Web Analytics

Muhabbet Kuşlarının Uykusu: Kaç Saat Uyumalı?

• Kullanıcı Büşra
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Muhabbet Kuşu

Büşra

Kullanıcı
Muhabbet kuşlarımın uyku düzeni hakkında biraz kafa yormaya başladım. Gece geç saatlere kadar oturmayı seven biri olarak, onların da karanlık ve sessiz bir ortamda uyumaları gerektiğini duydum. Ancak odanın ışıklarını kapatmak her zaman mümkün olmuyor, çünkü ben de geç saatlere kadar kitap okumayı ve televizyon izlemeyi seviyorum. Bu durum onların uyku düzenini etkiler mi diye merak ediyorum.

Bir de uyku süreleriyle ilgili farklı bilgilerle karşılaştım. Bazı kaynaklar günde 10-12 saat uyumaları gerektiğini söylüyor, bazıları ise daha fazlasını öneriyor. Benim kuşlarım gündüzleri de uyukluyor gibi geliyor, ama geceleri yeterince dinleniyorlar mı emin değilim. Birkaç kez kafeslerini başka bir odaya taşıyıp karanlıkta bırakmayı düşündüm ama bu da bana biraz zahmetli geldi. Acaba bu konuda deneyimi olanlar var mı? Kuşlarınızın uyku düzenini nasıl sağlıyorsunuz? Herhangi bir öneriniz ya da dikkat edilmesi gereken püf noktaları var mı? Bu konuda daha fazla bilgi edinmek isterim.

Öncelikle, gece (güneş batımından sonraki saatler) kulun uykuya geçmiş olması gereken saatlerdir. Ve evet; TV ışığı, ses ve haraketlilik kuşların uykusunu böler. Uyku için tamamen karanlık (veya gece korkusuna karşı hafif bir gece lambası) ve sessiz bir ortam gerekir.

Uyku konusunda farklı saatler verilir. Çünkü kuşlar doğaya göre yaşar. Yıl içinde güneşi takip ederek uyuyup uyandıkları için kimi zaman 10 saat kimi zaman 15 saat gece uykusu uyurlar.

Üreme sürecine girmeyen kuşlar için yıl boyu sabit uyku süresi belirlenebilir. Bunun için kesintisiz gece uykusu 10-11 saat olarak belirleyebilirsiniz.

Doğrusu şuana kadar kuşlar gece kullanılan odada durmadığı için uyku konusunda özel bir çalışmam olmadı. Genelde kalın, siyah kafes kılıfı örtülü ancak sesi sınırlamaz; sadece ışık.

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri