Web Analytics

Sultan papağanım 2 gündür uyuyor ve yem yemiyor

• Kullanıcı pasha010
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Sultan Papağanı

pasha010

Kullanıcı
Herkese merhabalar, 3 yaşındaki erkek sultan papağanımın yaklaşık bir aydır devam eden bir rahatsızlığı bulunuyor. Kuşum, sırt bölgesini kaşıdığı esnada sürekli olarak çığlık atıyordu. Bu davranışının parazit kaynaklı olabileceği şüphesiyle Vermx-Tr Bitox kullandım. Aynı zamanda, tüy dökümü ya da vitamin eksikliği ihtimaline karşı haftalık olarak suyuna Gold Wings multivitamin damlatıyordum.

15 Ekim tarihinde papağanıma bir duş aldırdım. Bununla birlikte kafesinde bazı değişiklikler yaparak iki adet yeni tünek ekledim ve yemliğini kırmızı renkli olanıyla değiştirdim. Duş aldırdığımda saat yaklaşık 14:00 civarıydı. Ertesi gün, yani 16 Ekim'de, papağanımın 24 saatten uzun bir süredir yemine hiç dokunmadığını fark ettim.

Bu durumun kafes düzenindeki değişiklikten kaynaklanabileceğini düşünerek her şeyi derhal eski haline getirdim. Eski beyaz yemliğini geri taktım ve yeni tünekleri de kafesten çıkardım. Ancak bu düzenlemeye rağmen papağanım dünden beri sürekli bir uyku halinde ve eski yemliği olmasına rağmen kendi başına yem yemeyi reddediyor.

Yem yemediği için yaklaşık 10 dakika boyunca onu elimle besledim ve bu sırada hiç çekinmeden yedi. Elinden beslendikten sonra suyunu da içti fakat hâlâ kendi isteğiyle yemliğe gitmiyor ve sürekli uyuyor. Her ne kadar her duş sonrası onu iyice sarıp, çok yaklaştırmadan saç kurutma makinesiyle kurutsam da acaba üşütmüş olabilir mi diye endişeleniyorum. Uyurken tüylerini çok olmasa da kabartıyor.

Normalde kafesten çıkıp etrafta dolaşmayı çok seven bir kuş olmasına rağmen, şimdi ben onu dışarı çıkarsam bile hemen kendisi kafesine geri dönüp salıncağında uykuya dalıyor. Eskiden telefondan sultan papağanı sesi açtığımda anında tepki verip kafesin kenarına gelirken, şimdi bu seslere tamamen kayıtsız kalıyor. Sadece sırtını kaşıdığımda ya da elimle oyun yaptığımda ses çıkarıyor, bunun dışında kendi kendine hiç ötmüyor.

GÜNCELLEME (17.10.2025):

Az önce veterinerden geldik. Yapılan muayenede kanatlarının derisiyle ilgili bir problem olduğu ancak bunun "Fransız tüy hastalığı" olmadığı söylendi. Sürekli uyku halinin de bu deri probleminden kaynaklanabileceği belirtildi. Dışkısının ise normal göründüğü ifade edildi.

Tedavi için bize fotoğraftaki gibi bir toz karışım (probiyotik ve antibiyotik içerikli) ve Probiactipet marka probiyotikli bir deri & tüy bakım spreyi verildi. Spreyin aslında kedi ve köpekler için olduğu fakat kuşlarda da kullanıldığı bilgisi paylaşıldı.

Veterinerin talimatı şu şekilde:

• Toz karışımdan her gün mercimek tanesi kadar alıp taze suyuna karıştıracağım. Bu tedavi 5 gün sürecek.
  • Toz karışımın içeriğinde Vitaform, Diazin, Aviyeast ve probiyotik olduğu söylendi.
  • 5 gün sonra kontrol için tekrar veterinere gideceğiz.

Ekli dosyalar

• WhatsApp Görsel 2025-10-16 saat 19.59.49_3578e954.webp
    WhatsApp Görsel 2025-10-16 saat 19.59.49_3578e954.webp
    1,7 MB · Görüntüleme: 113
  • WhatsApp Görsel 2025-10-16 saat 19.59.50_4f3b74a6.webp
    WhatsApp Görsel 2025-10-16 saat 19.59.50_4f3b74a6.webp
    1,5 MB · Görüntüleme: 111
  • WhatsApp Görsel 2025-10-16 saat 19.59.50_9ce49014.webp
    WhatsApp Görsel 2025-10-16 saat 19.59.50_9ce49014.webp
    3 MB · Görüntüleme: 120
  • WhatsApp Görsel 2025-10-16 saat 19.59.50_845dea0a.webp
    WhatsApp Görsel 2025-10-16 saat 19.59.50_845dea0a.webp
    2,7 MB · Görüntüleme: 107
  • WhatsApp Görsel 2025-10-17 saat 12.18.08_cc2240e8.webp
    WhatsApp Görsel 2025-10-17 saat 12.18.08_cc2240e8.webp
    957,2 KB · Görüntüleme: 107
  • WhatsApp Görsel 2025-10-17 saat 12.51.27_826d2f54.webp
    WhatsApp Görsel 2025-10-17 saat 12.51.27_826d2f54.webp
    567,4 KB · Görüntüleme: 117
geçmiş olsun, aynı durumla yıllardır karşılaşıyoruz. aşağıya bırakacagım linkteki ürünü aciliyetle kullanmanızı öneririm. tüyüyle alakalı bir durum değil. metobilizmadan başlayıp ölümle sonuclanan e-coli'ye benziyor. e-coli ve salmonella tedavisinde kullanılan ürünler mevcut ama uzun zamandır kullanıp sonuc aldıgımız ürünü paylaşıyorum. ayrıca ürünün üreticisi ilyas bey ilede whatsap üzerinden görüşebilirsiniz. kendisinin bu konular hakkında kitapları, tezleri mevcuttur.

hatta zaman kaybetmeyip bulundugunuz ildeki bayinin numarasını alıp direkt ondan temin edin kargo beklemezsiniz. aşağıdakı linkteki kutu uzerınde numaradan ırtıbata gecebilirsiniz

Ürün linki

Son düzenleme:
Çözüm
@pasha010 öncelikle hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Sistemimiz otomatik olarak yazınızı özgünleştirdi (diğer sitelerde de aynı konu olduğundan kopyaya düşürmemek adına). Bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşlarım var, çok geçmiş olsun.

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri