Web Analytics

İlerleyen Zamanlarda Alternatif Kategorilere Girelim mi?

• Kullanıcı Tevfik
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Sohbetler

Tevfik

Yönetici
Merhaba değerli Papağanlar forum sitesinin kullanıcıları, @koraykbl kardeşim alternatif olarak "eklem bacaklılar ve akvaryum" gibi kategorilerin olması gerektiğini dile getiriyor. Açıkçası şu anda da açarım fakat ana kategorilerimiz aktif olarak hizmet vermemekte o yüzden ilerleyen zamanlarda "eklem bacaklılar, sürüngenler, kedi, köpek, akvaryum vb." kategorileri ele alalım mı?

Bu konuda fikir ve düşüncelerinizi merak ediyorum, bu yüzden tek başıma karar vermek istemiyorum. Sizler neler düşünüyorsunuz?

Bence sana "Test Çöz" kategorisi lazım olacak yakında :) R10'da konusunu görürsün moruk.

Bence sana "Test Çöz" kategorisi lazım olacak yakında :) R10'da konusunu görürsün moruk.
Aslında onu kullanmak birçok kişi için muhteşem avantaj olacak. Forum içerisinde test eklentisi cidden süper iş görür.

Merhaba değerli Papağanlar forum sitesinin kullanıcıları, @koraykbl kardeşim alternatif olarak "eklem bacaklılar ve akvaryum" gibi kategorilerin olması gerektiğini dile getiriyor. Açıkçası şu anda da açarım fakat ana kategorilerimiz aktif olarak hizmet vermemekte o yüzden ilerleyen zamanlarda "eklem bacaklılar, sürüngenler, kedi, köpek, akvaryum vb." kategorileri ele alalım mı?

Bu konuda fikir ve düşüncelerinizi merak ediyorum, bu yüzden tek başıma karar vermek istemiyorum. Sizler neler düşünüyorsunuz?
Doğrusu "diğer hayvanlar" gibi genel bir başlık altında olmasından yana oyumu kullanırım. Diğer canlılara girip detaylandırmak forumun odağını kaydırabilir. Ancak halihazırda var olan üyelerin diğer evcil hayvanları hakkında açmak isteyeceği konular için alternatif bir başlık oluşturulabilir, çok detaylandırmadan.

Doğrusu "diğer hayvanlar" gibi genel bir başlık altında olmasından yana oyumu kullanırım. Diğer canlılara girip detaylandırmak forumun odağını kaydırabilir. Ancak halihazırda var olan üyelerin diğer evcil hayvanları hakkında açmak isteyeceği konular için alternatif bir başlık oluşturulabilir, çok detaylandırmadan.
Nur hanım haklı fakat grubumuzdaki şuanki katagorilerde baktığımızda da halihazırda jacko, kakadu, alex, Pakistan, muhabbet, sultan gibi birçok kuşa ayrı ayrı katagori açtık. Bu formda ciddi bir yük. Aslında tek forma toplanmasıda kullanıcı kullanımı açısından zor oluyor. Belki "diğer" katagorisinde 'kedi-köpek, akvaryum, eklem bacaklılar ve böcekgiller veya egzotik' gibi birkaç katagori açılması forma yük getirmez kanaatindeyim. Ayrıca formumuz bu şekilde tek bir hedef kitleden ziyade beyin fırtınası yaparak akvaryum hobicisinide kuş hobisine çekebilecek veya kuş hobicisinide egzotik hobisine çekebilecek bir alan oluşturur. Çoğu forma üye olmamla birlikte genellikle insanlar 3-5 farklı forma üye olmaktansa tek formda her şeyi konuşmayı daha çok tercih ediyorlar. Ben şahsi olarak evimde betta, sultan papağanı ve kedi besliyorum. Bunun için ayrı ayrı 3 forma üye olmaktansa tek formda farklı başlıklarda bu konuları konuşmak ve bilgi almak benim açımdan daha kolay ve kullanışlı oluyor. Fikirleriniz bizim için çok önemli tekrardan fikriniz için teşekkürler.🙏
Ayrıca tevfik beye bu ince düşüncesi içinde ayrıca teşekkür ederim.

Diğer katagoriler dediğim gibi zaten insanlar burayı sadece kuşlar üzerine açılan bir platform değil, ana konusu kuşlar ama diğer hobilerle de ilgilenen ve tüm genel hobidaşları bir arada bulunduran bir yer olarak görmesini sağlamak. Yani bir akvaryum hobicisi buraya akvaryum formu için girdiğinde belkide kuşlar ilgisini çekip bir papağan sahibi veya aksine bir kuş sahibinin bir balık ilgisini çekip bir balık sahibi olması hem bu platformun aktifliğini hemde platformun genel bakış açısını çok daha değiştirir. Şuanda kakadu, macaw, monk, muhabbet... gibi bir çok katagoride ayrı ayrı katagori açtık. Buda formda çok başlık yarattı ve kullanışı zorlaştırdı. Şahsi fikrim olarak; bence genel olarak büyük tür yani macaw, kakadu, jacko gibi türlere bir katagori, Alexander, Pakistan, sultan papağanı gibi orta veya küçük tür papağanlara ayrı katagoriler açılması formu daha kullanılabilir yapabilir. Hatta bu katagorilerin içine aynı bilgisayar dosyalarında iç iç dosya açılıyor gibi "büyük tür papağanlar" katagorisi içine "kakadu, jacko, macaw" eklenebilir. Bu sayede hem katagoriler karışmaz hemde insanlar bilgiye daha rahat ulaşır. Benim önerdiğim katagorilerde ise 2 ayrı katagori açılarak örneğin "akvaryum" ve "egzotik" katagorileri açılıp, bu katagoriler içerisine akvaryum katagorilerinde bir kaç alt başlık ve egzotik katagorilerinde ise yine "örümcek, mantis, sürüngen, amfibi..." gibi genel çok detay içermeyen bir kaç ana başlık açılıp kalan agzotik grupları için ise "diğer" katagorileri açılabilir. Burada biz ana başlıklarınızı direkt sayfa girişine yanş ana ekrana koyduğunuz için çok fazla başlık karmaşası oluşumu oluyor.
Fikrimi öncedende belirtmiştim ama tevfik hocamın isteği ve sizlerede belki mantıklı gelir diye tekrar belirtmek isterim.

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri