Web Analytics

Muhabbet kuşu incir yer mi?

• Kullanıcı Gülşah
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Muhabbet Kuşu

Gülşah

Kullanıcı
Bugün aklıma takılan bir soruyu sizlere danışmak istedim. Evde taze incir vardı, bizimki de kafesten acayip bir ilgiyle baktı. Yanına yaklaştırdığımda gagalamaya çalıştı ama emin olamadığım için vermedim.

Bu yüzden sormak istiyorum, tecrübeli arkadaşlar daha iyi bilir; muhabbet kuşu incir yermi? İnternette net bir bilgi bulamadım, kimisi verilir diyor kimisi şekerli olduğu için zararlı olabilir diyor. Genel olarak muhabbet kuşları incir yermi, bu konuda deneyimi olan var mı?

Bir de aklıma takılan diğer bir konu ise kuru incir. Taze incir belki bir nebze ama muhabbet kuşu kuru incir yermi? Şeker oranı daha yoğun olduğu için bu daha riskli olabilir gibi geldi.

Daha önce kuşuna incir vermeyi deneyen veya bu konuda net bilgisi olanlar paylaşırsa çok sevinirim. Verilecekse ne kadar verilmeli, çekirdekleri bir sorun teşkil eder mi?

Muhabbet kuşlarının o bitmek bilmeyen merakı ve her yediğimize ortak olma çabası bazen bizi gerçekten ikilemde bırakabiliyor. İncir konusu da aslında tam olarak bu gri alanlardan biri. Doğrudan soruna cevap vermek gerekirse, evet, muhabbet kuşları taze incir yiyebilir ancak burada çok kritik birkaç detay var. İncir yapı itibarıyla oldukça yüksek şeker içeren bir meyve olduğu için kuşumuza bunu sınırsız bir ziyafet gibi sunmamamız gerekiyor.

Arada bir, tadımlık küçük bir parça vermende hiçbir sakınca yok; hatta içindeki vitaminler ve lifler onlar için faydalı bile olabilir. Çekirdekleri konusunda da endişe etmene gerek yok, muhabbet kuşları o küçük çekirdekleri gagalamayı genelde çok severler ve bir sorun teşkil etmez.

Kuru incir meselesine gelecek olursak, senin de tahmin ettiğin gibi durum orada biraz değişiyor. Kurutulmuş meyvelerde şeker oranı suyunun çekilmesiyle birlikte çok daha yoğun bir hale geliyor. Üstelik piyasada satılan kuru incirlerin pek çoğunda raf ömrünü uzatmak için koruyucu maddeler bulunabiliyor. Bu yüzden dostumuzun sağlığını riske atmamak adına kuru incirden tamamen uzak durmak en mantıklısı olacaktır.

Taze inciri ise mevsiminde, iyice yıkanmış olduğundan emin olarak ve haftada bir kereden fazla olmayacak şekilde küçük bir dilim olarak ikram edebilirsin. Kısacası her şeyde olduğu gibi incirde de ölçülü olduğumuz sürece o meraklı bakışları ödülsüz bırakmaya gerek yok.

Çözüm

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri