Web Analytics

Uzun süre sonra merhaba

• Kullanıcı SeLo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Tanışalım

SeLo

Kullanıcı
Arkadaşlar selamün aleyküm malesef kuşum kaçtı normlade asla mutfağa gimezdi ama aniden mutfağa girip balkondan kaçtı bende yeni bir kuş alacağım sultan papağanı veya cennet papağanı olabilir sizin de önerileriniz bekliyorum

Geçmiş olsun. Ben olsam tercihimi sultandan yana kullanırdım fakat zevk meselesi bu.

Merhaba @SeLo tekrardan hoş geldin sefalar getirdin, umarım bu sefer bu kadar uzun süre kaybolmazsın :) kuşun için üzüldüm ama... Sultan papağanları konusunda @Nur Nevra ve @Furkan oldukça deneyimliler.

Bu arada hangi amaçla almak istiyorsun kuşu? Konuşturma, görünümü vs. amacın tam olarak nedir dostum?

Merhaba @SeLo tekrardan hoş geldin sefalar getirdin, umarım bu sefer bu kadar uzun süre kaybolmazsın :) kuşun için üzüldüm ama... Sultan papağanları konusunda @Nur Nevra ve @Furkan oldukça deneyimliler.

Bu arada hangi amaçla almak istiyorsun kuşu? Konuşturma, görünümü vs. amacın tam olarak nedir dostum?
Hocam bana alışsın beni secisn yeter konuşmasa da olur benim için başka önerebileceğiniz türler var mıdır kayık papağanlarına ne dersinşz hocam

Hocam bana alışsın beni secisn yeter konuşmasa da olur benim için başka önerebileceğiniz türler var mıdır kayık papağanlarına ne dersinşz hocam
Kayık papağanları çok güzel ama bir yandan da bütçe nedir diye sormamda sakınca yoktur umarım hocam? Çünkü bildiğim kadarı ile sultan papağanlarına göre pahalı kuşlar

Kayık papağanları çok güzel ama bir yandan da bütçe nedir diye sormamda sakınca yoktur umarım hocam? Çünkü bildiğim kadarı ile sultan papağanlarına göre pahalı kuşlar
Evet biraz pahalı sanırım sultan papağanı daha iyisi çıkana kadar en iyisi

Kayık papağanı bütçem olsa ilk tercih edeceğim kuş olurdu.

Kayık papağanları cidden çok güzel kuşlar :) bir arkadaş vardı Youtube'da tam ismini hatırlamıyorum ama o arkadaşta vardı ve aşırı eğitimli, zeki bir kuş :)

Arkadaşlar selamün aleyküm malesef kuşum kaçtı normlade asla mutfağa gimezdi ama aniden mutfağa girip balkondan kaçtı bende yeni bir kuş alacağım sultan papağanı veya cennet papağanı olabilir sizin de önerileriniz bekliyorum
Aleykümselam, kuşunuzun kaçmasına çok üzüldüm. Umarım birisi bulup evine almıştır.

Her ikisi de evcilik konusunda benzerdir. Cennet papağanı biraz daha sesli ve enerjik sayılabilir, bir petshopa vs gidip hem sultan hem Cennet papağanını izleme şansınız olursa ikisi arasındaki o farkı gözlemleyebilirsiniz.

Aleykümselam, kuşunuzun kaçmasına çok üzüldüm. Umarım birisi bulup evine almıştır.

Her ikisi de evcilik konusunda benzerdir. Cennet papağanı biraz daha sesli ve enerjik sayılabilir, bir petshopa vs gidip hem sultan hem Cennet papağanını izleme şansınız olursa ikisi arasındaki o farkı gözlemleyebilirsiniz.
İnşAllah anırım sultan papağanı alacağım size zahmet detaylıca bakımını vitaminlerinş naısl yapmalıyım yazarsanız ben,m için çok güzel olur 🙂🙂

Anladığım kadarıyla kuş yeni kaçmış, bence biraz acele ediyorsunuz. Kuş eve geldiğinde (inşallah bulunur) inanılmaz bir stres içinde olacak zaten muhtemelen. Bir de evde yabancı bir kuş görmesi doğru olur mu?
Çevredeki evlere mutlaka sorun, ilanlar verin. Dışarıda yapamaz biliyorsunuz. Kaçmaması için gerekli önlemler umarım alınmıştır, zaten gitmiyordu diyerek cam açık bırakılmaz çünkü.😕

Anladığım kadarıyla kuş yeni kaçmış, bence biraz acele ediyorsunuz. Kuş eve geldiğinde (inşallah bulunur) inanılmaz bir stres içinde olacak zaten muhtemelen. Bir de evde yabancı bir kuş görmesi doğru olur mu?
Çevredeki evlere mutlaka sorun, ilanlar verin. Dışarıda yapamaz biliyorsunuz. Kaçmaması için gerekli önlemler umarım alınmıştır, zaten gitmiyordu diyerek cam açık bırakılmaz çünkü.😕
Kesinlikle katılıyorum. Bunu normalde dile getirirdim ama unutmuşum, hatırlatmanız çok iyi oldu.

Yaşadığınız şehrin gruplarında bol bol ilan verin, çevrenize sorun ve soruşturun. Çok fazla uçacağını sanmıyorum, muhtemelen hâlen yakınlardadır.

Kesinlikle katılıyorum. Bunu normalde dile getirirdim ama unutmuşum, hatırlatmanız çok iyi oldu.

Yaşadığınız şehrin gruplarında bol bol ilan verin, çevrenize sorun ve soruşturun. Çok fazla uçacağını sanmıyorum, muhtemelen hâlen yakınlardadır.
Evet haklısınız pekibu grupları nasıl bulurum nasıl ilan veririm keşke kaçmasaydı hiç beklemiyorduk tek balkonun kapısı açıktı asla mutfağa girmezdi gitse bile başka odalar uçardı ama malesef gitti inşallah ilanlar veririm de bulunur Allahtan ümit kesilmez

Evet haklısınız pekibu grupları nasıl bulurum nasıl ilan veririm keşke kaçmasaydı hiç beklemiyorduk tek balkonun kapısı açıktı asla mutfağa girmezdi gitse bile başka odalar uçardı ama malesef gitti inşallah ilanlar veririm de bulunur Allahtan ümit kesilmez
Facebook kullanıyorsanız eğer yaşadığınız şehrin kuş gruplarına bir bakın veya çevrenize sorun whatsapp grupları var ise oradan da ilan verebilirsiniz. Whatsapp grupları çok daha hızlı çalışıyor bence, herkes direkt görüyor paylaşımları.

Çok üzücü bir durum inan çok iyi anlıyorum, geçmiş zamanda benim de muhabbet kuşum kaçtı ama o dönem bu kadar etkili değildi internet ortamı; çok aradım ama bulamadım maalesef :(

İnşAllah anırım sultan papağanı alacağım size zahmet detaylıca bakımını vitaminlerinş naısl yapmalıyım yazarsanız ben,m için çok güzel olur 🙂🙂
İlk adım olabildiğince büyük, boyası olmayan bir kafes almak olur. Piyasadaki minik, 45 cm boyu geçmeyen kafesleri kullanmayın. En azından 60-70 cm ebatları olsun her bir ölçüsünün. Bütçe ayırabilirseniz ilerleyen zamanda büyük bir papağan kafesi alabilir/yaptırabilirsiniz.

Kafes içine bir iki farklı kalınlıkta ahşap tünek/dal koyarsınız. Kemirme oyuncağı da kuş için gerekli olur, buna dair bir konu açabilirsem evde nasıl basit kemirme oyuncağı yapabileceğinizden bahsedebilirim.

Beslenmede o vitamini, şu takviyesi, bu maması.... bu karmakarışık sürece adım atmadan önce düzenli filizlendirme ve sebzeye alıştırırsınız kuşu. Buna dair forumda arama yapabilirsiniz, ilgili konulara göz atarsınız. Eksik kısımlarda da yeni bir konu açarak sorularınızı yazabilirsiniz. Daha sistematik bir cevap verilebilir bu sayede.

Bu arada gaga taşı, mineral blok vs almanıza gerek yok. Bir kalamar kemiği temin edin kalsiyum için. Mineral ihtiyacı adına gerekirse takviye alınır, bu taş ve blokların bir faydası yok.

Teşekkürler Allah razı olsun

İnşallah bulunur. 😔 Yeni bir kuş için evin ortamı elverişli görünmüyor. Balkon konusunu kesinlikle halletmeniz lazım, bunlar insan değil, kaçmayacağına bu kadar güvenmek çok fazla. (Bunu vurgulamamın sebebini yanlış anlamayın amacım yargı dağıtmak değil. Onları sahiplenirken sadece bedenlerini değil sorumluluklarını da alıyoruz. Onlara zarar gelmesini siz de istemezsiniz eminim ki biz de istemeyiz.) Mutlaka Facebook'taki şehir gruplarına bakın. Benim kuşum akraba ihmali yüzünden kaçtı ve günler sonra il veya ilçe grubundan (hayvanlara özel olanlar değil tüm gruplara bakın lütfen) bulduk çok şükür. Mucize gibi gelmişti.

İnşAllah balkon konusuna daha dikkatli olacağım

merhaba geçmiş olsun, muhabbet kuşları konuştugu için tercih edilir keza papağanlarda öyle ama konuşmak durumu çokta problem degilse sevda veya cennet papağanı öneririrm. görebileceginiz en zeki ve en yaramaz canlılar olabilirler :)

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri