Web Analytics

Sultan Papağanı Muhabbet Kuşu Yemi Yermi

• Kullanıcı CL4Y
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Sultan Papağanı

CL4Y

Kullanıcı
Yeni bir konu açarak sizlere bir şey danışmak istedim. Evimde hem sultan papağanım hem de muhabbet kuşum var. Aklıma takılan ve merak ettiğim bir soru var: sultan papağanı muhabbet kuşu yemi yermi?

Yani acil bir durumda sultan papağanımın yemi bittiğinde ona muhabbet kuşu yemi versem bir sorun olur mu? Besin değerleri açısından bir eksiklik yaratır mı?

Aynı şekilde tam tersini de düşünüyorum, yani muhabbet kuşu sultan papağanı yemi yermi? Bu konuda tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Kuşların sağlığı açısından zararlı bir durum oluşur mu?

Sultan papağanları konusunda @Nur Nevra oldukça bilgili. Muhabbet kuşlarının hangi yemleri ve neleri yiyeceğini söylerim fakat sultan papağanları için aynı yorumu yapamam. Bu konuyu ben de merak ettim @CL4Y :)

Şuan söyleyeceklerim biraz "ideal yem" baz alırsak geçerli. Piyasadaki çoğu muhabbet kuşu yemi %90 darı içerikli, sultan papağanı yemi de ondan farksız değil. Belki ek olarak biraz çekirdek.

İdeal yem ise %60 civarı çeşitli darı türlerini içeren yemlerdir. Geri kalanı ise ağırlıklı olarak aspurdan (kanarya tohumu da denir) oluşur, sonrasında yulaf ve yağlı tohumlar gelir (keten, kenevir, aspir, çekirdek, Nijer vs).

Bu tarz dengeli bir yem muhabbet kuşu için de uygundur, sultan papağanı için de. Sorun böyle dengeli bir yem bulmakta 😀

Çözüm

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri