Web Analytics

Hem Yorucu Hem Zevkli Bir iş Nedir Deseler?

• Kullanıcı Tevfik
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Sohbetler

Tevfik

Yönetici
Merhaba çok kıymetli papağanlar ailesi, birbirimizi daha iyi tanımak adına bu şekilde bir konu açmak istedim. Bugün neler yaptım biraz bahsetmek istedim. Öncelikle konuya direkt 25.000 adım atmamla başlayayım. Nasıl mı? Tabii ki bu güzel hobi uğruna :)

Araç veya toplu taşımayı güzel havalarda kullanmamayı tercih ediyorum, yürüyüş yapmayı ise genel olarak severim; hatta çok severim. Kayseri'de havalimanına yakın yerde oturuyorum. Forum Kayseri bana oldukça yakın (3.5 km. civarı) oraya kadar yürüdüm fakat olay oradan sonra başlıyor, çarşı içerisinde sırf 15 bin adım atmışımdır. :)

3 çeyrek silikonlu hortum aradım. Hortum ne alaka diyeceksiniz. Elbette akvaryum hobim için :) bayağı gezdikten sonra sahabiye mahallesinde buldum (ilk başta oraya neden uğramadım onuda bilmiyorum). Daha sonra alışveriş merkezine gittim. Güvenlik kadının bakışları hâlen gözümün önünde. Elimde 12 metre kocaman hortumla girince (aldığım yerdeki poşetlere sığmadı) bayağı tuhaf baktı. Mağazada çalıştığım arkadaşlarımın yanına uğradım, oradan çıktım sarraf arkadaşın yanına uğradım (merkeze gittim) oradan tekrar kuşlara bakmaya gittim...

Eve geldim akşam üzeri, hemen bir dip çekimi ve su değişimi; ardından temizlik. Betta balıklarımında (5 adet var) onlarında sularını ve bakımlarını yaptıktan sonra balıklarımı yemledim ve ayağımı uzatıp izleme keyfini çıkarttım. Benim düşüncem bir hobi yorucu olacak, o zaman daha çok zevki çıkıyor :)

Şimdi de bilgisayarımı açtım, papağanlar nokta com sizemize girdim ve böyle bir konu açayım dedim.

Benim için şu aralar malum kuş bakmak. Bugün Odayı, kafesleri detayları temizledim, anne babayı ayırdım. Bunun haricinde yeğene söz verdiğim kurabiye kalıbını çizdim. Şu anda da bir film açıp izlemeyi düşünüyorum. Birkaç gün sonra da İngilizce ilerletmeye tekrar başlayacağım.

Aşağıda kurabiyenin kalıbı ve aldığım referans resim var. Derinlik konusuna kafam pek basmadı ama çıkınca ayarlarız.
suat.webp
Ekran Alıntısı.webp

Bir de geçenlerde yuvalık çizmiştim onu atayım. Aslında bu değildi derdim. L şeklinde bir yuvalık yapacağım onun kalıbı gibi bir şeydi.
Adsız Proje.webp

Şuraya da yıllar evvel 3ds max'de çizdiğim bir odayı koyayım. Yanlış hatırlamıyorsam bir tek kitaplar hazır çizimdi. O zamanlar apple watch yoktu bizde fikri vardı. 🤣

grljb2.webp

Maşallah ağabeyim senin de günün dolu dolu geçmiş :D Ben temizlik yapmayı çok severim, bi ara arkadaşımla beraber yaşıyorduk dedim ki temizlik bana ait yemek sana ait olsun. Vicdansız çok güzel yemekler yapıyordu :D

Bu arada odayı çizmişin çayı unutmamışın ağabey :D ayrıca maskot çok güzel olmuş eline emeğine sağlık

Maşallah ağabeyim senin de günün dolu dolu geçmiş :D Ben temizlik yapmayı çok severim, bi ara arkadaşımla beraber yaşıyorduk dedim ki temizlik bana ait yemek sana ait olsun. Vicdansız çok güzel yemekler yapıyordu :D

Bu arada odayı çizmişin çayı unutmamışın ağabey :D ayrıca maskot çok güzel olmuş eline emeğine sağlık
O çaydanlık aslında en kolayı. 3d işlerle uğraşanlar bilirler, niyeyse çaydanlık hazır obje olarak illaki gelir. Genelde de deneme renderlarında kullanılır. Efsaneye göre 3ds maxde ilk defa çaydanlık çizilmiş ondan dolayıymış. Ha kendim de çizerim tabi zor bir şey değil ama o hazırdı. Hatta eğitim amaçlı ilk çizilen şeylerde hep çay bardağı vardır lathe diye bir komutu öğrenmek için.

Ama şimdi düşündüm de içinde çay olan bir bardak çizmek zor olmasa da içindeki çayı çizmek tam bir bilgisayar katili olurdu muhtemelen. Çünkü ışık .aydan geçeçek ve etrafına ufak bir ışık yayacak. Caustic diye bir şeyle yapılıyordu sanırım.

O çaydanlık aslında en kolayı. 3d işlerle uğraşanlar bilirler, niyeyse çaydanlık hazır obje olarak illaki gelir. Genelde de deneme renderlarında kullanılır. Efsaneye göre 3ds maxde ilk defa çaydanlık çizilmiş ondan dolayıymış. Ha kendim de çizerim tabi zor bir şey değil ama o hazırdı. Hatta eğitim amaçlı ilk çizilen şeylerde hep çay bardağı vardır lathe diye bir komutu öğrenmek için.

Ama şimdi düşündüm de içinde çay olan bir bardak çizmek zor olmasa da içindeki çayı çizmek tam bir bilgisayar katili olurdu muhtemelen. Çünkü ışık .aydan geçeçek ve etrafına ufak bir ışık yayacak. Caustic diye bir şeyle yapılıyordu sanırım.
3D çizimi eski çalıştığım şirkette bir arkadaşım yapardı, gerçekten ağzım açık izlerdim. Bana göre büyük beceri, her meslek saygıyı hak ettiği gibi 3D çizim yapanlarda sonsuz saygıyı hak ediyorlar.

Dolu bir çay bardağı, bir de Türk kahvesi olacak ağabey ama sâde olacak :)

3D çizimi eski çalıştığım şirkette bir arkadaşım yapardı, gerçekten ağzım açık izlerdim. Bana göre büyük beceri, her meslek saygıyı hak ettiği gibi 3D çizim yapanlarda sonsuz saygıyı hak ediyorlar.

Dolu bir çay bardağı, bir de Türk kahvesi olacak ağabey ama sâde olacak :)
Millet neler yapıyor benim de ağzım açık kalıyor. Benim çizdiklerim genelde mesleki ve teknik çizimler. Bir ara ödül alan çizimleri inceliyordum çok eskiden. Hiç aklına gelmeyecek şeyler birinci oluyordu. Şimdi belki o şeyleri yapmak kolaydır ama o zamanlar zordu. En çok aklımda kalan bildiğin somun ekmekti. Hatta biraz üzerinde un kalmış. :D bulursam eklerim.

Millet neler yapıyor benim de ağzım açık kalıyor. Benim çizdiklerim genelde mesleki ve teknik çizimler. Bir ara ödül alan çizimleri inceliyordum çok eskiden. Hiç aklına gelmeyecek şeyler birinci oluyordu. Şimdi belki o şeyleri yapmak kolaydır ama o zamanlar zordu. En çok aklımda kalan bildiğin somun ekmekti. Hatta biraz üzerinde un kalmış. :D bulursam eklerim.
Tamam ağabey mutlaka bekliyorum, merak ettim :D ekmeği kestim bu aralar şekerden dolayı ama yine tadımlık bakarım ekrana :D

Benim yeğenin kurabiye kalıbı baskıyı girmiş. Bakalım nasıl bir şey gelecek. Beklediğimden ucuz oldu aslında. 100 lira baskı 100 lira kargo tutuyor. En hassas baskı aralığını seçtim. Abs flament seçtim. Bir de içinin doluluk oranı varmış. Ben onu bilmiyordum. Bir sürü malzeme bastırttım firmalara yazıcıda ama detaylarına hiç bakmamıştım. Zaten sürekli çalıştığımız bir yerdi. Adama dayanıklı olsun diyordum ona göre kendi ayarlıyordu.

Yeğen çıldırmış. Ona kalsa çizdiği bütün şeyleri kurabiye kalıbı yaptıracak bana. 😂 Git lan dedim onlar ucuz şeyler değil. 😂 Gerçi bugün önüme kurabiye kalıbı reklamları çıktı. Tam aynı fiyata denk gelmiş.

Ben alışmışım tabi hep endüstriyel malzeme çizmeye. Böyle karakterin üzerinden geçmek falan ilk başta afalladım. Ama bana da güzel bir pratik oldu.

Böyle resim ya da nesne üzerinden ölçü çok çıkardım ama en absürtü benim firmalardan birine cadde aydınlatmasının çizimi lazımdı. Ve ellerinde tek bir direk vardı. Manyak diyor ki yollayayım direği nerdeysen ölçüsünü çıkar diyor. Dedim 6.5 metre direği bir apartmanın 6. katına mı göndereceksin? Vinç de yolla. 😂😂 Dedim ben gelirim tamam. 3 gün kumpasla desen içindeki deliklerin ölçüsünü almıştım. Lanet bir işti. 😂
1000009737.webp

Ağabey bakalım ben de merak ettim kalıbın nasıl bir şey çıkacağını, çıktığında buraya ekler misin gönderirse :) direk olayına ayrıca güldüm :D

Bu arada ağabey aşağıdaki ürünü almayı düşünüyorum fakat ortalama saatte kaç TL tüketir bu ürün, senin uzmanlık alanına yakın :)

Kışın benim oda soğuk oluyor. Akvaryum var, bettalar var, şimdi de jumbo gelecek yavru; hasta olmalarını istemem. :) bu ürün nasıl acaba? Bana fiyat performansı tavsiye edebilirsen onlarada açığım ağabey :)

Ağabey bakalım ben de merak ettim kalıbın nasıl bir şey çıkacağını, çıktığında buraya ekler misin gönderirse :) direk olayına ayrıca güldüm :D

Bu arada ağabey aşağıdaki ürünü almayı düşünüyorum fakat ortalama saatte kaç TL tüketir bu ürün, senin uzmanlık alanına yakın :)

Kışın benim oda soğuk oluyor. Akvaryum var, bettalar var, şimdi de jumbo gelecek yavru; hasta olmalarını istemem. :) bu ürün nasıl acaba? Bana fiyat performansı tavsiye edebilirsen onlarada açığım ağabey :)

Böyle de bilirkişi gibi oldum tövbe estafurlah. 😂 Ben sohbet olsun diye yazıyorum yanlış anlamayasın. :)

Linkteki ürün elbetteki güzel bir ürüne benziyor insanlar için. Aklıma ilk gelen fanlı olduğu için odada cereyan yaratıp kuşlara zarar verme ihtimali ama kuşlara doğru çevirmezsin olur biter. Benim aklıma takılan 2000 watt enerji tüketimiyle ocağına incir ağacı dikmesin. Yağlı radyatörleri çok tavsiye ediyorlar. Çünkü içindeki yağ ısınıp hemen soğumuyor. Bu da enerji tasarrufu sağlıyor. Muhabbet kuşu üretimhanelerinde de sıkça kullanıyorlar. Yağlı radyatörleri incelemeni tavsiye ederim.

Ben sana sohbet olsun diye daha ilginç bir şeyden bahsedeceğim. Kum bataryaları. Adamlar kumu ısıtıyor. Kum ısısını hemen kaybetmediği için enerji tasarrufu sağlıyor. Bunun için tesis bile yapmışlar anladığım kadarıyla.

yukardaki linke ek olarak aşağıda bir adam da bildiğin akvaryum kumunu mumla ısıtmış denemeler yapmış.

Aslında kumun kullanılması hiç şaşırtıcı değil. Hatta muhabbet kuşu yuvalığında kedi kumu kullananlar da çok var. Hem dışkının üstünü sarıp mikrobu iyi engelliyor hem de sıcaklığını hemen kaybetmeyip yumurtaların soğumasını engelliyor.

Ağabey dediğim gibi çok fazla çalıştırmak değil amacım, oda zaten çokta küçük değil her türlü engellerim kuşa gitmesini :)

Bu arada videoları izleyeceğim yazdığın dahi çok ilginç geldi :)

Ağabey dediğim gibi çok fazla çalıştırmak değil amacım, oda zaten çokta küçük değil her türlü engellerim kuşa gitmesini :)

Bu arada videoları izleyeceğim yazdığın dahi çok ilginç geldi :)

Ben de termodinamik falan bazı şeylere bakarken dün denk geldim buna. Haberim yoktu böyle bir şeyden.

Bende bir huy var. Kendim yapıcam bir şekilde yolunu bulup. Lanet bir hastalık. Rahmetli babamdan kalma bşr huy. 😂 Adamlar terzi ve fotoğrafçı ortak dükkan açmışlardı. Terzi olan benim babam. Bebek leğeni, 3 sürahi, termostat ile 20 sene önce fiyatı 350 bin olan fotoğraf filmi için banyo makinesi yapmıştı fotoğrafçıya. 😂 Yoksa gidip dışarda yıkatacaklardı filmi.

Ondan kalna bu huy yüzünden eve bir şey lazım olunca önce kendimiz yapabiliyor muyuz ona bakıyorum. Zevkli de bir yandan. Parayla da alakası yok bazı şeylerin. Hatta bazen daha pahalı bile oluyor. 😂

O yüzden bu kum ısıtma çok ilgimi çekti. Bir yerden kum araklamak lazım. 😂😂

Ben de termodinamik falan bazı şeylere bakarken dün denk geldim buna. Haberim yoktu böyle bir şeyden.

Bende bir huy var. Kendim yapıcam bir şekilde yolunu bulup. Lanet bir hastalık. Rahmetli babamdan kalma bşr huy. 😂 Adamlar terzi ve fotoğrafçı ortak dükkan açmışlardı. Terzi olan benim babam. Bebek leğeni, 3 sürahi, termostat ile 20 sene önce fiyatı 350 bin olan fotoğraf filmi için banyo makinesi yapmıştı fotoğrafçıya. 😂 Yoksa gidip dışarda yıkatacaklardı filmi.

Ondan kalna bu huy yüzünden eve bir şey lazım olunca önce kendimiz yapabiliyor muyuz ona bakıyorum. Zevkli de bir yandan. Parayla da alakası yok bazı şeylerin. Hatta bazen daha pahalı bile oluyor. 😂

O yüzden bu kum ısıtma çok ilgimi çekti. Bir yerden kum araklamak lazım. 😂😂
Kesinlikle durumun parayla alakası yok, aklıma bir şey geldi bu arada :D Bizim bir arkadaş der ki "dışarıda yemek yemeyelim Dünya para tutuyor, evde yapar yeriz" dediği vakit evdeki yemeğin tutarı dışarıdakinden 3 kat daha pahalı mâl oluyor. Tabii işin yapım aşaması, kendi yaptığımızı yemek vs. bir başka zevki var :)

Videoyu detaylı izlediğim zaman bakalım ben de böyle pahalı bir hobiye girişecek miyim :D

Kesinlikle durumun parayla alakası yok, aklıma bir şey geldi bu arada :D Bizim bir arkadaş der ki "dışarıda yemek yemeyelim Dünya para tutuyor, evde yapar yeriz" dediği vakit evdeki yemeğin tutarı dışarıdakinden 3 kat daha pahalı mâl oluyor. Tabii işin yapım aşaması, kendi yaptığımızı yemek vs. bir başka zevki var :)

Videoyu detaylı izlediğim zaman bakalım ben de böyle pahalı bir hobiye girişecek miyim :D

Evde pahalı ucuz olayıyla ilgili sana komik bir şey anlatayım. Bizim valide dedi lahmacun yapalım geçenlerde ayıptır söylemesi. Gitmiş tavuk kıyma katmış et kıymanın içine. İçi de ben hazırkıyorum anladım bir gariplik olduğunu ama tam çözemedim. Yerken farkettim. Birbirimize girdik. 😂😂 Dedim bir daha evde yemeyeceğim bir şey. Evde içine ne koydukları belli değil. Dışarda en azından dandik malzeme olduğunu biliyoruz. 😂😂 Ama cidden hevesim kursağımda kaldı yaa. Hileyi iyi yapamamış anlaşılıyordu. Dedim niye böyle yaptın? E oluyo diyor. Yahu biz lahmacunu dışarda içine ne kattıkları belli değil diye yapmıyor muyduk? Onun elektrik parasıyla zaten daha pahalıya geliyor bunun parayla da alakası yok. Te Allah'ım. 😂

Bu arada evde yapıyorum diye hamura bol iç koyunca da olmuyormuş. Yıllar evvel öğrendim. İlk lahmacun yaptığımızda bol iç koydum hamura. Fakat dökülüyor iç hamurdan fazla olunca. 😂

Evde pahalı ucuz olayıyla ilgili sana komik bir şey anlatayım. Bizim valide dedi lahmacun yapalım geçenlerde ayıptır söylemesi. Gitmiş tavuk kıyma katmış et kıymanın içine. İçi de ben hazırkıyorum anladım bir gariplik olduğunu ama tam çözemedim. Yerken farkettim. Birbirimize girdik. 😂😂 Dedim bir daha evde yemeyeceğim bir şey. Evde içine ne koydukları belli değil. Dışarda en azından dandik malzeme olduğunu biliyoruz. 😂😂 Ama cidden hevesim kursağımda kaldı yaa. Hileyi iyi yapamamış anlaşılıyordu. Dedim niye böyle yaptın? E oluyo diyor. Yahu biz lahmacunu dışarda içine ne kattıkları belli değil diye yapmıyor muyduk? Onun elektrik parasıyla zaten daha pahalıya geliyor bunun parayla da alakası yok. Te Allah'ım. 😂

Bu arada evde yapıyorum diye hamura bol iç koyunca da olmuyormuş. Yıllar evvel öğrendim. İlk lahmacun yaptığımızda bol iç koydum hamura. Fakat dökülüyor iç hamurdan fazla olunca. 😂
Teyzemizin ellerinden öperim :) ağabey maalesef böyle oluyor, geçtiğimiz günlerde de tavuk ciğeri aldım bahçemizdeki kedilere "annem biz istesek almazsın" diyor. Kediyi mi kıskanıyorsun dediğimde de trip atıyor :D

Artık yaşları ilerliyor, anlayış göstermemiz şart her hâllerine. Allah acılarını göstermesin.

Bu arada hiç mi tadı yoktu lahmacunun? :D

Teyzemizin ellerinden öperim :) ağabey maalesef böyle oluyor, geçtiğimiz günlerde de tavuk ciğeri aldım bahçemizdeki kedilere "annem biz istesek almazsın" diyor. Kediyi mi kıskanıyorsun dediğimde de trip atıyor :D

Artık yaşları ilerliyor, anlayış göstermemiz şart her hâllerine. Allah acılarını göstermesin.

Bu arada hiç mi tadı yoktu lahmacunun? :D

Yok ya ciddi bir şey değil makarasına anlatıyorum. 😂 Anlıyor ama insan içinde tavuk olduğunu. sfdgdf Teyzeler seviyor tasarruf yapmayı. 70'lerde falan iyi yokluk görmüşler. Bizimki sever öyle yiyip içmeyi. Anam da babam gibi bak düşününce. Yoğurdunu falan evde kendi mayalar. Salça yapmalar, konserve zaten fiks. 😂 Soslar falan yapıyor kendine kahvaltılık. Onlar da öyle vakit geçiriyor napsın.

Bana da kuşlara bıldırcın yumurtası alınca aynısı dediler. 😂😂 Ben bile bakmadım hiç bıldırcın yumurtasının tadına. Gerçi kaz etinin tadına bakmamışlığım da var. Fırsat varken yemedim askerde. Komutanlar vurmuşlar. Trabzon'a gittim kaç kez. Hiç hamsi yemeden döndüm. Yiyemiyorum balık da. Otelin altında balıkçı da vardı.

Yok ya ciddi bir şey değil makarasına anlatıyorum. 😂 Anlıyor ama insan içinde tavuk olduğunu. sfdgdf Teyzeler seviyor tasarruf yapmayı. 70'lerde falan iyi yokluk görmüşler. Bizimki sever öyle yiyip içmeyi. Anam da babam gibi bak düşününce. Yoğurdunu falan evde kendi mayalar. Salça yapmalar, konserve zaten fiks. 😂 Soslar falan yapıyor kendine kahvaltılık. Onlar da öyle vakit geçiriyor napsın.

Bana da kuşlara bıldırcın yumurtası alınca aynısı dediler. 😂😂 Ben bile bakmadım hiç bıldırcın yumurtasının tadına. Gerçi kaz etinin tadına bakmamışlığım da var. Fırsat varken yemedim askerde. Komutanlar vurmuşlar. Trabzon'a gittim kaç kez. Hiç hamsi yemeden döndüm. Yiyemiyorum balık da. Otelin altında balıkçı da vardı.
Saygı duyarım ağabey ama ben sanırım hepsinin tadına baktım :D bizimkilerde her şeyi evde yaparlar, salça kaynatmadık bu yıl ama çok güzel ocak kurarız ve salçayı odun ateşinde kaynatırız. Altında patates, soğan, sarımsak vs. közleriz muhteşem olur. :)

Saygı duyarım ağabey ama ben sanırım hepsinin tadına baktım :D bizimkilerde her şeyi evde yaparlar, salça kaynatmadık bu yıl ama çok güzel ocak kurarız ve salçayı odun ateşinde kaynatırız. Altında patates, soğan, sarımsak vs. közleriz muhteşem olur. :)

Ohoo tam bizim validenin aradığı şeyler. :) Ateş yanacak sürekli, patates koyacak, patlıcan közleyecek, Üstte salça kaynayacak falan filan. 😂 Bizim burda koruluk var. Orda yapıyoruz ızgara vb. şeyleri. Hem de hava almış oluyoruz.

Ohoo tam bizim validenin aradığı şeyler. :) Ateş yanacak sürekli, patates koyacak, patlıcan közleyecek, Üstte salça kaynayacak falan filan. 😂 Bizim burda koruluk var. Orda yapıyoruz ızgara vb. şeyleri. Hem de hava almış oluyoruz.
Yolunuz düşerse mutlaka beklerim ağabey, ne zaman dersen kapım açıktır; özelden yazarsın :)

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri