Web Analytics

İkinci çiftleşme

• Kullanıcı koraykbl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Sorum Var
Merhabalar. Bilgiler için çok teşekkür ederim. Evde en iyi bulabildiğim yer orası. Zaten mutfakta duruyor ve çok sık girip çıktığımız bir yer değil. Bizede zaten biraz alıştılar gibi. Kalarüfer konusunda ise mutfağın kalarüferi son derece yanmıyor. Eve giden sıcak su 45 ise mutfağa 30 anca gidiyor. Vanasını kıstım ayrıca camında tam köşesinde ve duvara yakın. Duvardan biraz serinlik alıyorlardır yani kısaca mutfakta nemi ve sıcaklığı etkileyecek bir ahval yok. Herşey stabil ama mam konusu aklımdaydı bu bilgiler iyi oldu teşekkür ederim. Bir petshop yakın zamanda içinde badem, bal vb. Kuruyemiş ve meyveler olan gag taşı tarzında bir mama getirtmiş. Bundan almayı düşündüm ama kemirirlermi bilmiyorum. Sizce dediğiniz şeylerin yanında bundanda versem fayda sağlarmı? Filizlendirme olayını ise tecrübeyle yaparım artık. Şuanda kzıl dar darılar var, kalamar kemikleri stoklu durumda, suları hep taze, yeminde ise çekirdekli ve kaliteli bir yem var aslında eski yemle karıştırdığım kovadan bölme yem yani 2 yem karışımlı. Şuan için ben bile yalarım gibi.😅 süreçle biraz bekleyeceğim. Şimdilik dişinin kanatları ve alt kuyruğu açık. Umarım bu sefer yavru alabilirim. Yuvalık kalarüfere yakın ama nem sıkıntı yapacak olursa onu her türlü ayarlarım. Minarel konusunda gazı gitmiş maden suyunu direkt sularına katsamda olurmu? Kafesinde yerleri kalmadı çünki daha doğrusu yer var ama sürekli bir noktada takılıyorlar.
Bal kuşlar için çok da gerekli birşey değil. Meyveyi bile şekerinden dolayı çok vermiyoruz, faydası olsa da balın yüksek şeker içeriğinden ötürü kuşlar için pek kullanılması taraftarı değilim. Hazır mamalar, taşların içeriği net şekilde açıklanmıyorsa pek kullanmayın. Aynı paket üzerinde koca koca "şunlu, bunlu" yazan paketli gıdaların içi palm yağları, aroma vericileri ve korucular ile doluysa hazır mamalarda da benzer paket hileleri var.

Maden suyunu yarı yarıya suyla seyreltip suluğa koyabilirsiniz. Bozulacak birşey değil, bir gün boyunca kalabilir.

Evet. Bugün baktığımda ilk yumurtamız hayırlısıyla gelmiş. Şuanda dişinin poposu hala şiş yükske ihtimalle ikinci yumurta 10 kasım (atamı saygıyla anıyorum.) Gelecek gibi. Şuanda hunharca kalamar kemiği kemiriyor ve yuvalıkta günün yarısını filan yumurtaya yatarak geçiriyor. Nem sorunu içinde bir sensör ile yuvalık içindeki nemi ölüp kalarüferin köşesindeki yere ıslak havlu koyucam. Eğer olmaz ise kuluçka makinası nem sensörlerinden alıp kafeste yuavlığın girişine denk gelecek şekilde ekliyecem. Başka çerem olmaz çünki. Umarım bu sefer 4 yumurta beklentim karşılanır. Tekrardan @Nur Nevra ve diğer arkadaşlarım abilerime teşekkür ederim. Bir sorum daha olucak. Burdaki petshoplarda vitamin namına bişey bulamadım. Vitaminlerini şuanlık aksattım veremiyorum. Kargo ilede almak ise son çarem olucak. Yarın güzel bir meyva püresi ve güzel dal darı, tohum, kalamar kemiği, minarelli suları ile onlara bir ziyafet sofrası vericem. Benden iyi besleniyor keratalar.😂 Ayrıca erkek sürekli dişinin kafasına vuruyor ve dişinin kafasında kellik başladı ve tüy kapsülleri yok. Tüy dökümünden çıktıktan sonra erkek gine yoldu. Buna çare ne yapsam etsem bulamadım. Dişim maalesef kel kaldı. Kanatma vb. Yok ama dişide tüy bırakmadı. Bir diğer yönden ise vitamin konusunda hangi vitaminleri almam lazım? Birde eğerki yumurta sonrası dişi yatmazsa diye hazırda bir kuşuçkalık bulundurcam ve el beseleme yemi ile şırınga bulundurcam. Eğerki kendisi çıakrtığ beslemezse veya az beslerse el mahkum ben besin takviyesi vericem. Şuan yuvalık çok duvara dayalı kaldı. Açıp bakamıyorum ama yumurtalar yine eski yerinde yapılmış. Şimdilik gelişmeler bu yönde. Tüm yumurtalar çıkınca dönüş sağlayacam. Şuan için bu sefer son yumurta sonrası hiç rahatsız etmeden 7 veya 10 günde 1 kez bakıcam. Stes yönetimi açısındanda iyi olacak gibi. Umarım bu sefer başarırım. 🫡

Vitamin gibi takviyeler için Röhnfried markasını tavsiye ederim. Siz sadece multivitamin alsanız yeterli olur, Gervit-W yani. Bir de elinizde yoksa probiyotiğe bakın.

Meyveden ziyade güzel bir sebze püresi daha iyi olabilir 🙂 A, E vitamini ve folat ile kalsiyum desteğine odaklanmanızda fayda var. Bu yüzden havuç, balkabağı, tatlı patates, tatlı kırmızı biber gibi A vitamini açısından zengin sebzelerde öncelik verin (havucun kızıştırıp kızıştırmayacağı kuşa bağlı, ölçülü şekilde kullanmanızda fayda var).
Nane, fesleğen, roka; bunları haftada 1-2 kere verirseniz güzel olur.

Brokoli, karnabahar, kereviz yaprağı, karalahana gibi sebzeler de folat açısından zengin. Dengeli şekilde kullanabilirsiniz.

Elle besleme için psittacus mamasını tavsiye ederim de yerel petshoplarda olmayabilir. Internetten alışveriş yapmanız gerektiğinde bakabilirsiniz.

Son düzenleme:
Vitamin gibi takviyeler in Röhnfried markasını tavsiye ederim. Siz sadece multivitamin alsanız yeterli olur, Gervit-W yani. Bir de elinizde yoksa probiyotiğe bakın.

Meyveden ziyade güzel bir sebze püresi daha iyi olabilir 🙂 A, E vitamini ve folat ile kalsiyum desteğine odaklanmanızda fayda var. Bu yüzden havuç, balkabağı, tatlı patates, tatlı kırmızı biber gibi A vitamini açısından zengin sebzelerde öncelik verin (havucun kızıştırıp kızıştırmayacağı kuşa bağlı, ölçülü şekilde kullanmanızda fayda var).
Nane, fesleğen, roka; bunları haftada 1-2 kere verirseniz güzel olur.

Brokoli, karnabahar, kereviz yaprağı, karalahana gibi sebzeler de folat açısından zengin. Dengeli şekilde kullanabilirsiniz.

Elle besleme için psittacus mamasını tavsiye ederim de yerel petshoplarda olmayabilir. Internetten alışveriş yapmanız gerektiğinde bakabilirsiniz.
Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Şuanlık vitaminlerine odaklanıcam ve birazda kalsiyum oranı için kalamar kemiğini toz haline getirip kraker tipi bir mama ile vermek istiyorum. Kemirdiklerinde çoğunu alsalarda çoğu dıları gidiyor. Tekrardan teşekkür ederim.

Konuya baya ara verdik ama gelişmeler var. Sırasıyla ilk yumurta 8, ikinci yumurta 9 ve üçüncü yumurta olan son yumurta ise 12 kasımda geldi. İlk yumurtadan itibaren yatmaya başladılar aslında ve erkek dişi dönüşümlü yatıyor. Bu süreçte maalesef bütçem beklenmedik şekilde altüst oldu vitaminler aksadı. Şimdilik nur hanımın önerileriyle gidicem. Bu süreçte kafeslerinde kalamar kemiği, kızıl ve ak dal darı dönüşmlü olarak, taze su, karışık tohumları her daim bulunuyor. Kafesin ilk yumurta sonrası temizliğini yaptım ve son civcive kadar dokunamayacağım. Şuanlık ne konusunda bir sorunları yok gibi. Ben ısıyı ve nemi dengelemesi adına kafesin üstüne nemli havlu bırakıyorum ve 24 saat sonra kurumuş oluyor. Her gün koyuyorum. Yumurtaları kontrol etmedim ama hala yattıklarına göre sanırım dolu olan var. Biraz gün tahmini yaptım ve sanırım ilk şirinemi 26 ila 30 kasım arası alıcam gibi. Şimdi birazdaha acemi sorularım var.😅
1- Yavrular sonrasında yuvalık temizliğini nasıl yapıcam?
2-Yavruları yeme nasıl alıştırıcam?
3- Yavrulardan birini ücretsiz bir şekilde teyzeme vericem. Vermeden önce ele alıştırma yapmak istiyorum. Yani ele gelsin ve ıstırmasın istiyorum. Nasıl yaparım?
4-Yavruların sağlıklı büyümesi için ne yapabiliriz?
Burayada erkek güzelimi koyuyorum. Maşallahları esirgemeyelim lütfen..
20251119_211950.webp

Evet son gelişmeleri paylaşmam gerekirse yumurtadan daha çıkan hiç yavrumuz yok. Bugün an itibariyle saat 12 yi geçtiği için 21. Günleri yani 18 ila 21 gündeki son gündeyiz. Bugüne kadar çıkmasını beklerdim aslında ama çıkmadı. Yarın sabaha tekrar bir kontrel edip akşamına tekrar kontrol edicem. Size sormadan yapmak istiyorum ama dolumu boşmu şuanda anlaşılırmı bilmiyorum. Yumurtayı hırpalanadan, çok nazik, yavaş hareket ile, döndürmeden kontrol yapsam bir zararım olurmu acaba? Bir diğer yandan ise şayet yumurtalar boşsa neden bu yumurtalar hep boş çıkıyor? Şantiye alanında yavru vermiş bir kuş?

Evet son gelişmeyi paylalmaktayım ve maalesef bu serinin son gelişmesi oldu. 3 adet yumurtanın sadece 1 adeti döllenmiş çıktı ve bu süreçte maalesef ondada ışık kontrolü gösterdiki yumurtanın içinde maalesef o yavru ölmüş. Hala yatıyorlar ve bende rahatsız etmeyeceğim. Yüksek ihtimalle 1-2 gün daha yatıp kalkıcaklar. Bu süreçten sonra yuvalığı çıkartıp 2 ay kadar takmayacağım. Sonrasında takıp ocak itibaren durumlara bakıcaz.🥲 Gönül isterdi bi tane junnier sultan papağanım olsun ama olmadı. Olsun buda bize yetenek oldu...
Herkese bu süreçte bana yardım ettikleri için teşekkürler.

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri