Web Analytics

Siyah muhabbet kuşu

• Kullanıcı Gülşah
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Muhabbet Kuşu

Gülşah

Kullanıcı
Son zamanlarda internette ve sosyal medyada bazı görsellerle karşılaşıyorum, gerçekten çok asil duruyorlar. Bir süredir siyah muhabbet kuşu beslemeyi düşünüyorum ama bu mutasyon hakkında pek bir bilgim yok. Daha önce besleyen ya da çevresinde gören var mı? Özellikle siyah beyaz muhabbet kuşu kombinasyonu olanların tüy yapısı ve karakteri diğer renklerden farklı mıdır?

Bir de bu kuşların piyasasını merak ediyorum. Nadir bulundukları için siyah muhabbet kuşu fiyatları normal mutasyonlara göre çok mu yüksek seyrediyor? Sahiplenebileceğim güvenilir bir yer öneriniz olursa harika olur.

Aslında bu arayışım biraz da gördüğüm bir şeyden etkilenmemle başladı. Geçenlerde rüyada siyah muhabbet kuşu görmek ne anlama gelir diye bakarken kendimi iyice bu türü araştırırken buldum.

Son olarak genel bir sağlık sorusu da sormak istiyorum; kuşlarda beslenme değişikliği dışında muhabbet kuşu siyah kaka yapıyorsa bu her zaman bir hastalık belirtisi midir yoksa koyu renkli gıdalardan kaynaklanabilir mi?

Selamlar, öncelikle siyah muhabbet kuşlarına olan ilginizi çok iyi anlıyorum çünkü o asil duruş gerçekten büyüleyici olabiliyor. Ancak bu konuda piyasada çok fazla bilgi kirliliği ve hatta görsel yanıltma olduğunu baştan belirtmem gerek. Sosyal medyada karşılaştığınız o simsiyah, kömür gibi kuşların çoğu maaleset fotomontaj veya özel ışıklandırmayla çekilmiş kareler.

Gerçek dünyada "Anthracite" dediğimiz mutasyon bile tam bir kuzgun siyahı değil, çok koyu bir gri tonundadır. Siyah-beyaz kombinasyonları ise genelde spangle veya baskın parçalı mutasyonların çok koyu formlarıdır. Bu kuşların karakteri veya tüy yapısı aslında klasik yeşil veya mavi kuşlardan fena halde farklı değildir; sadece renk pigmentlerinin yoğunluğu değişir. Karakter tamamen kuşun yetiştirilme tarzına ve size olan güvenine bağlıdır, yani rengi koyu diye daha mesafeli veya daha asil davranmazlar.

Fiyat meselesine gelecek olursak, evet, bu koyu mutasyonlar piyasada nadir bulundukları için fiyatları standart muhabbet kuşlarına göre oldukça yüksek seyredebiliyor. Ancak sırf rengi için fahiş fiyatlar isteyen fırsatçılara karşı dikkatli olmanızı öneririm. Sahiplenme konusunda ise petshoplar yerine bu işe gönül vermiş, mutasyon takibi yapan profesyonel üreticileri tercih etmeniz en sağlıklısı olur. Rüyada siyah kuş görmek sizi bu arayışa itmiş olabilir ama canlı bir dost sahiplenirken görsel estetikten ziyade kuşun sağlık durumunu ön plana koymak her zaman daha doğru bir yaklaşımdır.

Sorduğunuz sağlık sorusu gerçekten hayati bir detay. Muhabbet kuşlarında siyah dışkı, eğer o gün yulaf veya koyu renkli meyveler gibi besinler tüketilmediyse genelde sindirim sisteminde bir kanama belirtisi olabilir ve ciddi bir durumdur. Sadece beslenmeye bağlı bir renk değişimi değilse, kuşu mutlaka bir kanatlı uzmanına göstermek gerekir. Yani her zaman basit bir gıda tepkimesi olmayabilir, bu yüzden gözlemlemeyi asla bırakmamalısınız. Şimdiden yeni dostunuzla keyifli vakitler dilerim.

Çözüm

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri