Cicikuş
Kullanıcı
Umarım konuyu doğru yere açmışımdır. Yaklaşık bir senedir baktığım bir çift muhabbet kuşum var. Son zamanlarda özellikle erkek olanın sesinde ve davranışlarında bir değişiklik fark ettim. Normal cıvıldamalarından daha farklı, sanki böyle ritmik ve daha mırıltılı sesler çıkarıyor. Dişinin yanına gidip kafasını kaşıyor, gagalarını birbirine vuruyorlar ve bu sırada erkek o garip sesleri çıkarmaya devam ediyor.
Acaba bu sesler kur yapma veya çiftleşme isteği belirtisi olabilir mi? Yani muhabbet kuşlarının o meşhur çiftleşme sesini diğer ötüşlerinden nasıl ayırt edebiliriz? Belirgin bir tonu, tıkırtı gibi farklı bir özelliği var mıdır?
Bu konuda tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim. İlk defa böyle bir duruma şahit oluyorum ve ne anlama geldiğini tam çözemedim.
Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.
Acaba bu sesler kur yapma veya çiftleşme isteği belirtisi olabilir mi? Yani muhabbet kuşlarının o meşhur çiftleşme sesini diğer ötüşlerinden nasıl ayırt edebiliriz? Belirgin bir tonu, tıkırtı gibi farklı bir özelliği var mıdır?
Bu konuda tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim. İlk defa böyle bir duruma şahit oluyorum ve ne anlama geldiğini tam çözemedim.
Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.