Web Analytics

Kod Adı Şampiyon – Gerçek Bir Uçuşun Hikayesi

• Kullanıcı AryaPET
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Posta Güvercinleri

AryaPET

Kullanıcı
Dün gece papaganlar.com 'da posta güvercinleriyle ilgili bir konu başlıgı altında bu videonun bahsi geçmişti. aklıma gelmişken hem ekleyeyim paylaşayım hemde izleyeyim dedim.

Kimi zaman bir güvercin yalnızca bir kuş değildir. O, sabrın, emeğin ve tutkunun gökyüzüne yansımasıdır. Besleyenler bilir, heleki posta kuşunun verdiği heyecan çok az ırkta olur :) "Kod Adı: Şampiyon", yalnızca bir yarışın değil, bir azmin ve bağlılığın hikayesini anlatıyor bana göre.

Her metre uçuşta verilen emeği, her kanat çırpışta hissedilen heyecanı bu videoda bulacaksınız.

İzlerken sadece bir kuşu değil, bir karakteri, bir yolculuğu ve bir efsaneyi göreceksiniz.

Keyifli seyirler.

Posta Güvercin Yarışı 1. Bölüm

Posta Güvercin Yarışı 2. Bölüm

Posta Güvercin Yarışı 3. Bölüm

Posta Güvercin Yarışı 4. Bölüm

Son düzenleme:
Şimdi bunu izliyordum, çok fazla merak uyandırıyor insanda. Bilim insanlarının birkaç önerisi olmuş yön bulma ile ilgili, güneşten ve kendilerine has manyetik özelliklerinden dolayı buluyorlarmış.

Hayran kalmamak elde değil böyle bir canlıya, doğada her canlının muhteşem karşılığı var fakat bunlar bambaşka seviyedeler.

gerçektende öyle. yüce mevlamızın takdiriyle okyanus aşıyor hayvanlar.

birde bunların avcı piyasası var, bi şekilde tutum ayagındaki künye ile sahibini arayıp fidye isteyenler.

adamın 1 yıllık emeğini çöp ediyorlar minimum

gerçektende öyle. yüce mevlamızın takdiriyle okyanus aşıyor hayvanlar.

birde bunların avcı piyasası var, bi şekilde tutum ayagındaki künye ile sahibini arayıp fidye isteyenler.

adamın 1 yıllık emeğini çöp ediyorlar minimum
Kuşu nasıl tutuyorlar ona şaşırıyorum, nasıl avlıyorlar. O da sıkıntı. İzmir'de abi kardeş vardı onların videolarını izlemiştim pandemi dönemi, çok efendi ve saygılı insanlardı. Bir anlatmaya başladılar Fransa'da bu kişinin kuşlarıydı 1800'lü yıllardan bugüne kadar gelen bir geçmişi var belki daha eski diyorlardı.

Anlatılanlara, emeklere bakıyorum cidden muhteşem saygı duyulması gereken insanlar. Bir de avcılara (o çakallara) bakıyorum tüm emeği yok ediyorlar. Cidden böyle durumda sinir krizi geçirmemek elde değil sanırım.

Kuşu nasıl tutuyorlar ona şaşırıyorum, nasıl avlıyorlar. O da sıkıntı. İzmir'de abi kardeş vardı onların videolarını izlemiştim pandemi dönemi, çok efendi ve saygılı insanlardı. Bir anlatmaya başladılar Fransa'da bu kişinin kuşlarıydı 1800'lü yıllardan bugüne kadar gelen bir geçmişi var belki daha eski diyorlardı.

Anlatılanlara, emeklere bakıyorum cidden muhteşem saygı duyulması gereken insanlar. Bir de avcılara (o çakallara) bakıyorum tüm emeği yok ediyorlar. Cidden böyle durumda sinir krizi geçirmemek elde değil sanırım.

Toplum nezlinde biraz dışlanan kesim olarak görünseler bile aksine çok babacan ve kendi hallerinde insanlar oluyor meraklıları.

evet malesef emekleri bu işin hırsızları ve avcıları heba edebiliyor çok üzücü

Toplum nezlinde biraz dışlanan kesim olarak görünseler bile aksine çok babacan ve kendi hallerinde insanlar oluyor meraklıları.

evet malesef emekleri bu işin hırsızları ve avcıları heba edebiliyor çok üzücü
90'larda yaşadığım mahallede güvercinlerini çalmaya çalışan birini o dönemin ağabeyleri öyle güzel sevmişlerdi ki, dedim bundan sonra bu kişi bir daha kuş kelimesini ağzına dahi almaz :D

Güvercin beslemedim daha önce, bir defa yeltendim onda da beceremedim; çocuktum ve direkt kaçmışlardı bir çift getirmiştim. Sohbetlerini seviyorum ama, bazen ortamlarına denk geldiğimde oturuyoruz konuşuyoruz güzel sohbetleri oluyor. Birbirlerine takılmaları da oldukça güzel :D

aynen öyle hocam, ben yakında kendi evcillerimide ekleyecegim siteye :)

maşallah elimizin değmedigi canlı kalmadı.

balık, güvercin, kafes kusları, papağanlar, maymun

şu parmak maymunun iş yerimizde çekmiş oldugmuz video var. onu bulabilirsem ekleyecegim sohbet alanına. devletimizde hayvanları yargılamak adlı bir cmk maddesi olsaydı bu maymun kesinlikle hırsızlıktan tutuklanırdı. alacak verecek defterini aradık :D

aynen öyle hocam, ben yakında kendi evcillerimide ekleyecegim siteye :)

maşallah elimizin değmedigi canlı kalmadı.

balık, güvercin, kafes kusları, papağanlar, maymun

şu parmak maymunun iş yerimizde çekmiş oldugmuz video var. onu bulabilirsem ekleyecegim sohbet alanına. devletimizde hayvanları yargılamak adlı bir cmk maddesi olsaydı bu maymun kesinlikle hırsızlıktan tutuklanırdı. alacak verecek defterini aradık :D
Parmak maymunların beslenmesi yasal mı? Merak ettiğimden soruyorum sadece :) ülkemizde birçok hayvanın beslenmesi yasal değil diye biliyorum hocam bu konuda senin bilgin çok daha fazladır, aydınlatırsan mutlu olurum :)

Parmak maymunların beslenmesi yasal mı? Merak ettiğimden soruyorum sadece :) ülkemizde birçok hayvanın beslenmesi yasal değil diye biliyorum hocam bu konuda senin bilgin çok daha fazladır, aydınlatırsan mutlu olurum :)

Malesef yasal deği, şuan bende de yok. yurt dışında bir çok ülkede serbest, bir yakınımız aracılıgı ile haşırneşir olduk bizde hocam . ırak v.b gibi ülkelerden maymunlar serbest ve besleniyor diye biliyorum

Malesef yasal deği, şuan bende de yok. yurt dışında bir çok ülkede serbest, bir yakınımız aracılıgı ile haşırneşir olduk bizde hocam . ırak v.b gibi ülkelerden maymunlar serbest ve besleniyor diye biliyorum
Bilgilendirme için teşekkür ederim hocam, bu arada Kayseri’den anlık selamlar olsun :)
IMG_0918.webp

Mersinden kayseriye bol cezeryeli selamlar :D

Yengemin babası güvercinlerle uğraşıyor ve kızının nikahına geç kaldı güvercinler yuvasına inmediği için :D

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri