Web Analytics

Himalaya tuzu kullanan var mı?

sahin_tutus

Kullanıcı
Kuşları için himalaya tuzu denilen tuzdan kullanan var mı? Çok faydalı diyorlar. İşin garibi arayıp bulamıyorum da. 90 küsür mineral var diyorlar içinde.

Ağabey yanlış hatırlamıyorsam bu tuzu güvercinlere veriyorlardı sanırım, arkadaşım bir tuz kullanıyordu ama bu sanırım? Kendisine bir sorayım.

Ağabey sordum kendisine kullandığı kaya tuzuymuş, birleştirilmiş top top durduğundan ben farklı bir tuz sanmıştım, yoksa kaya tuzu ben de kullanırım çok nadir de olsa balıklarda.
Bir yerde görm0ştüm bulup link atacağım buraya. Bir de kil veren var.

Satan yeri buldum. Elbette birçok yerde vardır ama muhabbet kuşları ile ilgili bu linki buldum.

Sorun değildi aslında. Birçok hobi sahibi veriyor bunu. Benim merak ettiğim ciddi bir fark yaratıp yaratmadığıydı.

Ben bir dönem kullandım. Gerçi Himalaya değil gri-beyaz kaya tuzundan kullanmıştım. Sizin de linkini bulduğunuz şekilde bir blok halinde veriliyor, kuşlar yalayarak tüketiyor. Hayvancılık yapanlar kullandığı için hayvan yemi satan yerlerde oluyor. Ama oldukça büyük parçalar şeklinde, ceviz kadar bir parça almıştım ben.

Himalaya tuzu potasyum açısından, gri-beyaz kaya tuzu ise kalsiyum açısından daha zengin. Ama her ikisinin de temel mineral sodyum. Fazla tüketimde kuşlar en başta sodyumu çok alırlar. Bu yüzden sınırsız vermek riskli oluyor. Belli bir periyotla kafese koyarak kuşların tüketmesi sağlanabilir.

Çözüm

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri