Web Analytics

Love bombing zamanı

• Kullanıcı sahin_tutus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Muhabbet Kuşu

sahin_tutus

Kullanıcı
İzledikçe huzur veren muhabbet yavrularımın son halleri. Eşşek sıpaları hem tatlı tatlı uyuyorlar hem de ortalığı birbirine katıyorlar ben anlamadım. 😂 Keyifli seyirler.

Oy maşallah çok güzel duruyorlar bir de şimdiden kendinize alıştırıyorsunuz hocam bu bayağı iyi😀

Yuvalıkta beraber olduklarında sakinleşiyorlar. Eşek sıpasının esnemesi çok tatlı. :)
Muhteşem bir heyecan oluyor değil mi hocam yavru aldığımızda, ben de ilk yavrularımı aldığımda aşırı sevinmiştim :) tabii sizin ilk değildir ama yine de insan çok mutlu ve huzurlu oluyor; aynı zamanda heyecanlı :D

Muhteşem bir heyecan oluyor değil mi hocam yavru aldığımızda, ben de ilk yavrularımı aldığımda aşırı sevinmiştim :) tabii sizin ilk değildir ama yine de insan çok mutlu ve huzurlu oluyor; aynı zamanda heyecanlı :D
Evet ilk değil ama uzun bir aradan sonra ilk. :) Özlemişim yavru sevmeyi. Bir de şansıma anne yavruları reddetme muhabbetine falan hiç girmedi. İyi bakıcı kuş çıktılar. İnsan sevdiği hobide sonuç alınca güzel oluyor. Birde bende şöyle bir huy var. Diyelim yazılıma merak saldım. Artık sabah akşam yazılım olur kafamda. O an neyle ilgilenirsem ona aşırı düşkün oluyorum. 😂😂

Yazılım demişken c#öğrendim biraz ama bu sql'i şifreleme konusunda kalmıştım en son. Veri tabanına standarr girişte şifre atamak yetiyor mu yoksa sezar mezar başka algoritmalar lazım mı onu anlamamıştım kaldı öyle. Bu yüzden işyerlerinde de güvenle önerip kullanamadım. Aslında bütün derdimiz depo stok ve iş takibiydi. Fakat uğraştıkça o kadar detay çıktı ki altında kalmıştım. Zaten birçok firma hali hazırda hazır erp programı kullandığı için ona benim yaptığım entegre edilebilir ama bunu da erp firmaları kabul etmez. Erp programıyla entegre olmayan şey de bizim işimize yaramaz. Bir de ben mobilden entegre bir sistem düşünmüştüm. Fakat orada da azur şu bu cloud kiralaman lazım. Pratik yapamadım kalmıştı öyle. Youtube'da Murat Yücedağ'ın eğitimleri ile yapıyordum.

Sonradan dedim kendime arşiv yapayım. Aslında buna devam edebilirmişim bak ama o ara işle ilgili yoğun bir projeye girmiştik öyle kaldı o. Yazarken hatırladım bak. 😂

Kafamdaki sistem basit aslında. Şimdi ben birçok konuda araştırma yapıyorum işim gereği. Bazısı da hobi. Bir konuda topladığım dökümanlar sonra başıma bela oluyor çünkü unutuyorum. Özellikle malzeme veeitabanı ve pdfler mesele. Basit bir depo programı aslında. Nasıl yapacağımı da çözmüştüm aslında. Devekspress kütüphanesi gayet profesyonel çözümler sunuyor.

Hatta sonra ben şeyi merak ettim. Bu programı yazdık paketledik ettik. Başka bilgisayarda çalışacak mı bu program? Onu da bilgisayara format atınca öğrendik. Resimleri, sesleri program içine gömmek gerekiyormuş. 😂 Yoksa hata veriyor.

Bir hesap makinesi yapmıştım. Ben yazılımın ne menem bir şey olduğunu o hesap makinesinde öğrendim. O kadar çok detay çıktı ki şaşırıp kalmıştım. Örneğin 0.5 yazabilirsin ama 0..5 yazamaması lazım en basit. rakamları sildikten sonra silecek bir şey kalmayınca hata vermemesi lazım. Çoklu işlemlerde zorlandım kafam durdu. internetten baktım ona. Hazır bir denklem fonksiyonu varmış. Parantez açtın bir daha açamaman lazım. Hani bazen seri olarak toplama yaparız. 2 deriz + tuşuna basarız 5 deriz + tuşuna basarız böyle gider. o seri hesaplamaya zorlandım ya da yapamadım gibi bie şey kalmış aklımda.

Fakat caaanım hesap makinesi sırf sesi programa gömmedim diye hata vermişti format atınca bilgisayara. Heveslendim bak şimdi başlasam mı tekrar. 😂😂

Başlarsan eğer yine böyle bir hikaye gelir mutlaka hocam :D öğrenme azmine hayranım inan hocam cidden seviyorsun bir şeyler yapmayı, cidden helal olsun. Ben bazen çok sıkılıyorum, dün rahatsızlandım ve hâlen devam ediyor rahatsızlığım az da olsa hiçbir şey yapasım gelmiyor :D ama senin şu yazını okurken ayrıca mutlu oluyorum hocam :)

Başlarsan eğer yine böyle bir hikaye gelir mutlaka hocam :D öğrenme azmine hayranım inan hocam cidden seviyorsun bir şeyler yapmayı, cidden helal olsun. Ben bazen çok sıkılıyorum, dün rahatsızlandım ve hâlen devam ediyor rahatsızlığım az da olsa hiçbir şey yapasım gelmiyor :D ama senin şu yazını okurken ayrıca mutlu oluyorum hocam :)

Valla ben artık patolojik vaka olarak bakıyorum kendime. 😂 Fakat bu da sıkıntı be hocam. Bir dönem bir şeyle ilgileniyorsun sonra bakmayınca unutup gidiyorsun. Bu da kötü. Böyle olöasın diye kuş hobisi hariç diğerlerini dedim bari mesleğe yarar bir şeyler olsun. Mesleğin etrafında şekillendirmeye çalışıyorum kabaca.

Valla ben artık patolojik vaka olarak bakıyorum kendime. 😂 Fakat bu da sıkıntı be hocam. Bir dönem bir şeyle ilgileniyorsun sonra bakmayınca unutup gidiyorsun. Bu da kötü. Böyle olöasın diye kuş hobisi hariç diğerlerini dedim bari mesleğe yarar bir şeyler olsun. Mesleğin etrafında şekillendirmeye çalışıyorum kabaca.
Hocam ben tamamen unutuyorum. Sabah erken uyanırım genelde, uyandığımda aklıma çok güzel bir fikir geliyor ve diyorum ki "bunu kesin entegre etmeliyim" ama elimi, yüzümü yıkadıktan sonra bile unutuyorum. Bu arada ben bir eczaneye gidip geleyim, iyi aklıma geldi şimdi (bakın onu da unutmuştum) :D vitamin alayım :D

Hocam ben tamamen unutuyorum. Sabah erken uyanırım genelde, uyandığımda aklıma çok güzel bir fikir geliyor ve diyorum ki "bunu kesin entegre etmeliyim" ama elimi, yüzümü yıkadıktan sonra bile unutuyorum. Bu arada ben bir eczaneye gidip geleyim, iyi aklıma geldi şimdi (bakın onu da unutmuştum) :D vitamin alayım :D
Geçmiş olsun hocam.

Bu unutma mevzusu yüzünden defter tutuyorum ben de. Tavsiye ederim. Oraya aklıma gelen gelmeyen her şeyi yazardım. Sonra aralarından hangisini yapmaya değer, vakit harcamaya değer yazardım. Ben zaten çalışırken ar-ge'de çalışıyordum. Eleme yapmadan olmuyor.

Mesela bu bim, a101, şok, tedi gibi marketlerin hem deposunda hem dış kapı girişinde duvarda takılı olan lambaların artık led kasalı dönüşümünü yapacaktık. Patron bir yandan ben bir yandan 20 tane falan kağıt kalemle çizim yaptık. Sonra kimini eledik kiminin özelliğini başka çizdiğimize ekledik. Elde kalan 4-5 çizimi 3d'ye döktük autocad'de. Sonra onları da eledik değiştirdik. En son 2-3 tane elde kalanı 3d yazıcıdan baskı aldık. Düzeltmeleri yaptık bir daha baskı aldık. En son artık dökülecek aluminyum kapak için kalıpçıya, conta için contacıya, gövde için pleksici gibi biri vardı ona, aluminyum ekstruzyon için profilciye gittik. Numuneler, düzeltmeler derken biraz da öyle vakit geçti. En son seri üretime geçtik. Bitti mi? Bitmedi. Ayrıca uğraştığım Bim marketlerin falan aydınlatma yerleşim planları şunlar bunlar ekstra işler vardı. Hepsini bi erteledim. İndim imalata başladık ilk seriyi bir de beraber imal etmeye arkadaşlarla.

Ne problem çıktı? Şimdi rakor denilen kablonun geçtiği iki somunlu bir parça var. Fakat hem bunu sıkan kişi zamanla yorulduğu için hem de ne kadar sıkarsa sıksın zamanla oynamalarda kolayca gevşediği için o ürünlerin nem alıp bozulmasının yüksek ihtimal olduğunu gördüm. Seri üretim başka bir şey usta. Ne kağıt üstünde yaptığına benziyor ne de 1 tane hazırladığın numuneye benziyor. Ben de gittim bu gevşemeye sebep olan somunun etrafına bir yuva yaptım. İç taraftan sabit olunca dıştan sıktığın somun sıkılı kalıyor. Gittim 3d baskı aldım. Oldu mu oldu. Patrona gittim ya dedim kalıba revizyon verebiliyor muyuz? Bilgim de yok o konularda çok. 😂 Neyse sorunu anlattım. Çözümü anlattım. Kalıba revize verdik yuvayı ekledik.

Demek istediğim aklını toparlamak zor. 😂 Allah'ım kendimi Güldür güldür de topuk diyen lafın uzun uzadıya anlatıp alakasız ders çıkaran eleman gibi hissediyorum ama yazarken de dalıp gidiyorum. Okuyana Allah kolaylık versin. 😂😂

Şaka bir yana aslında konunun dışuna çıkılmaz forumlarda. Biz dm'den mesajlaşır gibi takılıyoruz. Buna,son vereceğim artık. 😂😂

Hiç sorun değil hocam dilediğiniz gibi yazın buraya, kimse yadırgamaz :D topuk değil de aklıma güldür güldür içerisinde Mesut enişte vardı o aklıma geldi benimde :D

Hiç sorun değil hocam dilediğiniz gibi yazın buraya, kimse yadırgamaz :D topuk değil de aklıma güldür güldür içerisinde Mesut enişte vardı o aklıma geldi benimde :D
Evet evet o daha komikti. 😂 Anlatıyo anlatıyo sonra da sahi noldu o adama falan diyor. Mesut enişteden daha içler acısı haldeyim. 😂

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri