Web Analytics

Konuşan papağan fiyatları ne kadar?

BayBaykuş

Kullanıcı
Geçen gün bir arkadaşım "Sen papağanlara meraklısın, acaba konuşan bir papağan almak istesem ne kadar öderim?" diye sordu. Açıkçası bu soru bende de merak uyandırdı. Hemen oturup bir araştırma yaptım ve kendi tecrübelerimi de işin içine katarak bu konuda biraz sohbet edelim istedim.

İlk akla gelen şey şu oluyor: "Her konuşan papağan aynı mı? Fiyatlar neye göre değişiyor?"
İnanın bana, türüne, yaşına, eğitilmiş olup olmamasına ve hatta hangi şehirde olduğumuza göre fiyatlar uçabiliyor. Evet yanlış duymadınız yaşadığınız şehir dahi papağan fiyatlarını çok fazla etkiliyor.

Mesela gri papağan (Afrika Gri'si) denince herkesin aklına direkt "konuşan" bir kuş geliyor. Bu sevimli dostlarımızın fiyatları, sağlıklı ve eğitimli bir birey için ciddi anlamda yüksek. 2025 itibarıyla iyi bir Afrika Gri'si almak isterseniz 30.000 TL ile 60.000 TL arasında bir rakamı gözden çıkarmanız gerekiyor. 😅

Amazon papağanları da konuşkanlığıyla meşhur. Onların fiyatları da ortalama 20.000 TL'den başlayıp 50.000 TL'ye kadar çıkabiliyor. Özellikle bazı türleri (mesela Sarı Alınlı Amazon) hem çok tatlı hem de mükemmel konuşuyor. Ama elbette onlar da uygun şartlarda, bol ilgi ve sabırla eğitilince bu yeteneklerini gösteriyorlar.

Sultan papağanı veya muhabbet kuşu gibi küçük dostlarımız da bazı durumlarda birkaç kelime söyleyebiliyor. Ama onların konuşma kapasiteleri Amazonlar ya da Gri'ler kadar geniş değil. Dolayısıyla fiyatları da daha uygun. Sultan papağanı mesela 2.000 TL ile 8.000 TL arasında değişiyor. (Tabii ki konuşma yeteneği garantili olmuyor. 😊)

Bir de şu önemli: Eğitilmiş ve kelime hazinesi olan bir papağan, yavru bir papağana göre daha pahalı oluyor. Çünkü eğitime harcanan emek ve zaman, doğal olarak fiyatı artırıyor.

Özetle, "Konuşan bir papağan istiyorum" diyorsanız, önce tür seçmeniz gerekiyor. Sonra da bütçenizi ona göre ayarlamanız şart. Ben kendi adıma, ister konuşsun ister konuşmasın, papağanların zaten mükemmel arkadaşlar olduğuna inanıyorum.

Sizin aklınızda hangi tür var? Belki birlikte biraz daha detaylı bakarız bu şekilde de beyin fırtınası yapmış oluruz.

Dürüst olmam gerekirse iki tür beslemek isterim: Jako Papağanı veya Muhabbet Kuşu. Jako papağan fiyatları güzel seviyedeler (vasıflı jumbolarda onları yakalamış ama neyse) o nedenle muhabbet kuşundan devam :)

Globalde isim yapmış, Dünya genelinde şampiyonlukları olan bir arkadaştan jumbo bir yavru alacağım bir hafta sonra fakat onun kuşlarının fiyatını duyduktan sonra dedim ki "jako papağan sanırım daha mantıklı" :D

Aklıma direkt Macaw geliyor benim.
Yalnız, konuşma yeteneği benim için pek ayırt edici özellik değil. Bana göre öncelikli unsurlar:
1-) Paramdan faydalanacak kişinin hayvanlara karşı etik hassasiyeti
2-) Aldığım canlının maddi ve manevi ihtiyaçlarını karşılayıp karşılayamayacağım
Bunlar tamamsa tür seçimi yapmak mantıklı geliyor.

Aklıma direkt Macaw geliyor benim.
Yalnız, konuşma yeteneği benim için pek ayırt edici özellik değil. Bana göre öncelikli unsurlar:
1-) Paramdan faydalanacak kişinin hayvanlara karşı etik hassasiyeti
2-) Aldığım canlının maddi ve manevi ihtiyaçlarını karşılayıp karşılayamayacağım
Bunlar tamamsa tür seçimi yapmak mantıklı geliyor.
Bu yazı gagalanır. Bugün sosyal medyada gezerken bir video ile karşılaştım, mutluluk parayla satın alınabilir mi? Ben aldım, 100 liraya muhabbet kuşuma sahip oldum diye bir paylaşım gördüm. Yazı çok hoşuma gitti, kuşunda maşallahı vardı çok tatlıydı. :)

Haftaya bir kuş sahipleneceğim nasip olursa. Sahipleneceğim arkadaş o kadar özenle bakıyor ki kuşlara tarif edemem. Dünya genelinde yarışmalara katılıyor bu adam. Yazımda eksik kaldı arkadaşım WhatsApp üzerinden görüntülü çocuğunu göstermek için :D Düzenleyip devam ediyorum.

Evet çok güzel bakıyor kuşlara ve gerçekten maşallahı var kuşların, aşağıya bir tane örnek ekleyeyim. Bu yavru yeme yeni düşmüş show jumbo muhabbet kuşu mesela :) ben show jumbo kuşların tek bakılmasını mantıklı bulmuyorum, çok hantal kalıyorlar ve bu kuşları alanlar zaten direkt üretim için kullanıyorlar. Bana sağ olsun vasıflı jumbo bir kuş ayarladı :) tekrar etiketleyeyim :D @betul.a

yavru-show-jumbo-muhabbet-kusu.webp

Son düzenleme:

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri