Web Analytics

Muhabbet Kuşum Neden Garip Sesler Çıkarıyor?

• Kullanıcı Cicikuş
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Muhabbet Kuşu

Cicikuş

Kullanıcı
Herkese merhabalar,

Yaklaşık 4 aydır bizimle olan muhabbet kuşum Cicikuş ile ilgili bir konuda tecrübelerinize danışmak istedim.

Son birkaç gündür, özellikle akşamları sakinleşip uyku moduna geçtiğinde gagasından "tık tık" ya da hafif bir "gıt gıt" gibi bir ses çıkardığını fark ettim. Bunu yaparken herhangi bir rahatsızlık belirtisi göstermiyor. Aksine, keyfi yerinde gibi duruyor. Gün içindeki neşesi, yem yemesi, su içmesi gayet normal.

Bu durum, kuşların yaptığı normal bir gaga gıcırdatması mı, yoksa bir solunum veya başka bir sağlık sorununun belirtisi olabilir mi? Biraz endişelendim açıkçası. Benzer bir durumu yaşayan veya bu sesin ne anlama geldiğini bilen var mı?

Veterinere götürmeden önce bir de sizlere sormak istedim. Değerli yorumlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

Herkese merhabalar,

Yaklaşık 4 aydır bizimle olan muhabbet kuşum Cicikuş ile ilgili bir konuda tecrübelerinize danışmak istedim.

Son birkaç gündür, özellikle akşamları sakinleşip uyku moduna geçtiğinde gagasından "tık tık" ya da hafif bir "gıt gıt" gibi bir ses çıkardığını fark ettim. Bunu yaparken herhangi bir rahatsızlık belirtisi göstermiyor. Aksine, keyfi yerinde gibi duruyor. Gün içindeki neşesi, yem yemesi, su içmesi gayet normal.

Bu durum, kuşların yaptığı normal bir gaga gıcırdatması mı, yoksa bir solunum veya başka bir sağlık sorununun belirtisi olabilir mi? Biraz endişelendim açıkçası. Benzer bir durumu yaşayan veya bu sesin ne anlama geldiğini bilen var mı?

Veterinere götürmeden önce bir de sizlere sormak istedim. Değerli yorumlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

Video olmadan bir şey demek zor. Video yollamanız mümkün mü? Umarım kuşçuların vik vik hastalığı dediği ley değildir. Zor nefes alır gibi mi harrketler. Öyleyse sıkıntı çünkü. Üst solunum yolu enfeksiyonu olmuştur. Ama dediğim gibi videoda görmeden bir şey demek zor. Kışa giriyoruz üşütmüş olabilir.

Merhaba, papağanlar ailemize hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Muhabbet kuşunuzun garip sesler çıkartması ile ilgili konu hakkında kısaca fikir ve düşüncelerimi beyân etmek istiyorum.

Öncelikle Cicikuş'un yeni yuvasında sizinle mutlu olduğunu duymak çok güzel. Bu konuda endişelenmeniz de onu ne kadar sevdiğinizi ve dikkatli bir sahibi olduğunuzu gösteriyor.

Anlattığınız durum, tecrübelerime dayanarak söyleyebilirim ki, büyük bir olasılıkla endişe edilecek bir şey değil, tam tersine harika bir işaret.

Muhabbet kuşları, kendilerini güvende, huzurlu ve rahat hissettiklerinde, özellikle de uykuya dalmadan hemen önce gagalarını birbirine sürterek hafif bir "gıcırdatma" sesi çıkarırlar. Sizin "tık tık" veya "gıt gıt" olarak tarif ettiğiniz ses de tam olarak bu. Bu davranışı, kedilerin mırlamasına benzetebiliriz; bu onların "Şu an çok keyifliyim, her şey yolunda" deme şeklidir.

Kuşunuzun gün içindeki neşesinin yerinde olması, yemesinin ve içmesinin normal olması da bu durumu destekliyor. Eğer bu sese eşlik eden bir hırıltı, nefes almada zorlanma, kuyruk sallanması (ritmik olarak aşağı yukarı) veya halsizlik gibi başka belirtiler olsaydı, o zaman bir solunum yolu sorunundan şüphelenmek gerekebilirdi.

Ancak sizin tarifiniz, tamamen sağlıklı ve mutlu bir kuşun uyku öncesi ritüelini anlatıyor. Cicikuş, 4 ay gibi kısa bir sürede size ve evine alışmış, kendini güvende hissediyor demektir.

Gözlemlemeye devam edin, ancak içiniz rahat olsun. Kuşunuzun keyfi yerinde görünüyor. Aklınıza takılan ekstra soru olursa ilgili kategorilere konu açmaktan lütfen çekinmeyin.

Çözüm
Gagagsından ses çıkartması güzeldir kendisi mutlu ve güvende hissettiğinde o sesi çıkartır gıt gıt derken pıt pıt tatzıysa gayet normal benim kuşumda aynı şekilde özellikle uyuduğunda pık pık diye ses çıkartır

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri