Web Analytics

Abyssinian Cennet Papağanı

• Kullanıcı BayBaykuş
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Abyssinian

BayBaykuş

Kullanıcı
Abyssinian cennet papağanları, yani diğer adıyla Habeş aşk kuşları aslında sanıldığından çok daha farklı karakterlere sahip canlılar. Ben de bu türle uzun süredir vakit geçiren biri olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki; diğer cennet papağanı türlerine kıyasla çok daha ağırbaşlı ve gözlemci bir yapıları var. İlk beslemeye başladığımda o meşhur turuncu alınları ve kanat altlarındaki siyah tüyleri beni kendine çekmişti ama asıl büyüleyen şey zekaları oldu.

Habeşlerin en sevdiğim yanı, o bitmek bilmeyen gürültücü hallerinin olmaması. Tabii ki sesleri çıkıyor ama Roseicollis türü gibi evi ayağa kaldırmıyorlar. Bakımında en çok dikkat ettiğim nokta ise beslenme düzenleri oldu. Yağlı tohumlara çok düşkünler ama bu durum onlarda çabuk kilo problemine yol açabiliyor, o yüzden taze sebzeyi ve kaliteli pelet yemi asla eksik etmiyorum. Diğer türlere göre biraz daha geç evcilleştiklerini tecrübe ettim; sabırlı olmak ve güvenlerini kazanmak için onlara zaman tanımak gerekiyor.

Bir kez o bağı kurduğunuzda ise omuzdan ayrılmayan, çok sadık bir dosta dönüşüyorlar. Eğer bu türü beslemeyi düşünüyorsanız, özellikle serin havalara karşı diğerlerinden biraz daha hassas olduklarını ve geniş bir uçma alanına ihtiyaç duyduklarını unutmamalısınız. Kendi deneyimlerime dayanarak söylüyorum; sabırlı bir kuşçuysanız Abyssinian size bambaşka bir keyif verecektir.

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri