Evin neşesi olan küçük dostumun son zamanlarda sergilediği bir hareket beni oldukça düşündürmeye başladı. Gün içinde bazen durup dururken bazen de hareket halindeyken gagasını sürekli hareket ettirdiğini fark ediyorum. Bu durumu gözlemledikçe içimi bir merak kapladı ve kendi kendime muhabbet kuşları neden ağzını açıp kapatır diye sormadan edemedim. Belki yorgunluktan, belki de ortamın sıcaklığından kaynaklanıyordur diye düşündüm ama bu durumun farklı sebepleri olup olmadığını bilmek istiyorum. İnternette biraz araştırma yaparken muhabbet kuşu neden ağzını açıp kapatır sorusuna dair birçok farklı yorumla karşılaştım, kimi korkudan diyor kimi ise sindirimden bahsediyor.
Özellikle akşam saatlerinde kafesinde dinlenirken muhabbet kuşları neden sürekli ağzını açıp kapatır noktasında kafam daha da karışıyor. Acaba bir solunum sıkıntısı mı yaşıyor yoksa sadece o anki ruh haliyle mi ilgili, tam olarak kestiremiyorum. Kuşumun genel sağlığı yerinde görünse de muhabbet kuşu neden sürekli ağzını açıp kapatır sorusunun cevabını netleştirmek benim içimi rahatlatacak. Bu konuda tecrübesi olan veya benzer bir durumu yaşayan arkadaşların fikirlerini duymayı çok isterim, şimdiden teşekkürler.
Özellikle akşam saatlerinde kafesinde dinlenirken muhabbet kuşları neden sürekli ağzını açıp kapatır noktasında kafam daha da karışıyor. Acaba bir solunum sıkıntısı mı yaşıyor yoksa sadece o anki ruh haliyle mi ilgili, tam olarak kestiremiyorum. Kuşumun genel sağlığı yerinde görünse de muhabbet kuşu neden sürekli ağzını açıp kapatır sorusunun cevabını netleştirmek benim içimi rahatlatacak. Bu konuda tecrübesi olan veya benzer bir durumu yaşayan arkadaşların fikirlerini duymayı çok isterim, şimdiden teşekkürler.