Web Analytics

Muhabbet kuşu aniden öldü

• Kullanıcı Linux
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Muhabbet Kuşları

Linux

Kullanıcı

Maalesef çok üzücü bir olayla karşınızdayım ve ne yapacağımı bilemediğim için sizlere danışmak istedim. Dün akşam neşesi gayet yerinde olan, hatta öten, oynayan canım muhabbet kuşum aniden öldü.

Hiçbir belirti, hiçbir hastalık durumu yoktu. Yemini yiyor, suyunu içiyordu. Akşam kafesine baktığımda ise dibinde hareketsiz yattığını gördüm. O kadar ani oldu ki inanamadım. Bu durum beni hem çok üzdü hem de çok endişelendirdi. Neyi yanlış yaptığımı, neyi gözden kaçırdığımı düşünüyorum sürekli.

İnternette biraz araştırma yapınca muhabbet kuşu ani ölüm nedenleri diye birçok başlık gördüm ama kafam daha da karıştı. Tecrübeli arkadaşlara sormak istiyorum, daha önce böyle bir şey yaşadınız mı? Bir muhabbet kuşu ani ölüm yaşadığında bunun altında yatan genel sebepler ne olabilir? Korku, stres, kalp krizi ya da fark etmediğimiz bir hastalık mı... Aklıma binbir türlü şey geliyor.

Genel olarak muhabbet kuşları ani ölüm vakalarıyla ilgili bilgisi veya tecrübesi olanlar paylaşırsa çok sevinirim. En azından içimi bir nebze rahatlatmak ve bir daha böyle bir şey yaşamamak için neye dikkat etmem gerektiğini bilmek istiyorum.

Yem dışında neler tüketiyordu? Kaç yaşındaydı?

geçmiş olsun. ödüm koptu kelimesi genelde kuşlardan gelir. " öd " kopmasdı dedigimiz korkuya dayalı ani bir kriz olabilir.
aksamdan sabaha , sabahtan aksama bir esintiye maruz kalmış olabilir..

tarimda otopsi ile belirlenebiliyor. üzücü gerçekten geçmiş olsun. .

Kaybınız için üzgünüm. Maalesef bu şekilde ani ölümler çokça yaşanıyor. Herkes aynı şekilde sizin gibi yemini yiyip suyunu içiyordu hatta oyun oynuyordu diyor. Bu yüzden kendinizi suçlu hissetmeyin. Ölüm nedeni konusunda herşey olabilir bunu bilmek zor. En fazla farklı bir yem, farklı bir takviye verdiniz mi, kafes temizliği nasıldı, evde bir bitkiye dadanmış olabilir mi ya da bir gürültüden korkup kalp krizi mi geçirdi gibi çok afaki sorular sorulabilir.

Bunun haricinde tek yaşayan kuşlarda hareketsizlik ve yalnızlığa bağlı stresten kaynaklı ölüm olabileceği konuşulabilir. Franz Kafka'nın olması lazım Dönüşüm kitabı bunu anlatır aslında. Etkileşimde bulunmayan bir canlı zamanla yok olup gider.

Bunlardan başka sizin bilmenizin mümkün olmayacağı bir virüs, mantar, patojen kaynaklı bir ölüm de olabilir. Beslenme eksikliğinden kaynaklı olabilir. Bazı kuşlar sadece tohum ve suyla yıllarca yaşarken bazıları grnetik kaynaklı farklı şeylere de ihtiyaç duyuyor. Sözgelimi kuşunuzun bağırsaklarında bir sebepten lactobacilus bakterisi tutunamıyorsa ona sürekli probiyotik vermeniz gerekiyor olabilir. Tamammen attım bu arada bu varsayımı. Say say bitmez demek istediğim ölüm sebebi.

Yanlış takviye kullanımları olabilir. Başka bir forumda örneğin verilen tavsiyeleri yanlış anlayıp hergün ardı ardına vitamin, probiyotik, b vitamini verecekti bir dostumuz az kalsın. Arada taze su da vermesi gerekiyor işte atıyorum 2 gün arayla.

Çözüm

Konuyu Okuyanlar (Toplam: 0, Üye: 0, Ziyaretçi: 0)

Tema editörü

Geri