Web Analytics

Bir üretimin daha sonuna geldik

sahin_tutus

Kullanıcı
Merhaba arkadaşlar. Bir üretimin daha sonuna geldik. 5 yavru da yeme düştü. Ana babayı ayırdım küçük kafese. Küçük dediysem o da sultan papağanı kafesi.
Yuvalığı sökmedim. Yavrular artık kendi kendine beslenebilse de kimi zaman üşüdüğünde kimi zaman kendini güvende hissetmek için hala giriyorlar.

Sahiplendirip sahiplendirmeme arasında kaldım. Eğer çok toz ya da gürültü olmazsa kalsınlar. Şu an hala aşırı olmasa da tüy keratini döküyorlar. İyi seyirler.

Renkleri muhteşem gerçekten, maşallah.
Sahiplendirip sahiplendirmemekten bahsedince aklıma çift olma sorunu geldi. Büyüdüklerinde çiftleşme ihtimalleri var. Kardeş-kardeş ve ebeveyn-yavru çiftleşmesi genetik olarak sıkıntılı olabilir. Kuş sayısı da fazla olunca kontrol etmek kolay olur mu bilemedim. Tecrübeli arkadaşlar aydınlatırsa güzel olur.

Renkleri muhteşem gerçekten, maşallah.
Sahiplendirip sahiplendirmemekten bahsedince aklıma çift olma sorunu geldi. Büyüdüklerinde çiftleşme ihtimalleri var. Kardeş-kardeş ve ebeveyn-yavru çiftleşmesi genetik olarak sıkıntılı olabilir. Kuş sayısı da fazla olunca kontrol etmek kolay olur mu bilemedim. Tecrübeli arkadaşlar aydınlatırsa güzel olur.
O benim de aklımda. Eğer hepsine bakmaya karar verirsem videodaki kafes ikiye ayrılabilir bölmeli. Fakat şu an hem çiftleşme riski yok hem de zaten cinsiyetleri belli değil. Aklıma iyi getirdin bu konuyu. Çünkü dişi erkek takas yaparım ilerde muhtemelen. Bana göre yetişkin bir muhabbet kuşunun eşi olmalı. Bakacağım duruma göre.

Ağabey hepsi muhteşemler maşallah, ben de bu ay kısmet olursa bir yavru sahipleneceğim. Muhabbet kuşundan vazgeçemiyorum, bakalım ölmez sağ kalırsa inşallah vereceğim eğitimi herkes görür. Papağanlar nokta com dedirteceğim :D

Ağabey hepsi muhteşemler maşallah, ben de bu ay kısmet olursa bir yavru sahipleneceğim. Muhabbet kuşundan vazgeçemiyorum, bakalım ölmez sağ kalırsa inşallah vereceğim eğitimi herkes görür. Papağanlar nokta com dedirteceğim :D

Sen yaparsın valla. :)

Ağabey ben konuşturmayı çok seviyorum kuşları, bir de böyle konuşmaya başladıklarında tadından yenilmiyor :)
Bende de hiç konuşturma yok normalde. Geniş kafeste oynaın zıplasın yem yesin falan. Ama bizim valide konuşan kuş istiyorum deyince onlara öğrettim. evdekiler de konuşturmuş:)

Bende de hiç konuşturma yok normalde. Geniş kafeste oynaın zıplasın yem yesin falan. Ama bizim valide konuşan kuş istiyorum deyince onlara öğrettim. evdekiler de konuşturmuş:)
Ağabey her sabah 6, maksimum 7 gibi uyanırım. Kuşlarında 6 ile 9 arasında zihinleri boş oluyor. Alırım elime, başlarım konuşmaya. Vay efendim bir şeye kayıt edeyimde onda dinlesin falan değil, direkt emek koka koka (ya da açlıktan ağzım koka koka) :D şükür ağzım hiç kokmazda, neyse burayı irdelemeyim :D ben daha önceki muhabbet kuşuma o kadar çok şey öğrettim ki, kuşu görenler "eee bu bildiğin insan olmuş" diyorlardı. Bir şeye eğitim vermeye bayılırım.

Balıklarım mesela, ışığı yakayım direkt olarak yem atmayacağımı biliyorlar. Dolabın altında yemler var, aşağıdaki kapağı açmaya başlayayım direkt hepsi yukarı çıkıyor :)

Ağabey her sabah 6, maksimum 7 gibi uyanırım. Kuşlarında 6 ile 9 arasında zihinleri boş oluyor. Alırım elime, başlarım konuşmaya. Vay efendim bir şeye kayıt edeyimde onda dinlesin falan değil, direkt emek koka koka (ya da açlıktan ağzım koka koka) :D şükür ağzım hiç kokmazda, neyse burayı irdelemeyim :D ben daha önceki muhabbet kuşuma o kadar çok şey öğrettim ki, kuşu görenler "eee bu bildiğin insan olmuş" diyorlardı. Bir şeye eğitim vermeye bayılırım.

Balıklarım mesela, ışığı yakayım direkt olarak yem atmayacağımı biliyorlar. Dolabın altında yemler var, aşağıdaki kapağı açmaya başlayayım direkt hepsi yukarı çıkıyor :)

Zaten muhabbet kuşları telefondan açışan şeyi ezberlemiyor benim deneyimim. Sevdiği kişiden canlı canlı dinlediğini kaydediyor özellikle.

Zaten muhabbet kuşları telefondan açışan şeyi ezberlemiyor benim deneyimim. Sevdiği kişiden canlı canlı dinlediğini kaydediyor özellikle.
Sahipleneceğim kişi sağ olsun video atmışta bir hafta 10 güne inşallah kuşuma sahip olacağım :) videolarını paylaşmıştım ağabey hatırlıyorsan Kemal Elma bey, globalde kuşları yarışıyor maşallah. Amacım sağlıklı olsunda inşallah güzel bir şekilde büyütürüm :)

Sahipleneceğim kişi sağ olsun video atmışta bir hafta 10 güne inşallah kuşuma sahip olacağım :) videolarını paylaşmıştım ağabey hatırlıyorsan Kemal Elma bey, globalde kuşları yarışıyor maşallah. Amacım sağlıklı olsunda inşallah güzel bir şekilde büyütürüm :)

İstanbul'da olsan, jumbo seviyor olmasan al götür benim yavrulardan derdim ama sen de jumbo seviyorsun. :D

İstanbul'da olsan, jumbo seviyor olmasan al götür benim yavrulardan derdim ama sen de jumbo seviyorsun. :D
Aslında çok takıntılı değilim, mesela show jumbolar çok ağır geliyor bana o nedenle tercihim jumbo oluyor :) bu arada çok teşekkür ederim ağabey eksik olma, o kadar özenle baktın ki kuşlara ben sahiplensem dahi senin kadar iyi bakabilir miyim? -şüpheli :)

Aslında çok takıntılı değilim, mesela show jumbolar çok ağır geliyor bana o nedenle tercihim jumbo oluyor :) bu arada çok teşekkür ederim ağabey eksik olma, o kadar özenle baktın ki kuşlara ben sahiplensem dahi senin kadar iyi bakabilir miyim? -şüpheli :)
Estafurlah.Benimki aşırı hep söylüyorum. :D

1sene içinde 25 yavru oldu 20sini sahiplendirdim 5yavru daha yeni tüylenmeye başladı🤣🦜

@Tevfik bu geçen sahiplendirdiğim yavrular emeklilik başa bela 🤣🦜
IMG-20250122-WA0005.webp

@Halis ağabey sen hiç burada deneyimlerinden söz etmiyorsun, bizi üzüyorsun. :D Gelip kuşlarını tanıtsan bir incelesek baksak, maşallah hepsi tatlılar :)

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri