Web Analytics

Yemliklerdeki tehlike

• Kullanıcı sahin_tutus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Muhabbet Kuşu
çok kuş besleyenler zaten biliyor da az kuş besleyen veya yeni kuş sahiplenen ya da sahiplenecek arkadaşlar için hazır yem üflüyorken bir hatırlatma yapmak istedim.

Genellikle yemliklerde kabukları üfleyip yerine koyuyor çoğu bakıcı. Fakat yemliğin tabanında kırıntı ve tozlar birikir. Bunlar hem tohumlara yapışma vasıtasıyla kuş tarafından alınıp hastalanmasına neden oluyor hem de yemlik tabanında birikip çeşitli akar diyebileceğimiz böcekleri kendine çekiyor. Bu yüzden kabuklar üflense bile annelerimizin kullandığı eleklerle elemek gerekiyor.

1000009263.webp

Yukardaki üflenen kabuklar. Aşağıdaki görsel de kabuklar üflendikten sonra elekten düşenler.

1000009267.webp

İstediğiniz kadar kaliteli yem kullanın eğer yemlik tabanında bu kırıntılar çok birikirse kuş sağlam tohumlara yapışan bu kırıntıları da tüketiyor. Ya da dediğim gibi böcek çekebiliyor bu kırıntılar.

Ben akıllı yemlik kullanıp hazneye düşen yemi üflediktrn sonra elekten geçiriyorum bu yüzden. Akıllı yemliğim iki alttaki görselde fakat ben onu biraz modifiye ettim. Normalde satın aldığınızda şöyle bir şey.

1000009270.webp

Kaynak: https://bayi.pelagos.com.tr/fit-fly-akilli-yemlik-6li

Benim modifiyeli yemlik de şöyle bir şey. Altına sepet taktım Bunun iki sebebi var. Hem geniş hazne ile sürekli aklımda tutmak zorunda kalmıyorum kabukları. Hem de alta doğru derin olduğu için dışarı fırlamadan kaba çarpıp kafes içine düşüyor yem kabukları.

1000009269.webp

Ayrıca ben defne yaprağı koyuyorum böcek kovucu olarak. Üst kapağını taktım fotoğrafı çektikten sonra.

Son düzenleme:
Yine @sahin_tutus ve yine güzel bir konuya değinme olmuş, direkt gagaladım konuyu :) Bu arada üst kapağa defne yaprağı çok iyi olmuş, beğendim. Ben her hem değişimimde direkt yıkardım, kuşu salardım eve kafasına göre takılırdı ardından komple temizlik yapardım ve ben temizlik yapmayı; uğraşmayı seviyorum sanırım :)

Yine @sahin_tutus ve yine güzel bir konuya değinme olmuş, direkt gagaladım konuyu :) Bu arada üst kapağa defne yaprağı çok iyi olmuş, beğendim. Ben her hem değişimimde direkt yıkardım, kuşu salardım eve kafasına göre takılırdı ardından komple temizlik yapardım ve ben temizlik yapmayı; uğraşmayı seviyorum sanırım :)
Ben virkon s dezefektana falan yatırıyorum artık. Temizlikte manyaklaşma aşamasına geldim ama şu ara yavrular var diye çok bir şey yapamıyorum. 😂 Duvara platform yapacağım bir vakitte. Anlaşılan bu 5 mu biş bende kalacak gibi duruyor. 😂

Ben virkon s dezefektana falan yatırıyorum artık. Temizlikte manyaklaşma aşamasına geldim ama şu ara yavrular var diye çok bir şey yapamıyorum. 😂 Duvara platform yapacağım bir vakitte. Anlaşılan bu 5 mu biş bende kalacak gibi duruyor. 😂
Sen de titiz adamsın hocam çok belli bu zaten :) bu arada balıkları yemleyip geliyorum :D

Şuana kadar hiç akıllı yemlik kullanma şansım olmadı ama kabuk birikme sorunu da yaşamadım. Sağ olsunlar yemliğin içine oturdukları için tüm kabukları kafes dibine döküyorlar 🙂

Şuana kadar hiç akıllı yemlik kullanma şansım olmadı ama kavuk birikme sorunu da yaşamadım. Sağ olsunlar yemliğin içine oturdukları için tüm kabukları kafes dinine döküyorlar 🙂
Benim piskopatlar da sağolsun yem seçiyorlar. 1 günde 2 haftalık yemi aşağı geçiriyorlar. Dişi yapıyor bunu. Bu salak yavrular büyüdü diye yumurta yapmaya falan çalışmıyordur umarım. Yumurta yapacak dişinin yemlikleri eşelediği gibi bir şey duymuştum. Bendeki dişi sanırım böyle bir dişi. Artık yavrular birbirini ısıtabiliyor diye biraz daha fazla dışarda kalıyor. Yine indirmiş yemliği olduğu gibi. Aspuru seçiyor galiba.

Benim piskopatlar da sağolsun yem seçiyorlar. 1 günde 2 haftalık yemi aşağı geçiriyorlar. Dişi yapıyor bunu. Bu salak yavrular büyüdü diye yumurta yapmaya falan çalışmıyordur umarım. Yumurta yapacak dişinin yemlikleri eşelediği gibi bir şey duymuştum. Bendeki dişi sanırım böyle bir dişi. Artık yavrular birbirini ısıtabiliyor diye biraz daha fazla dışarda kalıyor. Yine indirmiş yemliği olduğu gibi. Aspuru seçiyor galiba.
Yem seçme sıkıntılı bir durum gerçekten. Hayvana söz de geçmiyor, ye şunu diyemiyorsun. Pelet yemlerin en temelde bunu engellemek için neden ortaya çıktığını anlayabiliyorum. Umarım yeni yumurtalar peşinde değildir gerçekten, dinlendirmeye de zorla alınmaz yani

Yem seçme sıkıntılı bir durum gerçekten. Hayvana söz de geçmiyor, ye şunu diyemiyorsun. Pelet yemlerin en temelde bunu engellemek için neden ortaya çıktığını anlayabiliyorum. Umarım yeni yumurtalar peşinde değildir gerçekten, dinlendirmeye de zorla alınmaz yani
Eğer öyle bir halt yiyecek olursa mecburen alacağım. Çünkü daha önce yumurtalarının boş olduğunu bile bile içgüdüsünü tatmin etsin diye izin verdim. 2 hafta sonra yine yumurtladı işte şimdiki yavrular. Bu sefer yumurtlarsa alırım acımam. Dişiyi bize geldiğinden beri etrafta gören yok 3 aydır. Benimkine eş olsun diye getirdim ama hayvan geldiğinden beri bir kuluçkadır gidiyot. Yeter artık. 😂😂 Şaka bir yana gerekirse 2 ay erkek yüzü göstermeyeceğim. Kıyamayıp yanyana koyunca olanları gördük. Hayvancağızı kendine gelsin diye güzel besleyince de kızışıyor ben anlamadım ki. 😂 Yuvalık olan kafese koyduğumun dakikasında daha yuvalığa koşuyordu. Bi dur bi soluklan. Millet kuşları kızıştırmak için kafayı yiyor. Ben kızgınlığını almak için uğraşıyorum kuşların. 😂
Erkek olan sarı kafa dün yuvalığı açtığımda çıktı dışarı. Baktım yerdeki mandala uğraşıyor. O da bi tuhaf.

Bunlar rahat durmayacak ama hadi hayırlısı. Yavrulara zarar vermesinlerde ne yaparlarsa yapsınlar. Erkek yavrulara folluk dışarda iken zarar veriyor onu çok iyi biliyorum. Folluk malzemesini değiştirmek için yavruları yeni folluğa aktarırken erkek de vardı. Yavruların kafasına mı vuruyor kafasındaki tüyü mü yoluyor napıyor ben anlamadım. ufacık yavruyu bağırttı hayvan herif. Ama folluk normal yuvalığın içindeyken zarar vermiyor. Onu biliyorum.

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri