Web Analytics

Cennet papağanı fiyatları

• Kullanıcı BayBaykuş
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Cennet Papağanı

BayBaykuş

Kullanıcı
Merhaba papağanlar sitenize yeni üye oldum ve çok beğendim. Daha önce birçok forum sitesinde görev aldım hayvanlar üzerine burada da umarım ileride görev alırım :) Sizin buradaki https://www.papaganlar.com/makaleler/cennet-papagani-ozellikleri-fiyati-kac-tl-ne-yer.12/ makalenizi gördüm fakat teyit etmek amacı ile sorayım dedim.

Cennet papağanı fiyatları gerçekten bu kadar fazla mı? Daha uyguna nereden bulabilirim bu kuşları? Forumlarda yetkili oldum tamam kabul ediyorum ama uzun zamandırda giriş yapmıyormuşum sitelere ve bayağı uzakmışım onu anladım. Yavru cennet papağanı fiyatı 3500 lira nedir Allah aşkına?

Şahsen güncel olarak karşılaştığım fiyat 1000 lira ve civarı. Ancak bu klasik renkli olanlar için. Bir papağanın, özel bir eğitimi söz konusu değilse veya deneyimli bir damızlık değilse fiyatları rengine bağlı olarak değişiklik gösterir. Az önce dediğim gibi klasik Cennet papağanlarının fiyatı bin lira dolaylarında olabilirken albino veya violet gibi bazı mutasyonların fiyatı 2-3 bin oluyor. Ama piyasayı öğrenmenin en iyi yolu çevredeki petshoplarda ve kuşçulara sormak. Güncel olarak piyasa içinde olanlar çok daha net bilgi verir.

@Nur hanım bilgilendirmeden dolayı teşekkür ederim. Cennet papağanlarını seviyorum diğer papağanlara göre daha sevimli geliyorlar, yavru jumbo muhabbet kuşu fiyatı 1.000 liradan başlıyor 15-20 bin liraya kadar fiyat talep ediyorlar. Bu fiyatlara vasıflı ve eğitimli papağan alırım daha mantıklı geliyor.

Cennet papağanlarının renk varyasyonları o kadar çeşitli ki, benim için de etkileyici kuşlar. Jumbo gibi show kuşlarında çok uçuk değerler olabiliyor. Özellikle kalıplı, sağlam kandan gelme diye tabir edilen; tüy yapısı, duruşu ve iriliği iyi olanların piyasası oldukça yüksek. Bir de üstüne güzel bir mutasyon eklendiğinde... Verilen rakamlar düşünüldüğünde gerçekten evcil hayvan olarak beslemek adına daha iyi seçenekler var gibi duruyor. Şu piyasada, show kuşları özel bir ilgisi olanlara hitap ediyor.

Şahsen güncel olarak karşılaştığım fiyat 1000 lira ve civarı. Ancak bu klasik renkli olanlar için. Bir papağanın, özel bir eğitimi söz konusu değilse veya deneyimli bir damızlık değilse fiyatları rengine bağlı olarak değişiklik gösterir. Az önce dediğim gibi klasik Cennet papağanlarının fiyatı bin lira dolaylarında olabilirken albino veya violet gibi bazı mutasyonların fiyatı 2-3 bin oluyor. Ama piyasayı öğrenmenin en iyi yolu çevredeki petshoplarda ve kuşçulara sormak. Güncel olarak piyasa içinde olanlar çok daha net bilgi verir.
Petshoplar esnaf, kabul ediyorum fakat çok yüksek fiyat söylüyorlar. Bugün okuldan bir meslektaşım kesinlikle üreticilerden alman gerekiyor dedi. Petshoplarda aşırı bakımsız duruyor kuşlar hiç ilgilenmiyorlar. İstisnalar vardır elbette, genel olarak çok bakımsız duruyor hayvanları.

Petshoplar esnaf, kabul ediyorum fakat çok yüksek fiyat söylüyorlar. Bugün okuldan bir meslektaşım kesinlikle üreticilerden alman gerekiyor dedi. Petshoplarda aşırı bakımsız duruyor kuşlar hiç ilgilenmiyorlar. İstisnalar vardır elbette, genel olarak çok bakımsız duruyor hayvanları.
Petshop işin ticaretiyle ilgileniyor sadece - dediğiniz gibi istisnalar hariç. Üreticiler hayvanla muhatap olunca mı bilmiyorum yine bir nebze iyi bakıyor. Eğer bilinçli birisiyse zaten iyi bakar. Ama petshoplar kimi zaman en uyguna alacağı kuş hangisi ise onu alıp satıyor, sağlığına bakmıyor.

Petshop işin ticaretiyle ilgileniyor sadece - dediğiniz gibi istisnalar hariç. Üreticiler hayvanla muhatap olunca mı bilmiyorum yine bir nebze iyi bakıyor. Eğer bilinçli birisiyse zaten iyi bakar. Ama petshoplar kimi zaman en uyguna alacağı kuş hangisi ise onu alıp satıyor, sağlığına bakmıyor.

Üreticilerin çok sağlıklı bakmasının nedeni elbette ilk başta çoğu aslında hobici. Yani gerçekten seviyorlar. Fakat kuşları umursamayan biri bile olsa yine sağlıklı bakma zorunda. Çünkü üretimhanede hastalık bir yayılsa üretimhanenin tamamı bile telef olur. Bu da üreticiye belki yüzbinlerce lira zarar ettirir. Daha da kötüsü bu üreticilerin çoğu show gibi jumbo gibi kuşlar yetiştirdiği için adamın senelerce emek verip oluşturduğu soy hattı telef olur. Adamlar renk çalışıyor, kalıp çalışıyor, duruş çalışıyor, üretimde verim çalışıyor. Yılların emeği heba olur valla. Bu para kaybetmekten de kötü. O yüzden kür, ilaç, takviye, temizlik ne ararsan yapıp özeniyorlar. Petshop al sat yapıyor. Hayatta kalsın yeter onun için. Elinden çıktığı anda kuş ölse "sen bakamamışın der geçer. Ya da canlı hayvanın garantisi olmaz der geçer.

Site ismi paylaşmam sıkıntı olabilir, p ile başlayan meşhur sitede bolca sahiplendirme ilanı var.
Benimkini birkaç ay önce o sitenin aracılığıyla sahiplendim. Aldığım kişi evdeki kuşları için "gönlümden koptuğu kadar" yem rica etti sadece, getirdiklerimin yarısını da geri çevirdi. :) Böyle insanlar da varmış.
Kuşları ticari eşyadan farksız görüp eziyet eden, petshoplar gibi, satıcılara para desteği vermemiş oldum. Tabii bu konuda fikir ayrılıkları da var. [Petshoptan sağlıklı (sağlıklı diye belirtiyorum çünkü hasta ve umursanmayan bir kuşu alırsanız bu gerçekten kurtarmak olur.) kuş satın almayı hayvanı kurtarmak olarak görmek mesela. Ben buna pek katılmıyorum çünkü böyle yaparak zinciri kıramayız benim fikrimce.]
İyice konunun dışına çıktım ben de, kusura bakmayın. :D

Site ismi paylaşmam sıkıntı olabilir, p ile başlayan meşhur sitede bolca sahiplendirme ilanı var.
Benimkini birkaç ay önce o sitenin aracılığıyla sahiplendim. Aldığım kişi evdeki kuşları için "gönlümden koptuğu kadar" yem rica etti sadece, getirdiklerimin yarısını da geri çevirdi. :) Böyle insanlar da varmış.
Kuşları ticari eşyadan farksız görüp eziyet eden, petshoplar gibi, satıcılara para desteği vermemiş oldum. Tabii bu konuda fikir ayrılıkları da var. [Petshoptan sağlıklı (sağlıklı diye belirtiyorum çünkü hasta ve umursanmayan bir kuşu alırsanız bu gerçekten kurtarmak olur.) kuş satın almayı hayvanı kurtarmak olarak görmek mesela. Ben buna pek katılmıyorum çünkü böyle yaparak zinciri kıramayız benim fikrimce.]
İyice konunun dışına çıktım ben de, kusura bakmayın. :D
Benimki çok alakasız olacak ama iç içe parantez kullanırken ilkini köşeli parantez yapmanıza hayranlıkla baktım 🤩😅 yazım kurallarını uygulamak hoşuma gidiyor ama bunu yapan pek kişi yok

Benimki çok alakasız olacak ama iç içe parantez kullanırken ilkini köşeli parantez yapmanıza hayranlıkla baktım 🤩😅 yazım kurallarını uygulamak hoşuma gidiyor ama bunu yapan pek kişi yok
Bir kural aklıma geldiğinde uygulamazsam içim rahat etmiyor, dili katlediyormuşum gibi hissediyorum. Garip bir takıntı olabilir bendeki. 😅

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri