Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Kilo kaybi 10 gram olmuş normalde 90 gramdi 80 grama düşmüsMerhaba çok geçmiş olsun. Dışkıda spesifik olarak yorumlayacak bir anormallik yok. Bir iki gün yaptığı dışkıların bir fotoğrafını çekip eklerseniz daha genel bir sonuca ulaşılabilir. Herhangi bir zehirlenme olmuş olma ihtimali var mı? Duman, koku, gaz, bitki, mum vs. Ne zamandır sizde, kaç gündür iştahsızlık var ve yemek yemesi tamamen mi kesildi yoksa miktarı mı çok az? Kilo kaybı oldu mu son bir iki aydır? Üşütme veya rüzgarda kalma hibi bir durum yaşanmış olabilir mi?
İŞtahi 2 gündur kesildir.hiç bisey yemiyor su içmiyor. Normalde sadece uyumak için kafeste onun disinda hep dişarda hareketliMerhaba çok geçmiş olsun. Dışkıda spesifik olarak yorumlayacak bir anormallik yok. Bir iki gün yaptığı dışkıların bir fotoğrafını çekip eklerseniz daha genel bir sonuca ulaşılabilir. Herhangi bir zehirlenme olmuş olma ihtimali var mı? Duman, koku, gaz, bitki, mum vs. Ne zamandır sizde, kaç gündür iştahsızlık var ve yemek yemesi tamamen mi kesildi yoksa miktarı mı çok az? Kilo kaybı oldu mu son bir iki aydır? Üşütme veya rüzgarda kalma hibi bir durum yaşanmış olabilir mi?
Gözleri acik durabiliyor cok sukurTünekte duruken dengesini koruyabiliyor, gözlerini açık tutabiliyor mu şuan?
Merhaba. Öncelikle geçmiş olsun.
Bu tarz verilerle sadece tahmin yapılabilir, kesin kanı koyulamaz, koymakta çok doğru olmaz.
Koku, dışkının sürekliliği, kuşun ağırlığı gibi etkenlere de bakmak lazım. Bu yüzden size önerim en yakın veterinere götürmeniz.
Nur zaten gerekenleri söylemiş. Ama ben bir de önden fotoğraf görmek istiyorum. Yakın açıdan sultan papağanının göğsünü çeker misiniz?
Diğer platformlarda da ilaç tavsiyesinde bulunuyorlar. Ki, ilacı aldığı yerden kullanımını da sorabilir @mustafa eğer sorun olursa kullanmaz. Fakat genelde tüm platformlarda ilaç tavsiyesinde bulunuyorlar. Kuşun durumu oldukça kötü, daha kötüsü olmaması için çabalıyoruz. Niyetimiz iyi.@Tevfik ilaç ismi önerisi yapabiliyor muyuz? Kanunen bir sorun teşkil ediyor mu?
Kuş erkek herhangi bi ciftesme olmadi yaklasik bir bucuk yasinda@mustafa kuş dişi mi? Daha önce veya yakın tarihte eşleşme oldu mu?
Elimde bunlar var vitamin ve probiyotik bide veteriner siringa icerisinde bi ilac verdi sabah aksam birer damla ver dedi dunden beri ama pek degisiklik olmadiDiğer platformlarda da ilaç tavsiyesinde bulunuyorlar. Ki, ilacı aldığı yerden kullanımını da sorabilir @mustafa eğer sorun olursa kullanmaz. Fakat genelde tüm platformlarda ilaç tavsiyesinde bulunuyorlar. Kuşun durumu oldukça kötü, daha kötüsü olmaması için çabalıyoruz. Niyetimiz iyi.
Eğer kuş veterineri değilse ilsç vermemesi daha iyi. Yaptığınız gibi beslemeye devam edin, mama sıcak olsun ve kursakta kalıyor mu sindiriyor mu mutlaka kontrol edin elinizle. Dediğim su-şeker-tuz-karbonat karışımını yani elektroliti her 3-4 saatte bir iki damla içirmeye çalışın.Gözleri acik durabiliyor cok sukur
Elle besleme mamasi aldim ben siringayla veremiyorum ama kaşikla biraz yedirdim
Gaziantepte yaşiyorum
Dün gece bir veterinere goturdum iki igne yapti
YArin durumuna gore baska bir veterienere daha goturcem
Ama dedigim gibi kanatli hayvanlardan malesef pek anlamiyorlar.
Bende elimle beslemeye devam edicem az da olsa yesin
Herhangi bi koku falan yok
DUn sadece bi kere kustu.
Veterinerin verdiği şey ne, hangi ilaç öğrenebilir misiniz?Elimde bunlar var vitamin ve probiyotik bide veteriner siringa icerisinde bi ilac verdi sabah aksam birer damla ver dedi dunden beri ama pek degisiklik olmadi
Çok teşekkür ederim arkadaşlarEğer kuş veterineri değilse ilsç vermemesi daha iyi. Yaptığınız gibi beslemeye devam edin, mama sıcak olsun ve kursakta kalıyor mu sindiriyor mu mutlaka kontrol edin elinizle. Dediğim su-şeker-tuz-karbonat karışımını yani elektroliti her 3-4 saatte bir iki damla içirmeye çalışın.
Yüzlerce hastalık var. Eğer çok kabaca eleme yaparsak mantar veya parazit olduğunu sanmıyorum. Koku yok, sindirilmemiş yem veya devamlı kusma yok, solunum yolu ile ilişkilendirilecek bir belirti (göz-burun sorunu, nefes problemi) yok. Genelde sindirim sistemindeki bakteriyel enfeksiyonlarda çok ani kilo kaybı, hızlı gelişen iştahsızlık, benzer dışkı durumu yaşanır.
Bu yüzden geniş spekturumlu bir antibiyotik kullanmanız şuanda kuşa iyi gelebilir. Bactrim şurup oluyor eczanede, yan etkisi nispeten yok ama reçeteli. Onu alamazsanız veterinere amoksisilin etken maddeli bir ilaç sorun. O da yoksa enrofloksasin etken maddeli birşey alabilirsiniz. Enrofloksasin son tercih çünkü karaciğer-böbrek üzerinde toksik etkisi var, doz ayarı çok önemli. Amoksisilin de bağırsak floarasını etkileyip ishale sebep olabilir. Böyle birşey yaşanırsa probiyotik verip eğer düzelmiyorsa kesilmesi gerekir.
İnşAllah hızlı bir şekilde toparlar. Temin ettiğiniz ilacı söylersiniz, doz ve kullanım sıklığını yazarım. Ayrıca aşağıya ekstra birkaç şey yazıyorum, yapabilirseniz iyi olur:Çok teşekkür ederim arkadaşlar
İnsallah durumunu burada paylaşacagim
Eğer kuş veterineri değilse ilsç vermemesi daha iyi. Yaptığınız gibi beslemeye devam edin, mama sıcak olsun ve kursakta kalıyor mu sindiriyor mu mutlaka kontrol edin elinizle. Dediğim su-şeker-tuz-karbonat karışımını yani elektroliti her 3-4 saatte bir iki damla içirmeye çalışın.
Yüzlerce hastalık var. Eğer çok kabaca eleme yaparsak mantar veya parazit olduğunu sanmıyorum. Koku yok, sindirilmemiş yem veya devamlı kusma yok, solunum yolu ile ilişkilendirilecek bir belirti (göz-burun sorunu, nefes problemi) yok. Genelde sindirim sistemindeki bakteriyel enfeksiyonlarda çok ani kilo kaybı, hızlı gelişen iştahsızlık, benzer dışkı durumu yaşanır.
Bu yüzden geniş spekturumlu bir antibiyotik kullanmanız şuanda kuşa iyi gelebilir. Bactrim şurup oluyor eczanede, yan etkisi nispeten yok ama reçeteli. Onu alamazsanız veterinere amoksisilin etken maddeli bir ilaç sorun. O da yoksa enrofloksasin etken maddeli birşey alabilirsiniz. Enrofloksasin son tercih çünkü karaciğer-böbrek üzerinde toksik etkisi var, doz ayarı çok önemli. Amoksisilin de bağırsak floarasını etkileyip ishale sebep olabilir. Böyle birşey yaşanırsa probiyotik verip eğer
Nevra hanım veterinerimi aradim veterineri 4 gun o ilaci kullanin dedi hemen etkisini gostermeyebilir dediİnşAllah hızlı bir şekilde toparlar. Temin ettiğiniz ilacı söylersiniz, doz ve kullanım sıklığını yazarım. Ayrıca aşağıya ekstra birkaç şey yazıyorum, yapabilirseniz iyi olur:
İştahı ve kolay sindirimi için kabak, havuç, tatlı patates veya brokoli haşlayıp az miktarda yedirmeyi deneyebilirsiniz. Tamamen püre yapıp aynı mama verir gibi vermeyi deneyin, yerse gün içinde toplam 1-2 çay kaşığı yapacak kadar sebze yedirebilirsiniz.
Ekinezya bitkisi bağışıklık destekleyici olarak en çok tercih edilen ve nispeten güvenli olan bir bitki, toksik riski kuşlarda düşük. Ve yanlış hatırlamıyorsam Avicare markasının (vet için kuş takviyesi üreten bir marka) ekinezya özlü bir ürünü vardı. Emin olmak için baktım, Avicare Echinacea purpurea isimli bir ürün ve açıklaması şöyle:
Bağışıklık sistemini aktive eder.
Hastalıkların yayılmasını ve süresini azaltmaya yardımcı olur.
İçeriğinde bulunan polisakkaritler ve fenolik bileşikler sayesinde vücudu enfeksiyonlara ve çevresel streslere karşı korur.
Enfeksiyonlara yatkın, sık hastalanan veya iyileşme sürecindeki kuşlarda kullanılabilir.
Gittiğiniz veterinerlere Vitasigna Avicare ürünleri var mı sorun. Varsa bu ekinezya ürünün alabilirsiniz. Eğer yoksa veteriner ecza deposundan getirip getiremeyeceğini sorun.
Eğer Avicare markasını bulamıyorsan zencefil ve ekinezya ile kendiniz bir takviye hazırlayıp verebilirsiniz. Eğer hazırlamak isterseniz söyleyin bir tarif veririm.
İlacı sorduktan sonra devm edip etmemeye karar vermek iyi olur. İlaçlar genelde ilk günlerde etkisini göstermez, bu doğru. Ama kuş veterineri olmadığı için rastgele bir antibiyotik vermiş olma ihtimali yüksek.Nevra hanım veterinerimi aradim veterineri 4 gun o ilaci kullanin dedi hemen etkisini gostermeyebilir dedi
Sizin tavsiyeniz uzerine suya tuz karbonat seker katip verdim. Mamasini yedirdim biraz
Güneşlendirdim
Dal dari kendisi yedi
Kabak havuç patates haşlayip veririm
Pazarteside insallah o ilaçlari sorarim veterinere