Web Analytics

Papağanlar Yeni Tasarımı ile Sizlerle

• Kullanıcı Tevfik
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Duyurular

Tevfik

Yönetici

Merhaba papağanlar ailesi, uzun zaman sonra papağanlar sitemizin arayüzünü değiştirmiş bulunmaktayız. İlk başlarda yabancılık çekebilirsiniz ama zamanla alışacağınızı ümit ediyorum :)

Bilgisayar, mobil ve tablet deneyimlerinizi konu altına yazabilirseniz çok mutlu olurum. Çok ufak değişiklikler kaldı tamamlanması gereken, o değişiklikler ardından site tamamen hazır hâle gelmiş olacak. Şu an için boş kategoriler olduğundan dolayı tasarım olarak göze fazla hitap etmeyebilir, kısa zaman içerisinde dolacaktır kategoriler.

Fikir ve düşünceleriniz bizim için önemlidir.

Saygılarımla.

İşte beklenen tasarım geldi.

Papağanlar.com artık çok daha güzel. Gerçekten beğendim. Özellikle mobil kullanımı bir harika.
Başta sayın @Tevfik olmak üzere yapımda ve yayında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Hayırlı olsun.

İşte beklenen tasarım geldi.

Papağanlar.com artık çok daha güzel. Gerçekten beğendim. Özellikle mobil kullanımı bir harika.
Başta sayın @Tevfik olmak üzere yapımda ve yayında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Hayırlı olsun.
Çok teşekkür ederim değerli kardeşim, elimizden geldiği kadar güzel bir hâle getirmeye çalıştık.

Tasarım arayüzü, logosu vs. uzun zamandır yenilenmeyi bekliyorduk ve şimdi yepyeni bir hâl aldık. Umarım herkes beğenir ve sağlam bir şekilde ilerlemeye devam ederiz.

Hayırlı olsun foruma. Konu türlerinin sıralandığı kısım özellikle hoşuma gitti, daha kapsamlı ve kullanışlı bir hissiyatı var.

Hayırlı olsun foruma. Konu türlerinin sıralandığı kısım özellikle hoşuma gitti, daha kapsamlı ve kullanışlı bir hissiyatı var.
Çok teşekkür ederim, daha önce söylediğim gibi kurumsal bir hava veriyor ve bu çok hoşuma gitti. Aynı zamanda arayüzün samimiyeti oldukça güzel düşüncesindeyim :)

Hayırlı olsun gayet güzel tasarım. Aklıma da gelmedi ilk başta yanlış yere girdim sandım. 😂

Hayırlı olsun gayet güzel tasarım. Aklıma da gelmedi ilk başta yanlış yere girdim sandım. 😂
Teşekkür ederim hocam hepimiz için hayırlı olsun. Aslında bilgilendirme maili atacaktım ama bildirim idare eder diye göndermedim, hem sayımızda biraz az :D İnşallah günden güne çoğalacağız hocam, eksik kategorilerde tamamlanacak zamanla :)

Teşekkür ederim hocam hepimiz için hayırlı olsun. Aslında bilgilendirme maili atacaktım ama bildirim idare eder diye göndermedim, hem sayımızda biraz az :D İnşallah günden güne çoğalacağız hocam, eksik kategorilerde tamamlanacak zamanla :)
Çoğalırız hocam. Hatta az önce şaşırdım birkaç arkadaş daha yazmış sanırım. :)

Çoğalırız hocam. Hatta az önce şaşırdım birkaç arkadaş daha yazmış sanırım. :)
Aynen hocam gelenler oluyor artık yavaş yavaş :) reklam yapacağım ilerleyen zamanlarda, çekilişler falanda düşünüyorum ama bakalım burada istişare ederiz hep birlikte :)

Harika bir tasarım olmuş. Diğer forum siteleri gibi klişeye kaçılmamış modern bir halde yayına başlamış eski halide güzeldi, devamlı yeni ve yenilikçi girişimleriniz oluyor başarılar diliyorum hocam.

konular böl0mü değişmiş. Emeğine sağlık. Bence daha fazla konu görünmesi güzel olmuş.

Teşekkür ederim ağabey daha da geliştireceğiz siteyi nirvanaya çıkartacağız :) aklımda çok uç fikirler var.
Teknoloji gelişmiş be ya. İntroyu Canva'dan, videoyu yapay zekadan yapıp geçiyor millet. 😂

Youtube'a video hazırlıyorum da. Papağanlar.com diye yazacaktım fakat video biraz absürt oldu. Papağanlar.com'a yakışmazdı. Neler çektim arkadaş ya.

Önce telefonu hevc265 yapmışım formatı onun yüzünden programlar açmadı. Adobe premierin de ayarı bozmuşum onla uğraşırken ses gelmedi. Videoları convert eden program indirdim. After effects'e attım. Ona da bayadır girmiyordum önizleme takılıp kalıyordu. Araştırdım ram ayarı kısıkta kalmış.

Convert edilen videolar 3 dakikası edilmiş gerisi yok. Ben de olanlardan kolaj yapıp sıraya soktum ama o da biraz saçma olmuş gibi geldi bana.

Bazı videoları da yatay çekeceğime dikey çekmişim o ayrı saçma oldu. 😂

Videoları düzenlerken gördüm haşlanmış yumurta rendelerken kuş pislemiş o ayrı saçmalık.

Videoyu çekerken ellerim serbest olması lazım ben de gittim tüneğe koydum. Bu en saçma olanıydı. 😂

Teknoloji gelişmiş be ya. İntroyu Canva'dan, videoyu yapay zekadan yapıp geçiyor millet. 😂

Youtube'a video hazırlıyorum da. Papağanlar.com diye yazacaktım fakat video biraz absürt oldu. Papağanlar.com'a yakışmazdı. Neler çektim arkadaş ya.

Önce telefonu hevc265 yapmışım formatı onun yüzünden programlar açmadı. Adobe premierin de ayarı bozmuşum onla uğraşırken ses gelmedi. Videoları convert eden program indirdim. After effects'e attım. Ona da bayadır girmiyordum önizleme takılıp kalıyordu. Araştırdım ram ayarı kısıkta kalmış.

Convert edilen videolar 3 dakikası edilmiş gerisi yok. Ben de olanlardan kolaj yapıp sıraya soktum ama o da biraz saçma olmuş gibi geldi bana.

Bazı videoları da yatay çekeceğime dikey çekmişim o ayrı saçma oldu. 😂

Videoları düzenlerken gördüm haşlanmış yumurta rendelerken kuş pislemiş o ayrı saçmalık.

Videoyu çekerken ellerim serbest olması lazım ben de gittim tüneğe koydum. Bu en saçma olanıydı. 😂
Teknoloji bambaşka seviyede ağabey, vefat eden kuşlarımı canlandırdı sağ olsun istediğim şekilde konuşturdu. Yapay zeka olayın bambaşka boyutunda.

Gerçi yapay zekada veriyi internet sitelerinden çekiyor bir nevi, ben o yüzden her zaman direkt kullanıcı deneyimine daha çok önem veririm. Bu arada sabahın köründe yazdığıma ne diyorsunuz? Öksürükten uyuyamadım yine🙃

Videoyu ekle ağabey cidden çok merak ettim ortaya nasıl bir sonuç çıkıyor, bu arada tripod koyup Youtube içerikte üretebilirsin aslında. Tripoda da gerek yok ama olsun yine de bulunsun :)

Teknoloji bambaşka seviyede ağabey, vefat eden kuşlarımı canlandırdı sağ olsun istediğim şekilde konuşturdu. Yapay zeka olayın bambaşka boyutunda.

Gerçi yapay zekada veriyi internet sitelerinden çekiyor bir nevi, ben o yüzden her zaman direkt kullanıcı deneyimine daha çok önem veririm. Bu arada sabahın köründe yazdığıma ne diyorsunuz? Öksürükten uyuyamadım yine🙃

Videoyu ekle ağabey cidden çok merak ettim ortaya nasıl bir sonuç çıkıyor, bu arada tripod koyup Youtube içerikte üretebilirsin aslında. Tripoda da gerek yok ama olsun yine de bulunsun :)

Valla youtube'u 20 yıldır bilirim ama içerik üretmeyi gerekli değilse sevmiyorum. Daha youtube yokken video hazırlıyordum ben. Macromedia flash ile (Tabi Adobe satın aldı sonra) videonun da ötesinde butonlar koyuyordum mesela. binaların dışındaki ışık efektleri değişiyordu butonlarla. flash'ta, moviemaker'da, proshow gold'da, premiere'de, after effects'de her şeyde video ürettim ama hep sunumdu bunlar. Kameranın karşısına geçip video üretmek başka bir şey ama. Onu pek sevmedim hiç niyeyse.

Aşağıdaki video mesela Bim marketlere sattığımız lambaların açma kapama testi. Patron bir gün geldi "olm bun çinliler 50000 defa açma kapama garantisi veriyor gerçekten dayanır mı?" dedi. Aslında sohbetti. Dedim denemesi bedavan biraz pahalı. 😂 Neyse gömülü yazılımla devre yapıp test etmiştik. O kadar yazılımla devre yaptım şunu farkettim. Sen istersen ağzınla kuş tut kimse bir şey anlamıyor yaptığın devreden ama niyeyse ona bir lcd ekran koyunca wooaaaw oluyor. 😂 Halbuki ben bu devreyi lisede öğretilen talebe devresiyle de yaparım. Altı üstü aç kapat diyorsun. Ama o lcd ekranda ne varsa millet telefon yapmış gibi ilgi alaka gösteriyor. 😂😂

Aşağıdaki video da o bahsettiğim aydınlatma sunumları. Bu sunumdan bende yüzlerce çok daha güzel örnek vardı ama bil bakalım ne yapamıyorum? Firmalarda sözleşmem var başka yerde kullanamayacağıma dair. Normalde logosu, introsu, outrosu, arada girip çıkan features yazıları gibi envai çeşit şey var. Aşağıdaki örnek sadece firmanın birine örnek olsun diye attığım bir şey. Yapımı da basit aslında. Photoshop'ta led çizgilerini yapıyorsun. Sonra onu gidip after effects'te maske yapıyorsun. Artık maskenin arkasında ne oynatırsan o görünüyor hepsi bu. Ama artık herhalde yapay zekaya binanın fotoğrafını atıp bunu efektlendir desen yapar. Yapay zeka işimizi elimizden aliyeaah. 😂

Aşağıdaki video da aydınlatma hesabı simülasyonu. Aslında 3 boyutlu içinde gezme nuhabbeti sırf görselleştirme. Büyük projeler hazırlanırken bilgisayarda ışıkların simülasyonu yapılarak ürünlere karar verilir. Işık gücü ne olacak, kaç cm arayla koyulacak, ne kadar yüksekte olacak gibi şeyler hep önceden projelendirilir. Çok sonra şantiyede 1 tane numune isteğe bağlı yapılırsa yapılır. Dialux diye bir programda yapılıyor bu. Videoda görülmese de aalında bizi ilgilendiren ölçüm raporları. Görüldüğü gibi ne intro ne birşey. Ele dümdük koynuşum. 😂

Ya aslında nasıl bir ışık koymam gerektiğini falan biliyorum bir studio bile hazırlamak gerekse ama işte bunlar hep para. 😂 Halbuki videoyu durdurup başlatarak bile sadece, kurguya gerek kalmadan direkt içerik üretirsin. 😂 Ama nalet olası detaycılığım işte. 😂

@sahin_tutus ağabey bu yazı gagalanır :) aynı şehirde olsaydık harika içerikler çıkartırdık ben buna inanıyorum :D

Konuyu Okuyanlar (Toplam: 0, Üye: 0, Ziyaretçi: 0)

Tema editörü

Geri