Web Analytics

En kaliteli papağan yemi hangisi?

BayBaykuş

Kullanıcı
Daha önce dediğim gibi aklıma gelen her soruyu soruyorum ve sizden duymak istiyorum. Elbette her papağan için farklıdır fakat genel olarak hangi marka tercih ediliyor? En kaliteli papağan yemi hangisi sizler hangisini tercih ediyorsunuz?

Sade yemler mi daha iyi olur yoksa piyasada satılan karışık ve katkı maddeli yemler mi? Bu konuda beni aydınlatabilirseniz çok mutlu olurum.

Önce yem çeşidine açıklık getirmek istiyorum. Sade yani tek tohum bazlı yem yetersizdir. Bazı üreticilerin bunu tercih ettiğini ve övdüğünü görebilirsiniz. Ancak bu yemin kullanım sebebi maliyeti azaltmaktır. Bir sultan papağanından örnek vereyim: Yem karışımının %40 civarı darı dışkıdaki diğer tohumlar oluşur. Tek tohum içeren yemlerde ise sadece bir çeşit darı vardır. Özellikle az ancak besleyici olan yağlı tohumları, lif içeriğine sahip yulaf gibi tohumları kuşların düzenli tüketmesi gerekir.

Kalite konusuna gelirsek. Yemin kalitesi bir mânada tohumların taze olması ile ilgilidir. Bu yüzden yeni hasat veya en kötü geçen senenin hasadı olduğuna güvenilebilecek yemler en ideal olanodıe. Bu noktada iyi birçok marka var elbette ancak uzun süredir kullandığım ve memnun kaldığım G1 Experience isimli marka oldu. Resmi sitesi PetMarketBurada isimli site, oradan da göz atabilirsiniz. Bu sitede son kullanım tarihi ile birlikte satıyor olmaları güven veriyor.

Kuş beslediğim ilk yıllarda Gold Mix, Quik gibi petshoplarda sık bulunan markaları kısa süre kullanmıştım ve içerik olarak yeterli bulamamıştım. Ardından Akyolkardeşler gibi bir iki yerden yem tedarik ettim ancak bunların da kalitesi bir süreden sonra yetersiz gelmeye başladı. G1 Experience aldığımdan beri değiştirme ihtiyacı hissetmedim. Takribi 2-3 yıldır bu markadan ayrı ayrı tohumları alıp yem karışımı hazırlayacak kullanıyorum. Malesef hazır karışım sadece muhabbet kuşuna göre var. Sultan papağanı, sevda papağanı gibi yakın türler için muhabbet kuşu yemi alıp içeriğini revize ederek kullanılabilir.

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri