Web Analytics

Yaşadığınız Şehirde Sıcaklıklar Ne Durumda?

• Kullanıcı Tevfik
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Sohbetler

Tevfik

Yönetici
Merhaba papağanlar ailesi, son dönemlerde yaşadığım şehirde sıcaklıklar aniden düşmeye başladı. Geceleri bazen 4 veya 6 dereceyi buluyor, sizlerde durumlar nasıl? Cuma günü Antalya'ya gideceğim, arkadaşımın dediğine göre yüksek nemler gitti ama hâlen denize girilebiliyor diyor. Bunu dediği vakit üzerimde kalın eşofman takımı ve uzun çoraplarım vardı :D

Ani sıcaklık değişimleri maalesef kuşları çok etkiliyor, bir de tüy değişimine girdilerse hastalıkları kaçınılmaz oluyor aman dikkat edelim bu tarz hava değişikliklerine.

İstanbul'da oturuyorum ve şehir içinde, sokak arasındayken hâlâ serin denebilecek bir hava pek olmasa da daha açıklık alanlarda (mesela Arnavutköy tarafı) havanın soğuduğu kesinlikle hissediliyor. Ama daha geçen gün Muğla'daki bir akrabamla konuşurken, yatarken üzerlerine birşey alamayacakları kadar havanın hâlâ sıcak olduğunu söyledi. Ona yorganları çıkarttığımızı söylediğimde bi' garip oldu 😄

Kuşları gerçekten etkiliyor. Eğer balkon gibi nispeten hava değişimini hissettiren bir yerdelerse soğuk hava da sıkıntı olabiliyor ama asıl ani sıcaklık problem. En azından o süreci atlattık

İstanbul'da oturuyorum ve şehir içinde, sokak arasındayken hâlâ serin denebilecek bir hava pek olmasa da daha açıklık alanlarda (mesela Arnavutköy tarafı) havanın soğuduğu kesinlikle hissediliyor. Ama daha geçen gün Muğla'daki bir akrabamla konuşurken, yatarken üzerlerine birşey alamayacakları kadar havanın hâlâ sıcak olduğunu söyledi. Ona yorganları çıkarttığımızı söylediğimde bi' garip oldu 😄

Kuşları gerçekten etkiliyor. Eğer balkon gibi nispeten hava değişimini hissettiren bir yerdelerse soğuk hava da sıkıntı olabiliyor ama asıl ani sıcaklık problem. En azından o süreci atlattık
Biraz önce Antalya'da olan arkadaşımla konuşuyorum, bana dediği şey "içeride klima açık olmadan duramıyoruz" şu an kalın eşofman altı, kapüşonlu sweatshirt ve uzun çoraplarım var diyorum ne diyorsun diye kahkaha atarak tepki veriyor :D

Biraz önce Antalya'da olan arkadaşımla konuşuyorum, bana dediği şey "içeride klima açık olmadan duramıyoruz" şu an kalın eşofman altı, kapüşonlu sweatshirt ve uzun çoraplarım var diyorum ne diyorsun diye kahkaha atarak tepki veriyor :D
Sıcağa hiç gelemem, ne Antalya ne Muğla ne de benzer bir şehir, Allah yaşatmasın 😅

Sıcağa hiç gelemem, ne Antalya ne Muğla ne de benzer bir şehir, Allah yaşatmasın 😅
Bu yıl ama cidden iyi sıcak oldu ama İstanbul'da da çok fazla sıcaklık yokmuydu :)

Kayseri'de ben duramadım inan, akvaryum karşısına vantilatör alıp koydum ve bir ay boyunca hiç durmadan çalıştı. Soğutucular var ama benim balıklar manyak biraz, akvaryumdan dışarı zıplıyorlar :D

Bu yıl ama cidden iyi sıcak oldu ama İstanbul'da da çok fazla sıcaklık yokmuydu :)

Kayseri'de ben duramadım inan, akvaryum karşısına vantilatör alıp koydum ve bir ay boyunca hiç durmadan çalıştı. Soğutucular var ama benim balıklar manyak biraz, akvaryumdan dışarı zıplıyorlar :D
Benim yaşadığım binanın çevresi açık olduğu için camlar açık olduğu sürece ev vantilatörün önündeymiş gibi oluyor. Geçen aylarda bir iki hafta boyunca sanki vantilatörü ocağa bağlamışız gibi sıcak sıcak esiyordu ki hiç kılımı kıpırdatasım gelmedi 😀 yani belki yine iyiydik ama bana fazla

Benim yaşadığım binanın çevresi açık olduğu için camlar açık olduğu sürece ev vantilatörün önündeymiş gibi oluyor. Geçen aylarda bir iki hafta boyunca sanki vantilatörü ocağa bağlamışız gibi sıcak sıcak esiyordu ki hiç kılımı kıpırdatasım gelmedi 😀 yani belki yine iyiydik ama bana fazla
AVM'de çalışıyordum geçtiğimiz aylarda, o kadar sıcak oluyordu ki alışmışım klimanın altında durmaya eve gelmek istemiyordum. Avm'lerden bir de nefret ederim :D

İstanbul'da hava 22.3 ile 23.7 arası değişiyor bizim salonda. Dışarısı için +1-2 derece koyun. Evet havalar yavaş yavaş soğuyor. Bu yüzden kuşları adapte edebilmek için rüzgarsız zamanlarda olabildiğince açık tutuyorum. Bana 2 yönden fayda sağlıyor. Birincisi kuşlar adapte oluyor yeni duruma. İkincisi odanın taze havayla dolup sirkülasyon yapması bakteri ve mantar üremesini tamamen durdurmasa da önemli ölçüde yavaşlatıyor. Yuvalık zaten gittikçe daha çok pislenmeye başladı. Artı olarak kuşlar büyüdüğü için daha fazla taze havaya ihtiyaçları oluyor gittikçe.

Burada da yavrular üşütüyor mu, hasta olurlar mı konusundaki tek dayanak noktam anne artık daha sık yuvadan ayrılıyor ve dışarda daha uzun zaman geçiriyor. Daha uzun dediğim saatler değil elbette. 2 dakika falan dışarda daha fazla duruyordur. Kuluçka boyunca tamamen erkeğin beslemesiyle dururken artık mama yemeye falan iniyor aşağı. Sanırım yavrular birbirini ısıtabildiği için artık. En büyük yavru 14 günlük sırayla 10, 8, 6, 4 günlükler. birbirlerinin sıcaklığıyla durabiliyorlar kısa süreler.

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri