Web Analytics

Sultan papağanı konuşması zor mu?

• Kullanıcı Büşra
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Sultan Papağanı

Büşra

Kullanıcı
Selamlar, muhabbet kuşu alma gibi bir düşüncem vardı peki sultan papağanları nasıl? Bir kaç ilan sitesine baktım o kadar pahalı gelmediler bana papağan türüne göre. Muhabbet kuşu almak yerine üzerine biraz daha koyup sultan papağanı almak mantıklı mı?

Sultan papağanı aldıktan sonra konuşması nasıl? Zorluk çeker miyim? Sorum şu şekilde, muhabbet kuşunu konuşturmak mı daha kolay yoksa sultan papağanlarını mı?

Cevaplarınızdan dolayı teşekkür ederim.

Islık, melodi vs. söyleme açısından kesinlikle sultan papağanları önde. Konuşma için ise muhabbet kuşları diye düşünüyorum.
Kendi görüşümü sorarsanız ise sadece konuşmasına, ötüşüne bakılarak kuş seçilmemeli çünkü her kuşun karakteri farklıdır. Alacağınız sultan papağanı melodik ötmeyebilir ve muhabbet kuşu da konuşmayabilir.🙂

Ek olarak:
İnternet ortamından gördüğüm kadarıyla sultan papağanları sağlık açısından sık sorun yaşıyor. Burun deliğinin dolması, tüy yolma, kelleşme aklıma gelen örnekler.
Şahsen hiç sultan papağanı bakmadım, yanlışsam bilgili arkadaşlar düzeltir.

Muhabbet kuşları ise ufak bedenleri sebebiyle ev içerisinde daha çok tehlikeyle karşı karşıya kalabiliyor.

Alerji durumunuz var mı? Kepek, toz faktörlerini de değerlendirmek gerekir varsa.

Çözüm
Merhaba,

Sultan papağanı tercihi güzel olur. Kelime yeteneği muhabbet kuşundan fazla olabilir. Eğitime açık bir türdür. Direkt olarak aile ile duygusal bağ kurabilir. Konuşmasıda yavrudan alıp “ gerçekten “ ilgilenirseniz 4. Ay konuştuğunu göreceksiniz.

Neyi tercih edersiniz tüyü kadar ömrü olsun.

ıslık veya melodi oluyor genelde.

Benim tercihim her zaman muhabbet kuşu olurdu ama boncuk hasta. Karşımda duruyor ve elimden bir şey gelmiyor çok üzülüyorum...

Cevaplarınızdan dolayı teşekkür ederim @betul.a oldukça güzel bir mesaj hoşuma gitti.

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri