sahin_tutus
Kullanıcı
2 ekim 2025 itibariyle Tekirdağ'da 5 şiddetinde deprem olmuş. Geçmiş olsun arkadaşlar. İstanbul'dan çok da hafif olmayan bir şekilde hissettik.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Tam da yere banyo kapısını yatırmış folyo çekiyordum. folyoyu kenardan kenardan falçatayla keserken deprem bi salladı, falçata kaydırdı gitti mahfoldu folyo.Çok geçmiş olsun depremi Kahramanmaraş depreminde çok büyük hissettim ve gerçekten çok zor bir durum Allah yardımcısı olsun herkesin tekrar çok geçmiş olsun![]()
Biz de derdimiz var sanıyoruz hocamTam da yere banyo kapısını yatırmış folyo çekiyordum. folyoyu kenardan kenardan falçatayla keserken deprem bi salladı, falçata kaydırdı gitti mahfoldu folyo.Ona uyuz oldum.
Bu 99 depremi travmatikti benim için. Liseye yeni geçmişiz ama yaz tatilindeyiz. Ben trafik kazası geçirmişim ayak kırık alçıda yatıyorum tüm gün. Tüm gün yatınca gece uykum gelmedi. Yatağın az ilersinde uzun şarjlı, radyolu uzun floresanlı ışıldak vardı. Ona uzanayım dedim yetişemiyorum. Tam yetişmeye çalılırken bir sallandık ki sorma. Tabi o zamanlar şimdiki deprem olunca kimse depreme alışık değil. 99 depreminden sonra çok konuşulur oldu bu muhabbet. Herkes bağırıp çağırıyor bir yerlere kaçıyor da ben mal gibi yatakta sallanıyorum.Biz de derdimiz var sanıyoruz hocam
Büyük depreme yakalandığımda ben de bisikleti tutmuştum standdan düşmesin diye![]()
Valla hocam şu anıların beni benden alıyor, ablamın kocası İstanbul'da çalışırken depreme yakalanıyor 99 yılında. Ranzanın üstünde uyurken aşağı düşüyor, düştüğü yerde tekrar uyuya kalıyor (uykunun ağırlığını düşünün) daha sonra Kahramanmaraş depremi oldu, ablamda uyandırdı kalk deprem oluyor diye; beni depremde uyandırdın diye ablama bir ay trip attıBu 99 depremi travmatikti benim için. Liseye yeni geçmişiz ama yaz tatilindeyiz. Ben trafik kazası geçirmişim ayak kırık alçıda yatıyorum tüm gün. Tüm gün yatınca gece uykum gelmedi. Yatağın az ilersinde uzun şarjlı, radyolu uzun floresanlı ışıldak vardı. Ona uzanayım dedim yetişemiyorum. Tam yetişmeye çalılırken bir sallandık ki sorma. Tabi o zamanlar şimdiki deprem olunca kimse depreme alışık değil. 99 depreminden sonra çok konuşulur oldu bu muhabbet. Herkes bağırıp çağırıyor bir yerlere kaçıyor da ben mal gibi yatakta sallanıyorum.La bunlar beni unuttu indi aşağıya herkes.
Ben öyle sanmışım tabi. Bizim peder herkesi aşağıya indirdikten sonra geldi aldı sırtına indirdi aşağı. Ne yapsın adam. Ama o mal gibi kalışım hala aklımdadır.
Allah daha beterinden saklasın tabi.
Birde bu 2-3 ay önce sallanmıştı istanbul'da. O ara işyerinde çalışıyoruz. Lan deprem oluyo dendi millet koşa koşa çıktı. Ben de hissetmedim depremi. Avizelere falan bakıyorum sallanıyor mu diye. Sonradan güvenlik kayıtlarından izledik. En son ben gevşek gevşek ağzımda sigara yakmaya çalışarak çıkıyorum.Şirketin en yaşlısı ben olunca "tabi adam 99 depremini görmüş korkmuyor" diyor 16-17 yaş7mda gençler. Ben de bozuntuya vermiyorum. Halbuki hissetmedim bile depremi.
![]()
Şakasını yapıyoruz ama bizimki alışmışlıktan artık.Valla hocam şu anıların beni benden alıyor, ablamın kocası İstanbul'da çalışırken depreme yakalanıyor 99 yılında. Ranzanın üstünde uyurken aşağı düşüyor, düştüğü yerde tekrar uyuya kalıyor (uykunun ağırlığını düşünün) daha sonra Kahramanmaraş depremi oldu, ablamda uyandırdı kalk deprem oluyor diye; beni depremde uyandırdın diye ablama bir ay trip attıdepremden çok etkileniyor.
Açıkçası ben de 2-3 ay boyunca sallanıyormuşum gibi hissettim, çok kötü bir hissiyat. Yatıyorum, sanki devamlı evdeki lambalar hareket ediyor gibi geliyordu.
Gülüyoruz falan ama okuyup gören arkadaşlar dalga geçtiğimizi sanmasınlar bunun dipnotunu düşünelim Allah beterinden esirgesin cidden çok zor bir dönemden geçtik, çok fazla kanayan yaralarımız oldu o nedenle vefat edenlere Allah'tan rahmet, geri de kalanlara başsağlığı ve sabır diliyorum.Şakasını yapıyoruz ama bizimki alışmışlıktan artık.Nice travmalar yaşadı insanlar. Enişte sağlam uykucuymuş.
Bizim rahmetli peder de değişikti. Millet dışarı çıkardı artçıdan korkup. Bizimki çay içmeye çalışırdı deprem olurken. Bardağı da tutturamıyordu.
![]()
Çok geçmiş olsun hocam size de Allah beterinden esirgesin.Depremi ailem yaşadı Allah kimseye yaşatmasın... zor çok zor...
Gülüyoruz falan ama okuyup gören arkadaşlar dalga geçtiğimizi sanmasınlar bunun dipnotunu düşünelim Allah beterinden esirgesin cidden çok zor bir dönemden geçtik, çok fazla kanayan yaralarımız oldu o nedenle vefat edenlere Allah'tan rahmet, geri de kalanlara başsağlığı ve sabır diliyorum.
Geçmiş olsun. Sormaya dilim varmıyor ama kaybımız var mıydı?Depremi ailem yaşadı Allah kimseye yaşatmasın... zor çok zor...
Hayır çok şükür yoktu ama komşularından vefat edenler oldu elbette, akrabalarımız arasında da oldu bu konu beni çok derinden üzüyor kusura bakmayın lütfenKesinlikle hocam. Allah'tan rahmet diliyorum hepsine. Kalanların başı sağolsun. Bizimkisi artık başımıza gelen komik şeyi anlatmak.
Geçmiş olsun. Sormaya dilim varmıyor ama kaybımız var mıydı?
Estafurlah asıl siz bizim kusuramuza bakmayın goygoy yapıyoruz burada. Kayıplarınız için başsağlığı dilerim tekrar. Aileden kayıp olmamasına sevindim.Hayır çok şükür yoktu ama komşularından vefat edenler oldu elbette, akrabalarımız arasında da oldu bu konu beni çok derinden üzüyor kusura bakmayın lütfen
Teşekkür ederim estağfurullah lütfen böyle dediğime bakmayın deprem zamanı ağzında sigara ile çıkmaya çalışan bir abimiz vardı onu her gördüğümde halen gülerimEstafurlah asıl siz bizim kusuramuza bakmayın goygoy yapıyoruz burada. Kayıplarınız için başsağlığı dilerim tekrar. Aileden kayıp olmamasına sevindim.
Teşekkür ederim estağfurullah lütfen böyle dediğime bakmayın deprem zamanı ağzında sigara ile çıkmaya çalışan bir abimiz vardı onu her gördüğümde halen gülerim![]()