Web Analytics

Yuva heyecanı

• Kullanıcı Nur Nevra
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - White Face

Nur Nevra

Kullanıcı
Sizlerin şuan gündemi ne bilmiyorum ancak bizde yuva telaşesi çoktan başladı ✨

Sultan papağanlarım yumurtalarını dizdi ve kuluçkaya başladılar. Yüzlerini gören Cennetlik doğrusu. Havalar da birden birkaç derece düştü İstanbul'da, oturduğum tarafa kar geldi. Haliyle kapalı balkon biraz serin - kuşlar orada duruyor - ama maşAllah alıştılar soğuğa.

IMG_20260101_145507.webp

Aşağıdaki güzellikler de zebra ispinozu çiftim. Kaç yıldır bendeler, ilk defa yuva taktım. Besleyen bilir üreme iç güdüleri yüksek türler, orada burada buldukları malzemeleri dizip yuva yapmaya çok çalıştılar. Ama bilerek yuva takmamıştım. Geçen gün herhalde dediler ki sen misin bize yuva vermeyen, yemliği yuva bellemişler içine de yumurta bırakmışlar. Tamam dedim, siz kazandınız. Yuvalığını ve yuva ipini koydum kafese. Güya derler ki yuvayı dişi kuş örer, haberiniz olsun yalan bu. Erkeğim biraz becereksiz 🤏🏻 ama yuva örmeyi dişiye bırakmayacak kadar centilmen.

IMG_20260101_145128.webp

Sizde durumlar nasıl?

Maşallah harika duruyorlar. Bende de son durum "hastalık" maalesef. Kayseri'de yaşıyorum biliyorsun, havalar -5, -10 derece yarın şehir merkezi -17 derece o nedenle bayağı soğukla mücadele ediyorum desem yeridir. :)

Yumurtalarını ve ileride yavrularını sabırsızlıkla bekliyorum, bakalım neler olacak :) bu arada sultan papağanlarını biliyorum da ispinozalar harika duruyor onlara ekstra maşallah demek istiyorum.

Çok geçmiş olsun, hastalık sizde mi kuşlarınızda mı?

İspinozları izlemek o kadar keyif verici geliyor ki. Sultan papağanı gibi ağırbaşlı kuşlardan sonra özellikle. Umarım burası o kadar soğumaz, kapalı da olsa balkona bir ısıtıcı ayarlamam şart olur ama hiç o toplara gitmek istemiyorum 😬

Çok geçmiş olsun, hastalık sizde mi kuşlarınızda mı?

İspinozları izlemek o kadar keyif verici geliyor ki. Sultan papağanı gibi ağırbaşlı kuşlardan sonra özellikle. Umarım burası o kadar soğumaz, kapalı da olsa balkona bir ısıtıcı ayarlamam şart olur ama hiç o toplara gitmek istemiyorum 😬
Hastalık bende, aman kuşlarda olmasın ben toparlarım bir şekilde kendime bakarım ama kuşlara hastalık bulaştığı zaman ben psikolojik olarak çöküyorum :) arkadaşımın hobihanesinde de durumlar çok fena, ekstra ısıtıcı taktı onlarada bakıyorum kendisi şehirdışına gitmek durumunda kaldı.

Ben renklerini çok seviyorum ispinozaların harika duruyorlar, geçtiğimiz aylarda bende alayım dedim bir an gaza getirdim kendimi fakat şehirdışındayım dedi adam direkt geri durdum. Otoboüsün bagajında geliyor kuşlar ve ciddi anlamda soğuk, o kuşlar sıcak ortamdan çıkıp gelene kadar iyi hasta olurlar. Sırf kendi egom için onları harcayamazdım. O nedenle başka bahara kaldı benim ispinoza aşkım :)

Çok geçmiş olsun tekrardan, umarım en kısa sürede toparlarlarsınız.

Isıtıcı işi kuşların dengesini bozabiliyor, soğuk olsun ama ısıtıcı kullanmayayım daha çok isterim. Ama kuşları da takip edip üşümediklerinden emin olmak gerekiyor. Benim tek çiftte bu kolay da üretimhane şartlarında her kuşu takip etmek zor olur.

Aslında bu benim beslediğim tür ispinoz çok kolay bulunuyor, muhabbet kuşu gibi. Kayseri'de de üreteni vardır muhakkak.

Çok geçmiş olsun tekrardan, umarım en kısa sürede toparlarlarsınız.

Isıtıcı işi kuşların dengesini bozabiliyor, soğuk olsun ama ısıtıcı kullanmayayım daha çok isterim. Ama kuşları da takip edip üşümediklerinden emin olmak gerekiyor. Benim tek çiftte bu kolay da üretimhane şartlarında her kuşu takip etmek zor olur.

Aslında bu benim beslediğim tür ispinoz çok kolay bulunuyor, muhabbet kuşu gibi. Kayseri'de de üreteni vardır muhakkak.
Kesinlikle vardır üreticisi ama ben denk gelmedim açıkçası. Isıtıcıyı mecbur takmak gerekiyor Kayseri -17 derece. Biraz soğuk gibi :)

Durum güncellemesi yapayım dedim. Yuva örme işi küçük küçük devam ediyor ama dişi kuş kuluçkaya başladı. Aslında 4. yumurta da gelmişti ancak yuva dışına düşmüş, erkek kuş da kırıp yedi içini
IMG_20260103_102530.webp

Hey maşallah çok güzel bir duygu yumurtaları görmek, büyüdüklerine de şahit oluruz🤗

Burayı kendi takvimim olarak kullanmaya karar verdim 😀

Dışarısı soğuk, ara ara kar çiseliyor. Hava durumunun dediğinine göre 0 derece dolaylarındaymış. Camlı balkon bundan 3-5 derece daha sıcak oluyor. Bugün hava aniden bu soğukluğa geldiği için balkon kapısını açık tutuyorum, biraz ısınıyor böyle. Ani bir sıcaklık kuşlara iyi gelmez, bu yüzden ısıtıcı çalıştırmıyorum. Havaya bağlı olarak yaşanan soğuk-sıcağa sultan çiftim tolere edebiliyor.

Bu güzel soğuk günlerde ilk iki yavrunun çıkmış olduğunu fark ettim, dün şans eseri yuvalığı boş bulunca açıp baktığımda gördüm. Bugün de bi' bakayım, kursakları vs kontrol edeyim dedim de anne çıktı baba çıkmıyor. En azından ben yuvalığı açınca babası beni ısırmıyor, anne bu konuda biraz 🤏🏻 agrasif

IMG_20260112_104335.webp

Oy maşallah hadi gözünaydın :) bende en küçük yeğenime (en küçük dediğim 14 yaşında) sultan papağanı alacağım sanırım, ablamın kız çocukları maalesef tüm hayvanlardan korkuyorlar korkularını yenebilmeleri için bazı şeyler yapmam gerekiyor.

İstanbul'a kar yağmaya başlamış, ben kar yağışlı ayrıca seviyorum İstanbul'u :) havalar soğuyor günden güne aman dikkat edelim. Bizim buralar ısınmaya başladı şükür -4 veya -5 derece oluyor maksimum. Şimdi -17 ve -18'e göre şu an çok daha iyi bizim buranın havası :D

Oy maşallah hadi gözünaydın :) bende en küçük yeğenime (en küçük dediğim 14 yaşında) sultan papağanı alacağım sanırım, ablamın kız çocukları maalesef tüm hayvanlardan korkuyorlar korkularını yenebilmeleri için bazı şeyler yapmam gerekiyor.

İstanbul'a kar yağmaya başlamış, ben kar yağışlı ayrıca seviyorum İstanbul'u :) havalar soğuyor günden güne aman dikkat edelim. Bizim buralar ısınmaya başladı şükür -4 veya -5 derece oluyor maksimum. Şimdi -17 ve -18'e göre şu an çok daha iyi bizim buranın havası :D
İnsan tanımadığı şeyden korkar sözü geldi aklıma. Hayvan korkusunun çoğu zaman o canlıyı tanımamaktan kaynaklandığını görüyorum. Umarım düşündüğünüz şeyin faydası olur çünkü bazen hayatı da zorlaştırıyor bu korkular

0°C derece buranın soğuğu olunca ısıtma işini pek gündemime almıyorum 😅 inşAllah gerek de olmaz, havalar daha soğursa sıkıntı.

İnsan tanımadığı şeyden korkar sözü geldi aklıma. Hayvan korkusunun çoğu zaman o canlıyı tanımamaktan kaynaklandığını görüyorum. Umarım düşündüğünüz şeyin faydası olur çünkü bazen hayatı da zorlaştırıyor bu korkular

0°C derece buranın soğuğu olunca ısıtma işini pek gündemime almıyorum 😅 inşAllah gerek de olmaz, havalar daha soğursa sıkıntı.
Geçmiş zamanlar balık ve tavşan almıştım fakat tavşanlar dairede yaşarken oldukça güçlük çekiyordu. Kutunun üzerinden tek atlayamıyorlardı ve birbirlerinin üzerine çıkıp zıplamalarına yardımcı oluyorlardı :) en azından sevsin ve daha çok korkusunu yensin diye düşünmüştüm. Benim muhabbet kuşunu çok seviyor ama yaklaşamıyorlar maalesef. Bakalım zaman geçtikçe alışırlar papağana diye umut ediyorum. :)

Maalesef havalar bu yıl çok soğuk, Allah dışarıda kalanların yardımcısı olsun. Her ne kadar sokaktaki kedilere kalacak yer ve yiyecek sağlasamda bazen yetersiz kalabiliyorum. Dışarıda kalan aileleri, bireyleri falan düşündükçe içim sızlıyor. Ben kafaya çok takan birisiyim bu tarz durumları.

Selamün aleyküm yeni katıldım formunuza konu açıp cinsiyet sormak istiyorum fakat nerden konu açıliyor acaba

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri