Web Analytics

İlk yavru yeme düştü

• Kullanıcı sahin_tutus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Muhabbet Kuşu
5,00 yıldız
1 Değerlendirme - Değerlendirenler

sahin_tutus

Kullanıcı
Yavaş yavaş maceranın sonuna geliyoruz. İki artık yeme düştü.

Böyleydiler:
1000008628.webp

Böyle oldular:

1000009532.webp

Şaka şaka haşlamadım tabii ki. Bıldırcın yumurtası onlar mama için. Böyle oldular:

1000009534.webp

5 yavrudan ilki yani adını İki koyduğum kuş dün yuvalıktan atlamıştı, geri yerine koymuştum. Bugün hayvan bağırıyor yemek diye ama beslemediler. Beslememelerini anladım da artık yuvalıkta hatta kafeste bile istemiyor ana baba. Ayırdım mecbur. Şimdi böyle:
1000009536.webp

Bizimki yeme değil direkt akıllı yemliğe düştü bunu hiç anlamadım. Lan sen yarım saat önce anandan babandan yuvalık deliğinde yem istemiyor muydun? Kafesi ayırdığımda ben de yem kırabilir inşallah falan diyordum. Akıllı yemliği öğrenmiş direkt bunu hiç anlamadım. Lan köpek, madem yem kırabiliyodun niye yem dileniyodun köpek? 😂

Yere yumuşak yemdir kırabilsin diye aspur koyduk, dal darı koyduk. Paşa "Baba baba et ver, şarap ver" dercesine normal darı yiyor, yüksekteli suluktan su içiyor valla. Tek kusuru var yalnız. Tünek soğuk geliyor paşama, yerden ısıtma seviyor. 😂 Parmağım sıcak diye tünek sevmiyor henüz tek kusuru o.

İşin şakası bir yana akıllı yemlik sağı solu kapalı diye sıcak geldi biraz sanırım ondan orda takılıyor. Yem kırmayı zaten yuvalıkta öğrenmişti dal darı koyduğum için anasından babasından. Şimdi geriye sadece oyuncaklar asmak, uçuşa başlayınca bol bol egzersiz yaptırmak kalıyor. Zihinsel ve fiziksel egzersizin şöyle bir farkı var. Herkeste aynı mı seyrediyor bilmiyorum ufakken bol bol farklı oyuncaklarla oynayan, insanlarla sosyalleşen kuş ilerde bunu hiç kaybetmiyor üreme zamanı hariç.

Aslında sajiplendirecektim ben bunları ama bakıp emek geçince hiç de sahiplendiresim gelmedi. 😂 Bir de ufakken çok tatlı oluyorlar. 😂

Ekli dosyalar

• 1000009536.webp
    1000009536.webp
    1,3 MB · Görüntüleme: 95
Hey maşallah çok güzel duruyorlar ağabey ve yeme düşen aşırı tatlı maşallah diyeyim bol bol nazar değmesin :) cidden çok beğendim aşırı tatlı duruyor sıpa :)

Hey maşallah çok güzel duruyorlar ağabey ve yeme düşen aşırı tatlı maşallah diyeyim bol bol nazar değmesin :) cidden çok beğendim aşırı tatlı duruyor sıpa :)
Sağol dostum. Bence dişi ve rengi ilerde babasının rengine döner gibi duruyor. Hayvan ayrı kafese alınmayı bekliyormuş. 😂 Tüneği falan bilmediği için çıkamıyormuş sıpa. Genelde öyle oluyor zaten hep. Bir iki kere tüneğe koyunca mantığını kavradı.

Sağol dostum. Bence dişi ve rengi ilerde babasının rengine döner gibi duruyor. Hayvan ayrı kafese alınmayı bekliyormuş. 😂 Tüneği falan bilmediği için çıkamıyormuş sıpa. Genelde öyle oluyor zaten hep. Bir iki kere tüneğe koyunca mantığını kavradı.
Bence de sahiplendirme ağabey, ilk yavruları güzel bir salmada besle derim yumurcaklar aşırı tatlı duruyorlar :D bir de verdiğin emeğe hepimiz şahit olduk, okuduk... ve okuduk... :D bence dursun bunlar, hepside eğitilirse oohh o zaman bak neşeye :D

Bence de sahiplendirme ağabey, ilk yavruları güzel bir salmada besle derim yumurcaklar aşırı tatlı duruyorlar :D bir de verdiğin emeğe hepimiz şahit olduk, okuduk... ve okuduk... :D bence dursun bunlar, hepside eğitilirse oohh o zaman bak neşeye :D

Bana kalsa hiçbirini sahiplendirmediğim gibi gider eş alırım. Fakat 12 kuş olur. 6 kafes demek. Bir de onun sesini düşünemiyorum. 😂😂 Ama salma yapmak çok ses olmazsa mantıklı gibi. Bütün derdim sabahları çıkacak ses. Belki takas ederim birini bulursam dişi-erkek olarak. Bu gidişle ses yalıtımı yapacağım odaya. 😂😂 Şimdi şöyle bir şey var ki ben eşsiz kuş beslemiyorum. Bunlar da kardeş kuş eş yapamam. 6 kafes de biraz fazla gelir. Salmanın büyük olması lazım yaparsam. Halledicez be baba bir şekilde. 😂😂 Yeğeni kandırıp 1 tanesini ona kitleyecektim fakat onun da gözü korktu. Zannediyor ki bu kadar yoğun bakılır kuşa. I benim psikopatlığım diyorum ama kandırıyorum sanıyor. Gerçekten benim psikopatlığım. 😂😂

Bana kalsa hiçbirini sahiplendirmediğim gibi gider eş alırım. Fakat 12 kuş olur. 6 kafes demek. Bir de onun sesini düşünemiyorum. 😂😂 Ama salma yapmak çok ses olmazsa mantıklı gibi. Bütün derdim sabahları çıkacak ses. Belki takas ederim birini bulursam dişi-erkek olarak. Bu gidişle ses yalıtımı yapacağım odaya. 😂😂 Şimdi şöyle bir şey var ki ben eşsiz kuş beslemiyorum. Bunlar da kardeş kuş eş yapamam. 6 kafes de biraz fazla gelir. Salmanın büyük olması lazım yaparsam. Halledicez be baba bir şekilde. 😂😂 Yeğeni kandırıp 1 tanesini ona kitleyecektim fakat onun da gözü korktu. Zannediyor ki bu kadar yoğun bakılır kuşa. I benim psikopatlığım diyorum ama kandırıyorum sanıyor. Gerçekten benim psikopatlığım. 😂😂
Aslında normalde olması gereken senin gibi bakmak gerekiyor, titiz ve düzenli bakmak gerek ama işte bizim toplumda hayvanları besleme mantığı şudur. Örneğin kuş mu besliyor yem verelim, köpek mi besliyor pay verelim, kedi mi besliyor gidip X bir marketten mama alalım verelim. Sadece beslenmeyi bu şekilde sanıyorlar o da maalesef hiç mantıklı bir hareket değil :) olması gereken tamamen seninki gibi beslemek :)

Aslında normalde olması gereken senin gibi bakmak gerekiyor, titiz ve düzenli bakmak gerek ama işte bizim toplumda hayvanları besleme mantığı şudur. Örneğin kuş mu besliyor yem verelim, köpek mi besliyor pay verelim, kedi mi besliyor gidip X bir marketten mama alalım verelim. Sadece beslenmeyi bu şekilde sanıyorlar o da maalesef hiç mantıklı bir hareket değil :) olması gereken tamamen seninki gibi beslemek :)

Teşekkürler. Benimki ekstrem bir durum tabii ki bu aralar işsizlikten kuşlara sardım ama çalışıyor olsaydım da yine hergün mama yapçan kuşlara napçan. :).

Teşekkürler. Benimki ekstrem bir durum tabii ki bu aralar işsizlikten kuşlara sardım ama çalışıyor olsaydım da yine hergün mama yapçan kuşlara napçan. :).
AVM'de çalıştığım dönem akvaryumun suyunu değişirdim maksimum iki günde, 26 derece olması gereken akvaryum 35-36 dereceleri görüyordu. Saat 22'de işten çıkardım 23'de evde olurdum, gece 01 - 02'ye kadar akvaryumla uğraşırdım :)

Eğer bir sorumluluk varsa ilgilenmek gerekiyor ağabey, bir de kendimi kıl birisi olarak yorumlayabilirim. Eğer bir şey olacaksa temiz olmalı, özen gösterilmeli :)

AVM'de çalıştığım dönem akvaryumun suyunu değişirdim maksimum iki günde, 26 derece olması gereken akvaryum 35-36 dereceleri görüyordu. Saat 22'de işten çıkardım 23'de evde olurdum, gece 01 - 02'ye kadar akvaryumla uğraşırdım :)

Eğer bir sorumluluk varsa ilgilenmek gerekiyor ağabey, bir de kendimi kıl birisi olarak yorumlayabilirim. Eğer bir şey olacaksa temiz olmalı, özen gösterilmeli :)

Takdir ettim valla. E tabi o canlar bize emanet neticede. Ama sevince insana yük gelmiyor bu tarz işler. Ben bir tek haşlanmış yumurta görmekten tiksindim artık. Yarısını ben yiyorum çünkü. 😂

Takdir ettim valla. E tabi o canlar bize emanet neticede. Ama sevince insana yük gelmiyor bu tarz işler. Ben bir tek haşlanmış yumurta görmekten tiksindim artık. Yarısını ben yiyorum çünkü. 😂
Haşlanmış yumurtayı ben günlük 7-8 adet yiyordum fitness ile uğraştığım dönemlerde o nedenle bana pek bir zararı olmuyor, yarısı değilde tamamını yememek için kendimi zor tutuyorum :D

Haşlanmış yumurtayı ben günlük 7-8 adet yiyordum fitness ile uğraştığım dönemlerde o nedenle bana pek bir zararı olmuyor, yarısı değilde tamamını yememek için kendimi zor tutuyorum :D

Haşlanmış yumurta severim ben de fakat uyanır uyanmaz haşlanmış yumurta yapmak artık tiksindirdi valla yalan yok.

Fitnessçılar olarak sizler de protein peşinde koşuyordunuz değil mi? 😂 Bir ara dedim ben de protein takviyesi olarak whey protein falan mı alsam. Fakat ben spor yapmıyorum ki. Anca göbek yapar bende.

Sporu sevmiyorum. Hatta bir espirim vardı İnsan7n a noktasından b noktasına koştuğuna değmeli derdim. 😂 Bizim yeğen o konuda spor falan yapıyor. Seviyor da fakat bir yandan kolaları da götürüyor. 😂 Daha yaşı ufak sayılır tabi. :) Çeşitli yemek yemeye alışsın diye uğraşıyorum. Hatta sizin gibi sporcuları örbek gösterirdim bak adamlar spor yapıyor ama nelerle de besleniyorlar diye.

Haşlanmış yumurta severim ben de fakat uyanır uyanmaz haşlanmış yumurta yapmak artık tiksindirdi valla yalan yok.

Fitnessçılar olarak sizler de protein peşinde koşuyordunuz değil mi? 😂 Bir ara dedim ben de protein takviyesi olarak whey protein falan mı alsam. Fakat ben spor yapmıyorum ki. Anca göbek yapar bende.

Sporu sevmiyorum. Hatta bir espirim vardı İnsan7n a noktasından b noktasına koştuğuna değmeli derdim. 😂 Bizim yeğen o konuda spor falan yapıyor. Seviyor da fakat bir yandan kolaları da götürüyor. 😂 Daha yaşı ufak sayılır tabi. :) Çeşitli yemek yemeye alışsın diye uğraşıyorum. Hatta sizin gibi sporcuları örbek gösterirdim bak adamlar spor yapıyor ama nelerle de besleniyorlar diye.
Şimdi ben de biraz kiloluyum ama kalıplıyım, spora tekrar gideceğim de üşeniyorum ağabey yalan yok :D bir başlasam bırakmam da önemli olan başlayabilmek işte :) bir de bisikleti bıraktığımda 80 kiloydum, şu an 95-96 kilo varım. Boyum 1.87 olmasa hapı yutmuştum, saldıray abi gibi gezerdim ortalıkta :D

Şimdi ben de biraz kiloluyum ama kalıplıyım, spora tekrar gideceğim de üşeniyorum ağabey yalan yok :D bir başlasam bırakmam da önemli olan başlayabilmek işte :) bir de bisikleti bıraktığımda 80 kiloydum, şu an 95-96 kilo varım. Boyum 1.87 olmasa hapı yutmuştum, saldıray abi gibi gezerdim
Hey maşallah. İyidir ama kalıplı olmak bir erkek için. Sağlık sınırını aşmamak kaydıyla tabi. Aslında 1.87 boy için 90 kilolar normal geldi bana.

Hey maşallah. İyidir ama kalıplı olmak bir erkek için. Sağlık sınırını aşmamak kaydıyla tabi. Aslında 1.87 boy için 90 kilolar normal geldi bana.
Ağabey işte bana normal gelmiyor ben her zaman çok atik birisiydim, şimdi biraz hantal sayılırım fakat koşmam falan yinede iyidir :) geçenlerde bir gittim, rahatsızlandım. Kardiyo yaptım 1.5 saat (koşu, bisiklet, ip atlama vs.) eve geldim fena üşüyordum. Kondisyonum yine o kadar kötü değil ama işte devamlılık olması gerekiyor :)

Atikilikten hantallığa geçince öyle hissetmen normal tabi. Bir ara ben de ayıptır söylemesi şirket kartına aşırı abanıp deli gibi yemek yiyordum. Kilo almıştım. Sadece göbek yaptı ama. Başka sa bir işe yaramamıştı. Naaıl rahatsız hissetmişti beni anlatamam. O konıda anlıyorum seni.

Atikilikten hantallığa geçince öyle hissetmen normal tabi. Bir ara ben de ayıptır söylemesi şirket kartına aşırı abanıp deli gibi yemek yiyordum. Kilo almıştım. Sadece göbek yaptı ama. Başka sa bir işe yaramamıştı. Naaıl rahatsız hissetmişti beni anlatamam. O konıda anlıyorum seni.
Spor şart ağabey her daim, en azından günlük 10-15 km. yürüyüş gerçekten şart :)

Spor şart ağabey her daim, en azından günlük 10-15 km. yürüyüş gerçekten şart :)
Askerdeyken iyi spor yapardım. Gece onbaşısıydım sonra da santrale geçirdiler. Can sıkıntısından spora verirdim kendimi. Gece onbaşısı iş yapmayanların yapmayanıydı, santral iş yapmayanların yapmayanların yapmayanıydı. 😂

Santrale birini bulurdum, milletin kaçtığı intikale gönüllü olurdum. Orada da 6-7 köy dolaşıyordun bilmiyoeum kaç kilometre ama sabahtan akşama kadar yürürdük.

Bir de kitaplara askeriyede alıştım. Abi telefon gelecek de telefona bakacağım. Başından da ayrılmak yasak. 😂 Misafir odasında kütühane vardı. Onlarca kitap okumuştum.

Ah şimdiki aklım olsaydı merak ettiğim mesleki konular olsun hobiler olsun onların kitaplarını alır okurdum. Gerçi epeydir ben de fiziki kitap alıp okumuyorum. Ya pdf okuyorum ya da mevzu bilgi edinmekse youtube falan video kaynıyor. Aslında bak bu konunun başlığı açılabilir. Kim bilgi edinmek için hangi kaynağı kullanıyor?

Türkiye'de nedense kitap bilgi edinmek gibi görülmüyor. Kitap okumanın tabii ki yeni kelime öğrenimine, sesli okursan diksiyonun düzelmesine katkıları yadsınamaz fakat basit youtube videolarının da kitaptan aşağı kalır yanı yok artık. Özellikle seri halinde çekilen eğitim videolarının. Fakat kitap aşırı yüceleştiriliyor.

Kitabın kıymetine şu noktada hak veriyorum ama. Düzgün bir şekilde hazırlanmış bir kitap 10 dakikalık youtube videosundan daha faydalı. Çünkü kitabın içeriği etraflıca düşünülmüş ve sistematikleştirilmiş oluyor. Videolar ise ya daha özensiz oluyor ya da o konuyu kitap gibi anlatabilmek için 6-7 saatlik video ortaya çıkıyor. Videonun açmazı da bu.

Konudan konuya atlayıp yine Mesut enişteye döndüğümün farkındayım. Spordan askeriyeye, oradan kitaba oradan bilgi edinimine koptum gidiyorum fakat yine daldan dala atlayacağım çünkü yazmazsam içimde kalır. 😂

Kitap mıydı video muydu tartışmasında aslında bizim gençlere neden bilmiyorum öğretilmeyen bir şey var. Biz çocuklarımıza araştırmanın sistematiğini öğretmiyoruz. Ar-ge'de (araştırma geliştirme) çslıimış biri olarak söylüyorum araştırma yapmak da bir sanat. Çünkü hiç bilmediğin bir konuda sistematik bir şekilde ilerlemen gerekiyor ki başarıya ulaşabilesin. Rastgele yapılmış bir araştırmada eksik noktalar ya da boşluklar oluşur. Bu da yanlış çıkarımlara, yanlış bilgilere sebep olur. Hatta en sık başıma gelen şey 10 puanlık uzman bilgisini bilirsin fakat o işin abc'si olan basit bilgiyi bilemeyebilirsin. Çünkü konuyu bir başından bir sonundan öğrenmişsindir. Bu yüzden araştırma yaparken neyi bildiğin değil neyi bilmediğin önemlidir. İnsanlar araştırma yaparken bildiği konuyu sormaya meyillidir. Tamam karışık oldu baştan alıyorum. 😂 Neyi bilmediğini sormak bu işin kilit noktası. En çok yapılan yanılgı internette yazıyo yaaa yanılgısıdır. İnternet sana bildiğin şeyi yazdığın için onun bilgisini verir. Yapay zeka bu konuda şimdilik çok yanıltıcı bilgiler içeriyor fakat doğru promptu sorarsan bşr nebze daha doğru bilgiler veriyor.

İkinci konu ise ingilizin daha güzel ayırt ettiği information ile knowledge arasındaki fark. Ben bunu birazcık türkçedeki teorik bilgi ile pratik bilgi ya da tecrübe farkı olarak açıklıyorum. information ham bilgi. knowledge ise bu ham bilgilerin birleşip anlamlı bir bilgi oluşturmasıdır kabaca.

Dişi kuşlara kalsiyum gerekli olduğu bir information'dır. Neden kalsiyumun gerekli olduğunu açıkladığın, kalsiyum olmazsa ne olacağı gibi bilgiler artık kuşlara kalsiyum gereklidir bilgisinin işlenmiş, yorum katılmış, tecrübeye dayalı olan bir knowledge'dır. Bu konu neden önemli? Elindeki information'ı knowledge zannedersen o işi bildiğin, o konuyu öğrendiğin yanılgısına kapılırsın. (Farkındayım karışık gibi oldu) Bu da iş hayatında zarar yazar sana.

Örneğin Autocad'deki komutları bilmek information'dır. Fakat bir firmada Autocad'de hiç proje çizmediysen bir iş yerine Autocad biliyorum diye girdiğinde zorlanman muhtemeldir. Çünkü knowledge oluşmamış.

Bu yüzden bilgiyi bilgiden ayırmak gerekir. Araştırmayı sistematikleştirmen gerekir ki önce git emeklemeyi öğren o konuda. Her araştırfığım konuyu biliyorum diye geçinsem ilber ortaylı cv'si gibi cv'im olurdu. 😂😂 En azından insanın haddinş bilmesini sağlıyor. (Kendim için dedim).

O yüzdendir ki çoğunlukla forumlarda "ya ben bu konuyu şöyle biliyorum fakat tecrübem yok" deyişim. Kendime güvenmediğimden değil. Fakat benim başıma kuşlarda kursak mantarı gelmedi hiç. Belki sirke kullanma derim ama arkasına eklerim konu hakkında daha bilgili arkadaşlar yazsın diye.

Konuyu nerden nereye getirdim ama kendi kendimle konuşurken laf laf açıyor. Keyifli de sohbet oldu kendimle. 😂

Ağabey yine sonuna kadar hız kesmeden okuduğum yazı oldu, eline emeğine sağlık. Ben de askerde kitap okuyayım dedim, kitap okumaya fırsatım olmuyordu. Ateş idare çavuşuydum fakat hiç çavuşluğun ekmeğini yiyemedim :)

Bu arada örneklendirmelerin bilgi dolu ve oldukça güzel. Konuyu dağıtmanda güzel yerlere bağlamana sebep oluyor :)

Ağabey yine sonuna kadar hız kesmeden okuduğum yazı oldu, eline emeğine sağlık. Ben de askerde kitap okuyayım dedim, kitap okumaya fırsatım olmuyordu. Ateş idare çavuşuydum fakat hiç çavuşluğun ekmeğini yiyemedim :)

Bu arada örneklendirmelerin bilgi dolu ve oldukça güzel. Konuyu dağıtmanda güzel yerlere bağlamana sebep oluyor :)
Sıkmadıysam mutlu oldum. :)

Sıkmadıysam mutlu oldum. :)
Estağfurullah ağabey ne sıkması, olur mu öyle şey lütfen. Ben de babamı dinledim ortalama 3 saat. Din, siyaset, futbol ve geçmişte yapmış olduğu müdürlüğü anlattı anlattı şimdi de uyuyor :D

Normalde tüm yazıları okuyorum fakat bazı zamanlarda başım çok kalabalık oluyor uzun uzun yazamıyorum o nedenle birçok kişi biz bu kadar konuştuk neden bu kadar kısa cevap veriyor demesinler anne baba yaşlı ve rahatsızlar hâliyle bir şey dediklerinde kulağım her daim onlarda oluyor :)

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri