Web Analytics

Muhabbet kuşu kursak mantarı

• Kullanıcı MuhabbetLee
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Muhabbet Kuşu

MuhabbetLee

Kullanıcı
Birkaç gündür muhabbet kuşumda bir durgunluk var ve bu durum beni endişelendiriyor. İnternette biraz araştırma yapınca muhabbet kuşu kursak mantarı diye bir hastalıkla karşılaştım ve belirtiler biraz benziyor gibi geldi.

Özellikle muhabbet kuşu kursak mantarı belirtileri arasında sayılan iştahsızlık, kusma veya kusacak gibi yapma ve tüylerini kabartma gibi durumları gözlemliyorum. Tam olarak emin olamadığım için sizlere danışmak istedim. Sizce muhabbet kuşunda kursak mantarı belirtileri tam olarak nelerdir? Benim kuşumdaki bu durum kursak mantarı muhabbet kuşu hastalığı olabilir mi?

Eğer bu hastalıksa, tecrübeli arkadaşlar ne yapmamı önerir? Veterinere götüreceğim elbette ama öncesinde bilgi almak istedim. Kendi kendine geçer mi, yoksa özel bir muhabbet kuşu kursak mantarı ilacı kullanmak gerekir mi? Tavsiyelerinizi ve tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. Şu an iş yerindeyim eve geçeceğim zaman fotoğrafını ekleyeceğim, siz fikir ve düşüncelerinizi yazarsanız eğer ben eve gidene kadar okumuş olurum.

Söylediğiniz şeyler açıkça bir hastalık varlığının göstergesi. Ancak internette kursakla ilgili her problem için hemen kursak mantarı teşhisi koyma yaygın bir hata. Kursakla ilgili probleme sebep olan tek şey mantar enfeksiyonu değildir.

Veterinere gitseniz bile kuşlar alanında uzmanlaşmış veterinerler - avian hekimleri - olmadığı sürece pek teşhis koyamaz. Yalnızca eliyle muayene edip gönderirse bilin ki alanı kuşlar değil. Verdiğiniz belirtilerdeki kuşlar için kursak içi örnek alıp mikroskobik inceleme yapmak + röntgen çektirmek gerekir. En başta bu muayeneleri yapıp yapamayacaklarını sorarak bilgi alabilirsiniz.

Kuşunuzun resmini eklediğinizde daha net konuşabilirim durumu hakkında. Mümkünse kusarken, o kusma haraketini yaparken videoya çekip onu da ekleyin. Dışkı fotoğraflarını da eklersiniz.

Çıkardığı şey yem mi, sıvı ağırlıklı mı? Ve iştahsızlığı ne seviyede, yem tüketimi ne durumda?

Ayrıca gaga içinden herhangi bir koku gelip gelmediğini de kontrol edin.

Kursak sitatisi var mı yarın kontrol edersiniz.

Bir de mutfak tartınız varsa 3-5 gün kilo takibi yapın, zayıflama durumu acil müdahale gerektirir.

Çözüm
Çok geçmiş olsun @Nur Nevra dediği gibi hem kuşun hemde dışkılarının fotoğrafını eklerseniz daha çok yardımcı olmaya çalışırız.

Ben konuya fazla odaklanamıyorum, biraz ateşim yüksek ama Nur hanım her türlü yardımcı olacaktır size. Saygılarımla.

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri