Web Analytics

Bu konu fikri nasıl sizce

• Kullanıcı Nur Nevra
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Sohbetler

Nur Nevra

Kullanıcı
Geçenlerde açtığım bir konu vardı, bir makaleden alıntı yapıp onun üzerine konuşmuştuk. Aslında o makaleyi okuyor olma sebebim burada bir konu açmak istememdi ve açmışken güzel birşey olsun, referans kaynak falan sunayım istedim. Bunun için yapay zekadan ilgili birkaç araştırma yazısı istedim, verdikleri içinden o da olsun, bu da güzel derken minik bir yığın oluştu. Ama şuan sadece 2'sini okuyabildim. Daha hepsini bitireceğim de bilgileri derleyeceğim de sonra konusunu yazacağım. Dedim böyle olmaz, hani aktiflik ^^ Sonra aklıma şu geldi, acaba o ilk açtığım konu gibi, her okuduğum şeyden sonra özellikle üzerinde konuşabilecek bir kısım varsa o kısımla bir konu açıp böyle "makaleden yorumlar" tarzı bir konsept mi oluştursak? Aslında bunu sosyal medya içeriği olarak düşünüyorum hep. İnsanların genelinde kuşlar hakkındaki bilgiyi sadece tecrübeden dinleme refleksi var ve bilimsel araştırma yazılarının da artık gündemde olması gerekiyor gibi geliyor. Bilmiyorum siz bu konuda ne düşünüyorsunuz. Aslında bir noktada vakti olmayan veya ilgisini çekmediği için bu literatür bilgilerine bakmayan kişiler için de bu bilgiler kullanılabilir hale geliyor.

Aslında bu format, aktif bir tecrübe paylaşımı ve pratik uygulamaya uyarlama olduğunda yapılabilir bir değeri olur diye düşünüyorum. Sizin bu konudaki fikriniz nedir?

Mantıklı bir karar olduğunu düşünüyorum. Bu tarz bilimsel konuları daha önce hatırlarsan Gülce yayınlıyordu bizim yıllar önceki platformumuzda :) ben faydalı ve mantıklı buluyorum. Hem sosyal medya hem burası için düşünüyorsan eğer, bizim kesinlikle zararımıza olur aynı yerde paylaşım yapılması. Sebebi ise arama motorlarının direkt bizi kopya içerik yerine koyması olur.

Sosyal medya üzerinde paylaşılan şeyler direkt olarak index alıyor. Dürüst olmam gerekirse ben bilgiyi her daim forumlarda paylaştım, sosyal medyada paylaşım yapılmasını (Youtube hariç) doğru bulmuyorum. Burada güzel bir tartışma ortamı olabilir, harika beyin fırtınası yapabiliriz. Neden ve sonuçları ile ilgilenebiliriz, o nedenle bana mantıklı geliyor :)

Evet hatırlıyorum, kemirgenler hakkında güzle yazıları vardı. Sosyal medyadan kastım video konsepti, oradaki anlatım tarzı daha farklı olur. Bir yazıyı veya benzer şeyi farklı iki platformda yayınlamanın kötü olduğunu geçenki forumda öğrenmiştim. Biraz da bundan genelde tek bir yerde aktif oluyorum zaten.

Evet hatırlıyorum, kemirgenler hakkında güzle yazıları vardı. Sosyal medyadan kastım video konsepti, oradaki anlatım tarzı daha farklı olur. Bir yazıyı veya benzer şeyi farklı iki platformda yayınlamanın kötü olduğunu geçenki forumda öğrenmiştim. Biraz da bundan genelde tek bir yerde aktif oluyorum zaten.
Youtube'da bu bilgileri aktarıp multimedya olarak burada ve diğer tüm alanlarda destek olurum her zaman. Her iki platformda paylaşılmamayı neden istemiyorum açıklayayım, bizleri direkt olarak kopyaya düşürüyor sosyal medyalar. Yıllardır aktifler, milyarlarca kullanıcıya sahipler ve paylaşılan şeyler saniyede index alıyor arama motorlarında.

Bu arada ben başka şeylerden bahsediyorsam lütfen uyar, hem uykum çok hem de ben hasta bir bireyim artık :D

Youtube'da bu bilgileri aktarıp multimedya olarak burada ve diğer tüm alanlarda destek olurum her zaman. Her iki platformda paylaşılmamayı neden istemiyorum açıklayayım, bizleri direkt olarak kopyaya düşürüyor sosyal medyalar. Yıllardır aktifler, milyarlarca kullanıcıya sahipler ve paylaşılan şeyler saniyede index alıyor arama motorlarında.

Bu arada ben başka şeylerden bahsediyorsam lütfen uyar, hem uykum çok hem de ben hasta bir bireyim artık :D
Takip ettiğin kadarıyla konuyla alakalı bilgiler hepsi ama bana da pek güvenmeyin 😅 Birkaç bardak kahve içmemiş olsam muhtemelen şuanda uyukluyor olurdum, son iki gündür çalışmamanın sonucunu bu gece uyanık kalarak ödüyorum.

Sadece yazılı iki aynı metin için geçerli diye bir düşüncedeydim ama şuan bundan emin olamadım. Şeyi merak ettim, önce forumda daha önceden yayımlanmış olsa bu dediğiniz durum yaşanır mı yine de? Baya cahilce bir soru olabilir ama hiç bilgim olan bir konu değil

Bence çok güzel bir fikir 🙂 Özellikle “makaleden yorumlar” gibi bir format hem senin düzenli okuma motivasyonunu artırır hem de başkaları için zor ulaşılan bilgileri erişilebilir hale getirir.

Takip ettiğin kadarıyla konuyla alakalı bilgiler hepsi ama bana da pek güvenmeyin 😅 Birkaç bardak kahve içmemiş olsam muhtemelen şuanda uyukluyor olurdum, son iki gündür çalışmamanın sonucunu bu gece uyanık kalarak ödüyorum.

Sadece yazılı iki aynı metin için geçerli diye bir düşüncedeydim ama şuan bundan emin olamadım. Şeyi merak ettim, önce forumda daha önceden yayımlanmış olsa bu dediğiniz durum yaşanır mı yine de? Baya cahilce bir soru olabilir ama hiç bilgim olan bir konu değil
Forum içerisinde yayınlanıp arama motorlarında index alırsa elbette sosyal medya paylaşımında hiçbir şey olmaz :) önce google ve yandex diyecekler ki; biz ilk papağanlarda gördük, sen kimsin?😀

Bence çok güzel bir fikir 🙂 Özellikle “makaleden yorumlar” gibi bir format hem senin düzenli okuma motivasyonunu artırır hem de başkaları için zor ulaşılan bilgileri erişilebilir hale getirir.
Bilgiye erişilebilirlik, en çok buna katkı sağlayabilmesini arzu ediyorum. Halihazırda tutturmaya çalıştığım düzen için de dediğiniz gibi bir motivasyon sağlaması da benim adıma harika olur.

Forum içerisinde yayınlanıp arama motorlarında index alırsa elbette sosyal medya paylaşımında hiçbir şey olmaz :) önce google ve yandex diyecekler ki; biz ilk papağanlarda gördük, sen kimsin?😀
Dediğiniz durum tam tersi olarak işleyecek yani.

Dediğiniz durum tam tersi olarak işleyecek yani.
Kesinlikle. Böyle bir bilgi paylaşıldığında forumda ben Google ve Yandex arama motorlarına göndereceğim bilgiyi, diyeceğim ki bakın internet sitemize yazı girildi, botlarınızı gönderin ve index alın diyeceğim; kısa zaman içerisinde arama motorlarında görünmesi için yardımcı olacaklar :)

Arama motorlarında göründükten sonra dilediğin yerde paylaş, karşı taraf kopyaya düşer bu sefer :)

Bu topic bana evrim ağacının sitesini anımsattı. @Tevfik orayı inceleyip fikir alabilirsin.

İnsanların kafasına göre düşüncelerini paylaştığı kısım var.

Soru sorma kısmı var fakat soruyu soran dilerse kaynak belirtilsin diye işaretleyebiliyor. Bu sayede cevaplayan kafasına göre yazmamış oluyor bir nebze.

Makale bölümü çok ağır. Bir sürü kuralı var tez yazar gibi ama o sıkı disipline değiyor.

Sözlük gibi kısımlar var.

Elbette forumun belli bir kalıbı (tema anlamında) var bazısı yapılabilir bazısı yapılamaz ama incelenesi. Örneğin orada taksonomi bölümü vardı. Papağanlar için böyle bir şey belki. (c#'ta ben hazırlayıp entegre edebilir miyim acaba merak ettim. aklımda da gram fikir yok nasıl olacağına dair. 😂)

Aklıma gelmişken sözlük formatındaki gibi başucu eseri yapılabilir. Üye kişi emek verdiği makaleleri mesela kendi kataloglayabilsin. Başka biri onun profiline tıklayınca onun kataloğuna ulaşabilsin. (Çok mu abarttım?😂) Çünkü bazen goygoy yapıyoruz bazen de elimizin altında bulunsun isteyebileceğimiz bilgiler oluyor.

Bende hep bir sınıflandırma hastalığı vardır. 😂

Bu tarz fikirler her daim olmalı, gayet güzelde ilerliyoruz eğer yapılması mümkün şeyler varsa entegre edilebilir evrim ağacını detaylı inceleyeyim; bir ara bunlar kapatacaklarını söylüyorlardı sitelerini?

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri