Web Analytics

25 günlük yavru yem yemeği öğrenmiş

• Kullanıcı sahin_tutus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Muhabbet Kuşu

sahin_tutus

Kullanıcı
Yuvalığa dal darı ve aspur koymak işe yaramış görünüyor. Yem kırmayı öğrenmiş sıpa. 😂

Hey maşallah çok tatlı olmuş valla çok sevindim şu hâlini gördüğüm zaman çok daha tatlı bir hâle gelecek inanıyorum :)

Hey maşallah çok tatlı olmuş valla çok sevindim şu hâlini gördüğüm zaman çok daha tatlı bir hâle gelecek inanıyorum :)

Bu dişi bence. Çünkü kardeşlerine nazaran sakin. Bunun bir küçüğü ortalığı birbirine katıyor. çok hareketli. 😂

Bana da erkek gibi geldi ama bakalım cere daha belirgin olsun zamanla anlaşılır :D ben yavrularda en çok cinsiyetlerini merak ederdim :D

Burun delikleri etrafında keskin bşr beyazlık gördüm ama kısmet. Erkek olursa da şaşırmam. 😂

Hocam yavru beslemek zor mu

Pek zor değil. Anne babayı güzel besleyip, temizliklerine dikkat edersen sorun olmuyor. Bendeki kuşlar öyle vasıflı iri türler değil. Zaten kendisi bakıcı bir tür.

Yavru almak sorun olmuyor fakat oluşacak sorunları önceden bilip ona göre hareket etmek şartıyla. Örneğin temizliğe dikkat etmezsen kuşlar mantar da olur, virüs de kapar. Aynı şekilde herşeyden gıdasını almasını sağlamazsan yavruların bağışıklıkları sağlsm olmayabiliyor. Her gün yumurta haşlıyorsun misal. Akşam üstü de sebze rendeliyorum. Anne baba 5 yavruya bakıyor sonuçta. Onları aşırı zorlamasa da yorucu bir süreç.

Ben de bir uzman değilim sonuçta fakat şöyle bir çıkmaz var. Kuşları yazın rahat ürer zanneden insanlar var. Kışın üşür zannedenler var. Yazın dışarı 35 derece ise yuvalık içi 45 derece olur. Bu sıcaklıklarda yumurta gelişemeyebilir, anne baba aşırı sıcaktan yuvalığa girip beslemek bile istemeyebilir. Her şeyden önce sıcaklarda mikrop kolay ürer. Bakteri, mantar, virüs, parazit vb. Kışın üşür zannedilir fakat o kadar da üşümez. Şu an kışa tam girmesek de yuvalıkta yavrular olduğıiu halde kapı cam hepsi açık mesela. Hatta yuvalığa ekstra havalandırma delikleri falan deldim. Çünkü o kutunun içinde dışkının gazları da birikiyor. Bu yüzden vaktim de olduğu için hergün değiştiriyorum yuvalık malzemesini.

Çoğu basit olan birkaç şeyi önceden bilirsen bu kuşlar zaten tavşan gibi. 😂

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri