diye gidip sürüngenler için olan uv lamba kullanmayın yani. Çok tehlikeli. Hatta üreticilerden Sefa Erdoğan'dı sanırım o taktı kümesine. Uv lambayı açınca kuşlara canlılık geldiğini, çiftleştiklerini söylemişti. O kadar farkediyor. Fakat o lambaları da her sene ya da her 6 ayda bir değiştirmek gerekiyormuş. Ömrü bitiyır diyorlar. Yine de biz ev hobicileri sık sık kuşlarımızı güneşlendirerek hem uv hem d vitamini almalarını sağlayabiliriz. Hatta benim bir teorim var. Eğer ilk defa bir araya getireceğimiz bir çift varsa önce erkeği güneşe çıkararak dişinin gözünde erkeği daha cazip hale getirebilir miyiz? Tabi bunu araştırabilmek için elimizde bir dişi bir erkeğin olması yetmiyor. Eş beğenmeyen bir dişi ile bunu anlayabiliriz bence. Eğer uv'nin bu kadar etkin olduğu bilinseydi forumlarda "kuşlarım anlaşmıyor, çiftleşmiyor" başlıklarına hemen güneşe çıkar tavsiyesi yapılırdı. 😂😂 Deneyeceğim ama aksi gibi bende de eş beğenmeyen dişi yok maşallah. Bugüne kadar hangi dişiyi seçtiysem hep üremeye istekli oldu. 😂😂

Konuşmak, kendini ifade etmek muhteşem bir şey bu özelliğini inan çok sevdim hocam :) birkaç kişi daha olsa böyle çok güzel sohbet muhabbette çeviririz. Biz ve bize yakın jenerasyonlar forumlarda kopamıyorlar maalesef.

Ben de ilk forum sitemi 2003 yılında açmıştım, o gün bugündür elimden bırakamıyorum forumları :) bu arada bizim ev bahçeli. Depremde ve pandemi dönemlerinde çok faydasını gördüm yalan yok, eski muhabbet kuşumuz Cafer pencerenin önüne geçerdi; mahallenin kedilerinin ağızları sulanırdı :) Gerçi kedilerin hepsinin karınlarını düzenli olarak doyururum 25 yıldır :)

6 şubat depremi Kayseri'de de baya erkili olmuştu sanırım öyle hatırlıyorum. Çok acılar yaşandı o depremde çook. Ölenlerin mekanları cennet olsun. Biz burda ekran başında kafayı yemiştik. Her yerden kötü haberler geliyordu.

Vallahi kopamıyoruz doğrudur sözlüklerden ve forumlardan. Ben biraz da sitenin hiti yükselsin diye yazıyorum böyle. Organik yazılar etkiler seo açısından.

Programlama ile uğraştım ama site tasarımlarına uzağım maalesef. Yine de 15 sene önce falan belki de daha eski bir site açmıştım. Ama flash tabanlı yapmıştım. 😂😂 Hatta bu işlerden anlamayan arkadaşlar ve büyüklerimiz "olm site tasarlamayı bilmeden nasıl site yapabiliyorsun ve bu neden siteden de başka çok acayip bir şeye benziyor?" derlerdi. Hatta birisi "herif internet 2.0 çıkartmış ya la" demişti. 😂😂 Halbuki sitenin domainin falan kurar arkadaş ana sayfa aha bu demişti. index.html mi neydi. o sayfaya yükleme yapıyordum o kadar. 😂😂 Kalanı tamamen macromedia flash programındaydı ama adobe firması ocağıma incir ağacı dikti. 😂 Ben onunla gündüz çekilmiş bina fotoğraflarına aydınlatma simülasyonu yapıyordum. Şey gibi düşün. Boğaz köprüsüne led takacağız ama nasıl bir şeye benzeyecek müşteriye anlatmaya çalışıyorsun. Müşteri de sonuçta bazen yüzbinlerce dolar para harcıyor. Neye para vermek istediğini bilmek ister.

Sonradan hem mecburen hem de çağın gereklilikleri sebebiyle after effects'e geçtim. Ha ne kadar biliyorsun dersen hala maskeleme için internete bakarım nasıl yapılıyordu bu diye. 😂 Çünkü ana odağımız bu programlar değil. Derdimizi anlatalım yeter. Solidworks, 3d max, photoshop hep aynı. Bir tek autocad'de iddialıyım demesem de iyi bilirim. çok proje çizdim, ölçü çıkardım. Hoş onda da aslında bazı şeylerin kolayı olmasına rağmen elimiz alışmış zor yoldan olanı yapuyoruz o da ayrı mesele. 😂

Bir de şeyi sorayım bu forumda link paylaşmak yasak mı? Öbür forumda yasak çünkü. Bazı şeyleri uzun uzafıya anlatmaktansa bir youtube linki koymak daha faydalı. Bir de mesela kendi yandex disk hesabımdan bir pdf linki paylaşabiliyor muyum mesela?

Hocam çok fena hissettik hem de cidden böyle bir şey yok, bizim evde o gün 26 kişi kaldık.

SEO işlerinden de anlıyorsun hocam maşallah isveç çakısı gibisin valla :D çok teşekkür ederim hocam, senin gibi 5 adam olsun bu forumda biz yürür gideriz her türlü ama işte Mustafa Topaloğlu'nun Bülent Ersoy'a söylediği söz geliyor aklıma :D

O dönemler ama çok güzeldi hocam, benim de kişisel sitem flash idi ama tasarımı gerçekten süperdi :) adobe çok kapsamlı, ben çok faydalanıyorum çok işime yarıyor. Hâlen adobe photoshop cs6 kullanıcılardanım :)

Burada link paylaşabilirsin hocam, sıkıntı değil. Aslında faydalı linklerin iç SEO'da siteye katkılarını bir bilseler paylaşmaları için direkt izin verirler ama kuralları o, saygı duymak gerek :)

Önceden de söylediğim gibi internet ve seo işlerinden çok anlamam. birkaç ufak bilgi kırıntısı sadece. :)

O dönemleri ben de çok özlüyorum. İnternette bilgiler olurdu ama yine de çok iyi araştırman gerekirdi yeni bir şey öğrenirken. Şimdiki gibi yapay zekaya sorup anında cevap alamıyordun sabit somut şeyler için.

Mesela ben meslek lisesinde elektronik okudum. üniversiteyi haberleşme okuyan arkadaşım vardı. Birgün bana bir cihazın içini açıp gösterdi. Hani şu rgb ledlerin yavaş yavaş sürekli renk değiştirmesini sağlayan şey. Dedi bu nasıl oluyor biliyor musun? mikroişlemciyi gösterdi. Bunu programlıyorlar ama çok zor dedi. Tabi meraktan ben araştırdım harbiden zor. assembly dili. not defterini bile açıp yazabilirsin ama yakacağın bir tane led, 40 satır kod giriyorsun. Bildiğin makine dili neredeyse. Yalnız ben buna azmettim 1 ayda falan yazdım.

Birgün bizim elektronik mühendisi arkadaşla muhabbeti açıldı. Lan manyak mısın picbasic ile yazsana basic dilinde dedi. Tabi internetten bir araşturdum anaaa harbiden böyle çok kolaymış dedim.

Sonra başka biriyle tanışrım. Olm mal mısın pic c ile yazsaba hazır kütüphanelerden ne uğraşıyorsun dedi. 😂😂 Demek istediğim internet vardı ama her şeyi de en doğrusuyla bulamıyordun. Ama araştırmak, bilgi paylaşımında bulunmak hatta bazen ekip olarak bir şeyler yapmak güzel şey. Yeni nesiller belki de yapay zeka yüzünden bundan biraz mahrum kalacaklar. Ha tabi işleri hızlandırmasıyla yapay zeka güzel şey. Fakat bu kadar dazla hazıra konmanın da insan beynini bir miktar körelteceğini düşünüyorum.

Sonuna kadar katılıyorum hocam bu yazına. Şimdiki nesil filmi sonuna kadar izlemiyor, kitapları sonuna kadar okumuyorlar; her şeyi kısa tutup hızlı yaşamaya çalışıyorlar.

Tabii yeni nesil için hepsi aynı demiyorum, @Nur en başta seni tenzih ediyorum :)

Cidden o dönemde sağlam hırs vardı. Smf, vBulletin gibi forum sitelerinin kurulumunu falan ben hırsla öğrenmiştim. Bir arkadaşınız vardı o dönemler burnu kaf dağının zirvesindeydi. Burnundan kıl aldırmazdı, bir forum kuruyor ve küçük dağları ben yarattım moduna giriyordu.

İnat ettim virüslere rağmen öğrendim. O dönemler ne virüsler vardı şimdi düşünüyorumda :) bilgisayardan direkt dosyalara zıplardı, çakal işte girmişin bilgisayara siteye niye zarar veriyorsun daha😂

Yara almadan savaş kazanılmıyor. 😂

Hazır boş bir forum görünce katkı sağlayabileceğimi düşündüm ve buradayım. Öyle çok aman aman bir bilgim yok kuş bakımında ama çok video izlemişimdir internetten. İlk farkettiğim benim izlediğim üreticiler çok kuş baktığı için yaptıkları uygulamalar da buna yönelik. Ve bu arkadaşların çoğu show, jumbo gibi üretilmesi zor kuşlar bakıyorlar. Ben ilk başta bunu farketmedim. Ev takviye doldu
Öyle aman aman bilgim yok kuş bakımında diye giriş yapmışsınız da iki paragraf yazıdan bile yeni birşey öğrendim. Sentetik ürünlere karşı hep mesafeliyim, yıllardır hiçbirşey kullanmıyorum kuşlara. Ama bazen, aile üyelerine buzdolabından çıkan bir bitki ekstaktının veya yeşil kokulu bir tozun (spirulina olur kendisi, berbat bir kokusu var) kuşlar için kullandığımı açıklamaya çalışırken kuşlarının benden iyi yaşadıklarını idrak ediyorum. Farklı farklı onlarca görüş olsa da temelde kuşu için en iyisini amaçlayıp bunun için emek veren insanları görünce mutlu oluyorum.

Sonuna kadar katılıyorum hocam bu yazına. Şimdiki nesil filmi sonuna kadar izlemiyor, kitapları sonuna kadar okumuyorlar; her şeyi kısa tutup hızlı yaşamaya çalışıyorlar.

Tabii yeni nesil için hepsi aynı demiyorum, @Nur en başta seni tenzih ediyorum :)
Beni yeni nesilden saymasak da olur gibi geliyor bazen. Siz ilk forumu kurduğunuz yıllarda ben henüz yoktum ama 😅 yine de sosyal medyadan çok önce forum kullanmaya başladım. Sokakta az lastik, seksek, yerden yüksek oynamadım. Bir konuyu kitaplardan araştırmak, sözlük karıştırmak çok hoşuma gider. Tuşlu telefondaki yılan oyunu hâlâ favori oyunum. Ama teknolojiyi de seviyorum yalan yok. İnsanın potansiyelini arttıran bir araç. Bilgiyi çoğaltırken kirletmiş olsa da neticede iş görüyor.

Öyle aman aman bilgim yok kuş bakımında diye giriş yapmışsınız da iki paragraf yazıdan bile yeni birşey öğrendim. Sentetik ürünlere karşı hep mesafeliyim, yıllardır hiçbirşey kullanmıyorum kuşlara. Ama bazen, aile üyelerine buzdolabından çıkan bir bitki ekstaktının veya yeşil kokulu bir tozun (spirulina olur kendisi, berbat bir kokusu var) kuşlar için kullandığımı açıklamaya çalışırken kuşlarının benden iyi yaşadıklarını idrak ediyorum. Farklı farklı onlarca görüş olsa da temelde kuşu için en iyisini amaçlayıp bunun için emek veren insanları görünce mutlu oluyorum.

Beni yeni nesilden saymasak da olur gibi geliyor bazen. Siz ilk forumu kurduğunuz yıllarda ben henüz yoktum ama 😅 yine de sosyal medyadan çok önce forum kullanmaya başladım. Sokakta az lastik, seksek, yerden yüksek oynamadım. Bir konuyu kitaplardan araştırmak, sözlük karıştırmak çok hoşuma gider. Tuşlu telefondaki yılan oyunu hâlâ favori oyunum. Ama teknolojiyi de seviyorum yalan yok. İnsanın potansiyelini arttıran bir araç. Bilgiyi çoğaltırken kirletmiş olsa da neticede iş görüyor.

Katkı maddelerinden herhalde bir tek sipurilina kullanmadım. Benim evdekiler de 4 ilaç şişesi, 5-6 takviye kutusu, yem kutusu, Granül kutusu, Buğday kovası, maş fasulyesi kovası, kuş kumları, kuş kömürü, yedek suluklar şunlar bunlar, toplamda 3 kafes görünce bi "yürü git lan" diyorlar. 😂😂 Şimdi de bıldırcın yumurtası aldım. 😂

Sipurilina dedikleri kadar faydalı mı ya?

Yani yirmi kuşun bakımı da tek kuşun bakımı da aynı değil mi neticede🤷🏻‍♀️😅 az diye kötü mü besleyeceğiz

Sipurilina dedikleri kadar faydalı mı ya?
Spirulina gibi alg katkıları aslında gerçekten besleyici besinler. Kuşlara katkı maddesi olarak kullanılan çeşidi mikroalgler ve besin içerikleri oldukça yoğun: Spirulina üzerinden konuşursam protein içeriği %60 civarında, A vitamini öncülleri ile beraber B12 ve K vitamini de içerir. Kuşların iyot kaynağı sınırlıdır, spirulina ise iyot dahil birkaç minerali içinde barındırır. Bazı esansiyel yağlar ve prebiyotik olarak işlev gören polisakkarit yani karbohidratlar bulunur.

Böyle düz şekilde anlatınca biraz havada kalıyor. Şöyle ki, protein içeriği tavuk göğsünden, A vitamini öncülleri havuçtan, demir içeriği ıspanaktan daha yoğun. Ayrıca bitkisel B12 kaynakları da sınırlıdır. Tüketilen miktar çok küçük olsa da yeterli geliyor.

Bu zengin içerik sayesinde bağışıklık güçlendirme, tüy kalitesi, prebiyotik etki, antioksidan koruma ve doğal pigmentasyon için fonksiyonel bir ürün. Spirulina harici çok fazla besleyici alg çeşidi olsa da literatürde özellikle spirulina ve chlorella türleri mikroalgler üzerinde yoğunlaşmış bilgiler var.

Kısaca oldukça fonksiyonel bir mikrobesin desteği.

Halilibrahim sarı istanbulda yaşıyorum okuyorum bana selo da diyebilirsiniz

Halilibrahim sarı istanbulda yaşıyorum okuyorum bana selo da diyebilirsiniz
Halil ibrahim sana neden Selo diyorlar? Hoş geldin sefalar getirdin. Dilersen kendini tanıt kategorisine ekstra başlık açabilirsin :)

hoşbuldum selo benim için takma isim gibidir ondan

Şahin bey, size de doğrulanmış profil rozeti verdim :)
İyi bir şey sanırım. Teşekkürler. :) Yeni oluşan bir yere katkı sağlamak acayip hoşuma giden bir şey. :)

Yani yirmi kuşun bakımı da tek kuşun bakımı da aynı değil mi neticede🤷🏻‍♀️😅 az diye kötü mü besleyeceğiz

Spirulina gibi alg katkıları aslında gerçekten besleyici besinler. Kuşlara katkı maddesi olarak kullanılan çeşidi mikroalgler ve besin içerikleri oldukça yoğun: Spirulina üzerinden konuşursam protein içeriği %60 civarında, A vitamini öncülleri ile beraber B12 ve K vitamini de içerir. Kuşların iyot kaynağı sınırlıdır, spirulina ise iyot dahil birkaç minerali içinde barındırır. Bazı esansiyel yağlar ve prebiyotik olarak işlev gören polisakkarit yani karbohidratlar bulunur.

Böyle düz şekilde anlatınca biraz havada kalıyor. Şöyle ki, protein içeriği tavuk göğsünden, A vitamini öncülleri havuçtan, demir içeriği ıspanaktan daha yoğun. Ayrıca bitkisel B12 kaynakları da sınırlıdır. Tüketilen miktar çok küçük olsa da yeterli geliyor.

Bu zengin içerik sayesinde bağışıklık güçlendirme, tüy kalitesi, prebiyotik etki, antioksidan koruma ve doğal pigmentasyon için fonksiyonel bir ürün. Spirulina harici çok fazla besleyici alg çeşidi olsa da literatürde özellikle spirulina ve chlorella türleri mikroalgler üzerinde yoğunlaşmış bilgiler var.

Kısaca oldukça fonksiyonel bir mikrobesin desteği.
Youtube'da biyoloğun kuş evi var. o 3-4 kuluçka yaptırdıktan sonra kullanıyorum demişti. Akyol kardeşlere uğradığımda ondan da alırım olmazsa.

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri