Web Analytics

Sultan Papağanı Sesi

• Kullanıcı Parrot
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Sultan Papağanı

Parrot

Kullanıcı
Yaklaşık bir ay önce bir sultan papağanı sahiplendim ve onu anlamaya çalışıyorum. Bu süreçte en çok merak ettiğim konu genel olarak sultan papağanı sesi ve bu seslerin ne anlama geldiği.

İnternette biraz araştırdım ama tam emin olamadım. Erkek sultan papağanı sesi ile dişi sultan papağan sesi arasında gerçekten belirgin farklar var mıdır? Mesela erkeklerin daha melodik öttüğü, ıslık çaldığı, dişilerin ise daha çok tekdüze ve kısa sesler çıkardığı söyleniyor. Kendi papağanımın cinsiyetini sesi üzerinden tahmin etmem mümkün mü?

Bir de merak ettiğim diğer bir konu sultan papağanı konuşma sesi. Benimki şu an sadece çeşitli melodilerde ötüyor ve bazı cıvıltılar çıkarıyor. Konuşma potansiyeli olup olmadığını sesinden anlayabilir miyim? Yani konuşmaya yatkın olan papağanların çıkardığı sesler en başından farklı mı oluyor?

Bu konuda tecrübeli arkadaşların yorumlarını ve bilgilerini bekliyorum. Şimdiden hepinize teşekkür ederim.

Bir de böyle bir video denk geldi paylaşayım dedim hoşuma gitti :)

"Genellikle" erkek sultan papağanlarının taklit yeteneği vardır: Ötüşünde melodi ve ıslık olan kuşa erkek diyebiliriz. Kesinlik söylenemez çünkü dişi sultanların içinde nadiren de olsa taklit yeteneği olan ve melodik ötenler vardır. Ama oldukça az.

Konuşmaya yatkınlık pek bahsi edilebilecek birşey değil. Daha doğrusu kuşa bakıp bunum ayrımı yapılamaz.

Kuşunuzun fotoğrafını ekler misiniz. Ötüş şekliyle de cinsiyet tahmini yapılıyor olsa da %100 kesinliği tüy rengi verir.

Çözüm
"Genellikle" erkek sultan papağanlarının taklit yeteneği vardır: Ötüşünde melodi ve ıslık olan kuşa erkek diyebiliriz. Kesinlik söylenemez çünkü dişi sultanların içinde nadiren de olsa taklit yeteneği olan ve melodik ötenler vardır. Ama oldukça az.

Konuşmaya yatkınlık pek bahsi edilebilecek birşey değil. Daha doğrusu kuşa bakıp bunum ayrımı yapılamaz.

Kuşunuzun fotoğrafını ekler misiniz. Ötüş şekliyle de cinsiyet tahmini yapılıyor olsa da %100 kesinliği tüy rengi verir.
Aslında bu papağanların genelinde mevcut. Eğitim ve konuşturma konusunda ilk tercih her zaman erkek papağanlar oluyor. Oldukça güzel bir cevap olmuş @Nur Nevra eline emeğine sağlık.

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri