Nur Nevra
Kullanıcı
Bal kuşlar için çok da gerekli birşey değil. Meyveyi bile şekerinden dolayı çok vermiyoruz, faydası olsa da balın yüksek şeker içeriğinden ötürü kuşlar için pek kullanılması taraftarı değilim. Hazır mamalar, taşların içeriği net şekilde açıklanmıyorsa pek kullanmayın. Aynı paket üzerinde koca koca "şunlu, bunlu" yazan paketli gıdaların içi palm yağları, aroma vericileri ve korucular ile doluysa hazır mamalarda da benzer paket hileleri var.Merhabalar. Bilgiler için çok teşekkür ederim. Evde en iyi bulabildiğim yer orası. Zaten mutfakta duruyor ve çok sık girip çıktığımız bir yer değil. Bizede zaten biraz alıştılar gibi. Kalarüfer konusunda ise mutfağın kalarüferi son derece yanmıyor. Eve giden sıcak su 45 ise mutfağa 30 anca gidiyor. Vanasını kıstım ayrıca camında tam köşesinde ve duvara yakın. Duvardan biraz serinlik alıyorlardır yani kısaca mutfakta nemi ve sıcaklığı etkileyecek bir ahval yok. Herşey stabil ama mam konusu aklımdaydı bu bilgiler iyi oldu teşekkür ederim. Bir petshop yakın zamanda içinde badem, bal vb. Kuruyemiş ve meyveler olan gag taşı tarzında bir mama getirtmiş. Bundan almayı düşündüm ama kemirirlermi bilmiyorum. Sizce dediğiniz şeylerin yanında bundanda versem fayda sağlarmı? Filizlendirme olayını ise tecrübeyle yaparım artık. Şuanda kzıl dar darılar var, kalamar kemikleri stoklu durumda, suları hep taze, yeminde ise çekirdekli ve kaliteli bir yem var aslında eski yemle karıştırdığım kovadan bölme yem yani 2 yem karışımlı. Şuan için ben bile yalarım gibi.süreçle biraz bekleyeceğim. Şimdilik dişinin kanatları ve alt kuyruğu açık. Umarım bu sefer yavru alabilirim. Yuvalık kalarüfere yakın ama nem sıkıntı yapacak olursa onu her türlü ayarlarım. Minarel konusunda gazı gitmiş maden suyunu direkt sularına katsamda olurmu? Kafesinde yerleri kalmadı çünki daha doğrusu yer var ama sürekli bir noktada takılıyorlar.
Maden suyunu yarı yarıya suyla seyreltip suluğa koyabilirsiniz. Bozulacak birşey değil, bir gün boyunca kalabilir.