Web Analytics

Sulphamezathine

• Kullanıcı Gülşah
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Muhabbet Kuşu

Gülşah

Kullanıcı
Kuşumun durumuyla ilgili bir süredir araştırma yapıyorum ve bazı kaynaklarda sulphamezathine ismine rastladım. Tam olarak emin olamadığım için bilgisi olanlara birkaç soru sormak istiyorum.

Öncelikle bu sulphamezathine nedir ve tam olarak hangi durumlarda tercih edilir? İnternette genel bilgiler var ama kuşlar üzerindeki etkisini tecrübe edenlerden duymak daha sağlıklı olur diye düşündüm. Bir de kullanım dozu ve yöntemi konusunda kafam karışık; sulphamezathine nasıl kullanılır, sularına mı ekleniyor yoksa farklı bir uygulama şekli mi var?

Son olarak, bu ilacı temin etme noktasında güncel sulphamezathine fiyat bilgisini bilen var mı? Yakın zamanda alan varsa sulphamezathine eczane fiyatı hakkında bilgi verebilirse çok sevinirim, bütçemi ona göre ayarlayacağım.

Bu ilaç size gerekecek birşey değil. İnternette kuş tedavisine ve ilaç kullanımına dair yazan bilgilerin geneline itimat etmeyin.
İlaçlar yalnızca hastalık ânında kuşlara verilir. Ve doğru teşhis olmadan ilaç kullanımı çoğu zaman kuşun durumunu kötüleştirir.

Sulphamazethine bir antibiyotik. İntenrette kanlı ishal (hastalığın tıbbi ismi koksidiyozdur) ilacı olarak bahsedilse de eski nesil bir koksidiyoz ilacı. Koksidiyozdan ziyade bakteriyel hastalıklar için kullanılır. Gram pozitif ve gram negatif bakterileri kapsayan geniş bir spekturumu alanı var.

Yan etkileri:

1) İştahsızlık: En sık karşılaşılan tablo, ilaç alımından sonraki günler iştahsızlık gelişebilir kuşta. Yem yememe durumu hızlı şekilde bünyeyi güçsüzleştirdiği için besin takviyesi yapmak gerekebilir.

2) Böbrekte kristalizasyon: Fizyolojik arka planını detaylı. Ama gözle göreceğiniz durum hastalık tedavisinden sonra dışkının sulu, idrar miktarının fazla olması durumu olur. Bu, böbreğin çalışmasındaki sorunun göstergesi. Özellikle yıl içinde birçok sefer sulphamazethine kullanımı sonrasında böbrek hasarı oluşumu başlayabilir.

3) Bağırsak florası bozulması: Bu, geniş spekturumlu antibiyotiklerin genel yan etkisi. Çünkü zararlı bakterilerin yanında floradaki probiyotikleri de öldürür. Tek kullanım durumunda da yaşanacağı gibi uzun süreli, yüksek dozda veya belli periyotlarla sürekli kullanımda bu durum sağlığı etkileyecek kadar gelişebilir.

Şu bilgiyi de ilgili olanlar için dipnot olarak eklemek istiyorum: Sulphamazethine profilaktik veya tekrarlayan kürler için uygun değildir. Akut salgın ilacı olarak tasarlanmıştır. Malesef yıllardır "hasta olmasın" diye her kuş grubundaki hobiciler arasında kuşa sulpha vermek yaygındı. Kuşların son halleri, ömürler ne oldu merak ediyorum.

Çözüm

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri