Web Analytics

Muhabbet kuşu yumurtası kaç günde çıkar

• Kullanıcı Gülşah
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Muhabbet Kuşu

Gülşah

Kullanıcı
Herkese merhaba, evdeki muhabbet kuşlarım ilk defa yumurtladı ve şu an heyecanla süreci takip ediyorum. İnternette biraz araştırma yaptım ama tecrübeli arkadaşlardan da bilgi almak istedim. Tam olarak muhabbet kuşu yumurtası kaç günde çıkar?

Şu an yumurtaların üzerinde düzenli yatıyorlar fakat bazen sürenin uzayabildiğini duydum. Merak ettiğim bir diğer konu ise, gelişim sürecine bağlı olarak muhabbet kuşları yumurtası kaç günde çıkar ve bu sürede müdahale etmem gerekir mi? Kuluçka süresini hesaplarken aksilik olma ihtimaline karşı muhabbet kuşu yumurtası en geç kaç günde çıkar bilmek istiyorum ki boş yere kuşu yormayayım.

Cevaplarınız ve tavsiyeleriniz için şimdiden çok teşekkür ederim.

Kuluçkaya düzenli yattığı günden sayarsak 18-19 günde çıkar.

Sürenin uzaması ise kuluçka sıcaklığı ile alakalı. Çünkü daha serin kalan yumurta daha geç çıkarken sıcak kalan erken çıkar. Embriyonik gelişim hızı 0,5 derecelik farkta bile değişir. Ama bu sorun edilmesi gereken birşey değil.

Yumurtaya müdahale genelde yavrunun ölümüne sebep olabilir. Çünkü yavru yumurta içindeki hava kesesini yırtıp ilk defa oksijen solunumu yapmadan önce (buna iç pip denir) kabukta kırık oluşursa yavru ölür. Veya bu durumdayken yumurta içindeki damarlar koparsa da ölür.

Şu durumlarda sadece gözlemleyin:

Yumurta içinden ses geliyor: 12-24 saat içeridinde yumurtada çatlak oluşmasını bekleyin.
Yumurtada çatlama var: 18-36 saat içinde yavrunun tamamen çıkmasını bekleyin

Eğer ses var ama çıkım geciktiyse önce ışıkla damarların hâlâ kırmızı olup olmadığını kontrol edin, kırmızı ise dokunmayın. Soluk renkli gözüküyorsa yumurta zarına zarar vermeden yumurtanın sivri ucundan çatlak oluşturabilirsiniz.

Çıkım günü yuvalık içi nemi %60-70 civarı olursa yavrular rahat çıkar.

Bu arada yeni doğmuş yavru yumurtadan çıkmadan önce yumurta sarısı ile beslenmiş durumdadır. Bu yüzden çıkımdan sonraki ilk 12-24 saat içinde anaçlar yavruyu beslemez.

Çözüm

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri