Arkadaşlar selamlar, yaklaşık bir aydır evimizde minik bir dostumuz var ama aklıma takılan bir şeyi size sormak istedim. Bizim ufaklık bazen tüylerini kabartıp gagasıyla temizlenmeye çalışıyor ama sanki tam rahatlayamıyor gibi geliyor bana. İnternette biraz baktım ama kafam karıştı, genel olarak muhabbet kuşları yıkanır mı yoksa kendi hallerine mi bırakmalıyım bilemedim. Aslında kuş yıkanır mı diye düşününce doğada yağmurda falan ıslanıyorlardır diyorum ama ev ortamı farklı tabii.
Özellikle şu dönem havalar biraz serinledi, acaba muhabbet kuşları kışın yıkanır mı yoksa üşütüp hasta mı olurlar? Bir de temizlik meselesi önemli sonuçta, biz banyoda sabun şampuan kullanıyoruz ama muhabbet kuşu şampuanla yıkanır mı ya da sadece su yeterli mi olur? Tecrübeli olanlar varsa muhabbet kuşu yıkanır mı sorusuna bir açıklık getirebilir mi? Kuşunu düzenli yıkayan ya da fısfısla su sıkan var mı aranızda, nasıl bir yol izlemeliyim?
Özellikle şu dönem havalar biraz serinledi, acaba muhabbet kuşları kışın yıkanır mı yoksa üşütüp hasta mı olurlar? Bir de temizlik meselesi önemli sonuçta, biz banyoda sabun şampuan kullanıyoruz ama muhabbet kuşu şampuanla yıkanır mı ya da sadece su yeterli mi olur? Tecrübeli olanlar varsa muhabbet kuşu yıkanır mı sorusuna bir açıklık getirebilir mi? Kuşunu düzenli yıkayan ya da fısfısla su sıkan var mı aranızda, nasıl bir yol izlemeliyim?