Web Analytics

Yavrular son durum

• Kullanıcı sahin_tutus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Muhabbet Kuşu

sahin_tutus

Kullanıcı
Yavrular büyümeye devam ediyor an itibari ile. En büyük 24 günlük oldu. Bakım olarak tavuk yumurtasından bıldırcın yumurtasına, filizlenmiş buğdaydan brokoliye aynen devam. Son yavruda korkmuştum acaba çarpık bacak mı diye ama çok şükür gittikçe toparlıyor. Sadece daha küçük olduğu için öyleymiş.

Şimdi bunların cinsiyet biraz belirlenince isim bulma vakti geldi. Sadece en büyüğünün ismi belli şu an. İki olacak adı. Diğerleri için @Tevfik'in geniş aile konsepti çok hoşuma gitti. Galiba diğerleri Cevo, Domuşuk, Ulvi gibi şeyler olacak. Keyifli seyirler. 😂

Hey maşallah çok tatlılar Allah esirgesin çok beğendim valla bu arada isimler çok iyi değil mi ama :D

Hangisinin Cevo olacağı belli gibi. 3 ya da 4. yavru hep ortalığı karıştıran. 😂

Abiyle görüşürsen selamlarımızı ilet. Sayelerinde yıllarca keyifli vakitler geçirdik at pazarında. 😂

Site içerisinde editör olarak hizmet veriyorum ama yorum yapmamda da herhangi bir sorun görmüyorum :) bu arada maşallah hocam çok çok tatlılar, tüyleri kadar ömürleri olsun. Böyle bir konuyu görüp yorum yapmamak sanırım olmazdı :)

Site içerisinde editör olarak hizmet veriyorum ama yorum yapmamda da herhangi bir sorun görmüyorum :) bu arada maşallah hocam çok çok tatlılar, tüyleri kadar ömürleri olsun. Böyle bir konuyu görüp yorum yapmamak sanırım olmazdı :)
Sağolun hocam. Bıldırcın yumurtası haşlıyorum şu an miniklere. :)

Çok fazla makale yazdım hocam bu zamana kadar, bıldırcın yumurtasının çok faydalı olduğunu okudum fakat hiç tecrübe etmedim. Bu konuda sizin değerlendirmenizi alabilir miyim?

Hocam çok faydalı denmesinin sebebi kabaca ufak olup porsiyon başına içeriğinin tavuk yumurtasından fazla oluşu. Bir kuşun tüketebileceği miktar belli sonuçta. Ama aynı tüketimle çok daha fazla protein, vitamin, element verebiliyor olmandan kaynaklı. Şimdi 5 yavruya baktıkları için bıldırcın yumurtası tüketimini arttırdım hatta. Aşağıda chatgpt'ye karşılaştırmasını yaptırdım 100 gram porsiyon başına

1000009446.webp

Bir kuşun haşlanmış tavuk yumurtasının tamamını tüketmediğini ama bıldırcın yumurtasının neredeyse tamamını tükettiğini de düşünürsek aslında çok daha fazla protein ve diğerlerini de tüketince değerler 3-4 katına çıkıyor.

Kuşlarımıza haşlayıp vermek isterseniz orta boy cezvede 7 dakika haşlamak yeterli gelşyor hocam bende. Kaynıyor görünmese bile pişiyor içten. Bugün ki mamamızda haşlanmış bıldırcın yumurtası, kalsiyum, probiyotik, kuş toprağı kullandım. Sebzeleri akşam üzeri veriyorum. Bugün grç verdim yalnız haşlanmış yumurtayı. Normalde sabah 6'da veririm ama bugün geç kalktım pazar olunca.

Allahımmmm çok tatlılar maşallah hafta içi bende almayı düşünüyorum artık :D

Kartal geliyor kartal. Rengi de çok saçma bir renkmiş. Hint malı gibi. Yeşil olacakmış da boyadan çalmışlar gibi. Baba rainbow olunca yavrulardan da her çeşit var gibi duruyor. Bu Çin malı yeşil var, açık mavi var, babası gibi açık mor var. 😂😂

1000009475.webp

Kaçıncı yavru bilmiyom valla. 3 numara olabilir.

Kartal geliyor kartal. Rengi de çok saçma bir renkmiş. Hint malı gibi. Yeşil olacakmış da boyadan çalmışlar gibi. Baba rainbow olunca yavrulardan da her çeşit var gibi duruyor. Bu Çin malı yeşil var, açık mavi var, babası gibi açık mor var. 😂😂

Ekli dosyayı görüntüle 170
Kaçıncı yavru bilmiyom valla. 3 numara olabilir.
Doğrusu rengine ben bayıldım 😍 maşAllah

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri