Web Analytics

Dişi muhabbet kuşu ikinci kuluçkayı hazırlıyor

sahin_tutus

Kullanıcı
Sanırım ilk defa forumu forum gibi kullanacağım. Daha yavru var yuvalıkta fakat erkek ile dişi ohooo çiftleşiyorlar ve ben bu dişiyi azcık tanıyorsam yine yumurta yapacak. Yemliği kazıyor yine.

Sorum şu. Yuvalığı da alamıyorum şu an. Bunları nasıl vazgeçirebilirim tekrar yumurta yapmaktan? Aklıma bir tek babayı ayırmak geliyor. Zengin beslemeyi zaten bıraktım.

Üçüncü bir kuluçka istemiyorum. Dişi iyice sapıttı. Bu gidişle ölüp gidecek. 6 gün daha dursa yavru kalmayacak zaten yuvalıkta. Yavruya zarar verir diye korkuyorum kızışıp.

Ağabey beslediğin takviyeler çok iyidi, inkar edemem fakat bir yandan yavrulara kusarken diğer yandan da kızışmalarına sebep oluyordun aslında :) Muhtemelen kızgınlık yumurtası bırakır, kuşları dinlendireyim diyorsan ayır derim. Tabi bu kişisel düşüncem.

Ağabey beslediğin takviyeler çok iyidi, inkar edemem fakat bir yandan yavrulara kusarken diğer yandan da kızışmalarına sebep oluyordun aslında :) Muhtemelen kızgınlık yumurtası bırakır, kuşları dinlendireyim diyorsan ayır derim. Tabi bu kişisel düşüncem.

Son yavru da yuvalığı terk edince ayıracağım zaten ama yavru çıkmadan daha yumurta yapacak gibi duruyor. Kızgınlık yumurtası da değil baya baya yavrulu yumurta yapacak bunlar. Çiftleşiyorlar çünkü. Ama atarım yumurtaları.

Kızgınlığa sebep olmaması için havuç pancar gibi sebzeleri nadir veriyordum. Tek haşlanmış yumurta ve calsiyum, k vitamini, kekik, probiyıtik gibi kızıştırmayacak takviyeler ama yine de kızışır tabi o kadar proteini alan kuşlar. Ama napim yavrular iyi veslensin diyeydi. 😂😂 İyi de beslendiler. Ama bence buğday filizinden erken kızıştı. Onu çok yapıyordum. Vitaminiydi şusuydu busuydu derken suluktan uygulamalar da etkili olmuştur. Hwr şeyin fazlası zarar işte. 😂

Son yavru da yuvalığı terk edince ayıracağım zaten ama yavru çıkmadan daha yumurta yapacak gibi duruyor. Kızgınlık yumurtası da değil baya baya yavrulu yumurta yapacak bunlar. Çiftleşiyorlar çünkü. Ama atarım yumurtaları.

Kızgınlığa sebep olmaması için havuç pancar gibi sebzeleri nadir veriyordum. Tek haşlanmış yumurta ve calsiyum, k vitamini, kekik, probiyıtik gibi kızıştırmayacak takviyeler ama yine de kızışır tabi o kadar proteini alan kuşlar. Ama napim yavrular iyi veslensin diyeydi. 😂😂 İyi de beslendiler. Ama bence buğday filizinden erken kızıştı. Onu çok yapıyordum. Vitaminiydi şusuydu busuydu derken suluktan uygulamalar da etkili olmuştur. Hwr şeyin fazlası zarar işte. 😂
Ağabey sen organik kızıştırıcı veriyorsun devamlı kuşlarda haklı, bir şey diyemiyorum :D

Ağabey sen organik kızıştırıcı veriyorsun devamlı kuşlarda haklı, bir şey diyemiyorum :D
Doğru valla. 😂 Hayvana ver kalsiyumu ver kalsiyumu sonra vay efendim yumurtlayacak bu yine. Yaptım ama bir sor niye yaptım. Yavruların kemik gelişimi için yaptım. 😂

Üretimden çok anlamam ancak bu kadar üst üste çiftleşmeleri ilerleyen dönemlerde sorun çıkarmayacak mı?
Erkeğin bir süre ayrı kalması en güzeli bence.
Bendeki erkek sultan papağanı yavrulukta yumurta varken tekrar çiftleşmek için yumurtaları yiyordu..

Üretimden çok anlamam ancak bu kadar üst üste çiftleşmeleri ilerleyen dönemlerde sorun çıkarmayacak mı?
Erkeğin bir süre ayrı kalması en güzeli bence.
Bendeki erkek sultan papağanı yavrulukta yumurta varken tekrar çiftleşmek için yumurtaları yiyordu..

Son yavru da çıksın öyle yapacağım zaten. Şu an kafesim yok. Kafesim olsa babayı ayıracağım. Onlara kalsa yumurta yapar tekrar yavru yaparlar. Ben de istemiyorum yeni yavru yapmalarını. Kıyamayıp satmıyorum da sonra. Yer gök kuş doldu evde. 😂

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri