Web Analytics

Muhabbet kuşu kağıt yer mi?

• Kullanıcı Gülşah
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Muhabbet Kuşu

Gülşah

Kullanıcı
Umarım hepiniz ve kanatlı dostlarınız iyidir. Son birkaç gündür benim muhabbet kuşumda gözlemlediğim bir davranışı danışmak için bu konuyu açıyorum.

Kafesin tabanına serdiğim gazete kağıtlarını veya odada ulaşabildiği herhangi bir kağıdı sürekli kemiriyor, hatta küçük parçaları yutuyor gibi geliyor. Bu duruma biraz endişelenmeye başladım. Merak ettiğim asıl konu şu; muhabbet kuşu neden kağıt yer? Acaba bu bir vitamin eksikliğinin veya başka bir rahatsızlığın belirtisi olabilir mi? Yoksa sadece oyun amaçlı mı yapıyor?

En çok korktuğum şey ise bunun ona zarar vermesi. Yani muhabbet kuşu kağıt yerse ne olur? O mürekkepli kağıtlar zehirlenmesine yol açar mı veya sindirim sisteminde bir tıkanıklık yapar mı?

Daha önce böyle bir durumla karşılaşan veya bu konuda bilgisi olan arkadaşlar tecrübelerini paylaşırsa çok sevinirim.

Selamlar, öncelikle kuşun için endişelenmeni çok iyi anlıyorum, bu gerçekten de birçok muhabbet kuşu sahibinin kafasını kurcalayan, oldukça yaygın bir durum. Muhabbet kuşları doğaları gereği her şeyi gagalarıyla keşfetmeyi seven meraklı canlılardır ve kağıt kemirmek onlar için aslında çok eğlenceli bir kemirme oyuncağı veya sadece bir vakit geçirme aracı olabilir.

Çoğu zaman bu durum tamamen bir oyun içgüdüsüyle ya da kemirme ihtiyaçlarını karşılama isteğiyle ortaya çıksa da bazen vitamin veya mineral eksikliklerinden kaynaklı arayışların bir belirtisi de olabiliyor, bu yüzden gözlemini çok kıymetli buluyorum.

Kağıt yeme alışkanlığında asıl riskli olan kısım, kağıdın kendisinden ziyade üzerindeki mürekkep ve kağıdın türüdür. Özellikle gazete kağıtlarındaki mürekkepler ağır metaller içerebildiği için uzun vadede minik dostumuzda zehirlenmelere yol açabilir ya da sindirim sisteminde birikerek ciddi tıkanıklıklara sebep olabilir.

Eğer kağıdı sadece parçalayıp atıyorsa bu büyük bir sorun teşkil etmeyebilir ama yuttuğundan şüpheleniyorsan bu alışkanlığını hemen güvenli alternatiflerle değiştirmek en doğrusu olacaktır. Kafes tabanına gazete yerine kuşlar için üretilen özel taban kumları veya mısır granülleri sermeyi deneyebilirsin; ayrıca kemirme ihtiyacını gidermesi için kafesine mürekkep balığı kemiği, doğal ağaç dalları veya boyasız ahşap oyuncaklar eklemek onu kağıtlardan uzaklaştıracaktır. İçin rahat etsin istersen bir süre takviye vitaminlerle diyetini desteklemek de faydalı olabilir ama önceliği kağıda erişimini kısıtlamaya ve ilgisini daha sağlıklı objelere yönlendirmeye vermeni öneririm.

Çözüm

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri