sahin_tutus
Kullanıcı
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Hemfikirim, cidden değişik duruyor ben de kurabiyeleri merak ettim şimdiBununla yapılmış bir kurabiyeyi görmek isterdim, değişik duruyor
Valla ben de merak ediyorum. Normalde kolay kısmının yanında adidas sembolü var fakat 10 cm boyut bile küçük kalmış çıkmamış tamam. Bir de normalde yapılan uygulamalara baktım konturları daha kalın gibi ve etrafını dikdötgen yapmamış da dış konturun taklidini yapmışlar şekil olarak. Demek ki sektörel standartlar var.Bununla yapılmış bir kurabiyeyi görmek isterdim, değişik duruyor
Hemfikirim, cidden değişik duruyor ben de kurabiyeleri merak ettim şimdi![]()
Ağabey kurabiyeleri yaptığında açık adresimi gönderiyorumKargo yola çıkmış yarın elimde olur muhtemelen. Yapan adam ince oldu biraz dedi. Umarım kargoda kırılmaz. Ben de merak ediyorum bakalım. Ama anladığım kadarıyla arka yüzeye bir tabla yapıştırıp sağlamlaştırmam lazım. Hamur daha derin olursa da dış dikdötgene çıta ile derinlik vermem lazım ki kağıt gibi bir şey olmasın.![]()
Yine de harika olmuş ağabey çok güzel duruyor![]()
Ağabey verdiğin örnekleri yapsanda bizlerde kullansak, cidden harika bir sistem oluşturuluyormuş onu iyi anladım. Açıkçası ben işin biraz web tarafındayım ama bu yazılıma sahip olup kullanan kişilere çok saygı duyuyorum. Benim akvaryum içinde yaz-kış sabit 26 derecede kalacak bir sistem ayarlasan ağabeyAllah kabul etsin artık çocuğun gönlünü ettik ama yeğende şu an o zaman herşeyi tasarlayabiliriz diye ampül yandı. Fellik fellik yeni ne tasarlsnabilir diye aranıyordur şimdi.
Allah'tan elektronikle ilgili yaptıklarımı bilmiyor da o konuda başıma ekşimiyor.İşin şakası bir yana o hiç mikroişlemci programladığım zamanlara denk gelmedi. Şöyle anlatayım kabaca. ardunio denilen programlama kartlarını duymuşsundur. Bu kartlar çok fazla elektronik bilgisine ihtiyaç duymadan son kullanıcıya devreler yapma imkanı sunan bir kart. Özellikle c dilinin kütüphaneleri sayesinde çok kafa yormadan kütüphanelerden de yararlanıp radardan minirobota bir sürü şey yapabiliyorlar.
Ben ardunio kullanmayı bilmem. Fakat ben o laetın içindeki mikroişlemciyi direkt programlayabilirim. Aradaki tek fark ardunio içinde atmel var. ben microchip firmasının pic mikroişlemcilerini kullanıyordum. Yeğen mikroişlemci ile uğraştığım dönemlere denk gelmedi.
Neler yapılabilir mesela? Kafayı kırsan mesela kafesteki sulukta su bittiğinde sana mesaj atan bir ardunio sistem yapabilirsin. Ya da kuşların kuluçka döneminde nem oranı önemli olduğundan düştüğünde nemlendiren, çıktığında nemi azaltan bir sistem yapabilirsin bir kümeste. Veya kuşların akşam ya da sabah olduğunda ışıkları yavaş yavaş açan ya da yavaş yavaş kapatan bir aydınlatma sistemi kurabilirsin. Benim mesleğim ışık olduğu için ışık efektleri yazardım. Kesin yeğen musallat olurdu.![]()
Ağabey verdiğin örnekleri yapsanda bizlerde kullansak, cidden harika bir sistem oluşturuluyormuş onu iyi anladım. Açıkçası ben işin biraz web tarafındayım ama bu yazılıma sahip olup kullanan kişilere çok saygı duyuyorum. Benim akvaryum içinde yaz-kış sabit 26 derecede kalacak bir sistem ayarlasan ağabeyısıtıcı, fanlar vs. uğraştırıyor bayağı
![]()
Aşağıda çeşitli ardunio projeleri olan bir oynatma listesi var hocam.mMerak edersen incelersin.Ağabey verdiğin örnekleri yapsanda bizlerde kullansak, cidden harika bir sistem oluşturuluyormuş onu iyi anladım. Açıkçası ben işin biraz web tarafındayım ama bu yazılıma sahip olup kullanan kişilere çok saygı duyuyorum. Benim akvaryum içinde yaz-kış sabit 26 derecede kalacak bir sistem ayarlasan ağabeyısıtıcı, fanlar vs. uğraştırıyor bayağı
![]()
Cevabını giç düşünmediğim bir soru bu. akvaryum nasıl soğutulur?Ağabey aslında kışın ısı ile bir sorunum yok, yaz aylarında 26 derece olması gereken akvaryum 36-38 dereceleri buluyor. Bir gün işten geldim, baktım ki balıklar neredeyse ters dönecek; iki güne bir sularını değişiyordum. Eve vantilatör aldım akvaryumun karşısına koydum, çok fazla emek veriyorum ve heba olsun istemem. Bir de sonuç itibarı ile can, hiçbir canın ölmesini istemem...
Asla sana ne demem ağabey ama gerçekten ego tatmini bir yandan da muhteşem duygu, kendimizi kendimize ispat ediyoruz ve o an aşırı mutlu oluyoruzdanışmana verdiğin ayar ise aşırı keyiflendirdi.
sonuna kadar yine okudum aşırı keyif aldım ağabey eline emeğine sağlık
![]()
Bilgisayar fanı ileCevabını giç düşünmediğim bir soru bu. akvaryum nasıl soğutulur?
Üstten dalgalandırarak sanırırım. Ben akvaryum üzerine fan koyma olayını bir tek deniz akvaryumlarında duymuştum.Bilgisayar fanı ile
Deniz akvaryumları harici zaten pek mantıklı değil. Diğer türler çok agresif oluyor ve zıplıyorlar. Fanlara çarpıp ölme riskleri var.Üstten dalgalandırarak sanırırım. Ben akvaryum üzerine fan koyma olayını bir tek deniz akvaryumlarında duymuştum.