Web Analytics

Hint Papağanları ile Pakistan Papağanları Aynı mı?

• Kullanıcı Parrot
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Hint Papağanları

Parrot

Kullanıcı

Herkese selamlar, Google içerisinde hint papağanı diye arattım ve bana verdiği bilgi pakistan papağanı? Bunların birbirine olan benzer yönleri ne alaka? Araştırmalarım sonucu bir makale çıkartabildim fakat aralarındaki benzerliği anlayamadım.

Aslında hint papağanı yok, direkt pakistan papağanı olarak mı geçiyor? O zaman başlıklar yanlış mı?

Hint papağanı bizim ülkemizdeki yaygın beslenen Pakistan papağanından bir tık daha ufak, gaga rengi biraz daha koyu-kırmızı bordo gibi olan bir tür. Ama bu tür biraz ara bir tür, bu yüzden sıklıkla isimleri birbiri yerine kullanılıyor. Baktığınızda aynı coğrafyadan sayılırlar, çok yakın akrabalar. Aynı coğrafyadan gelen kuşların fiziksel benzerlikleri yakındır.

İngilizce'de Pakistan papağanı India ringneck, rose-ringed veya ringned African olarak farklı isimleri olunca Türkçe'ye çeviride biraz karışıklık yaşanıyor olabilir.

Ben daha çok pakistan ile iskender papağanı karıştırılır diye biliyordum. Hint diye ilk defa duydum.

Pakistan daha ince iskender ya da alexander denilen daha kalıplı ve bir kanadında bordo çizik renk oluyor leke olarak. Ama hint ilk defa duydum.

Geçenlerde de patagonya papağanını öğrendim. Şöyle bir şeymiş patagonya papağanı.
1000008340.webp

Ben daha çok pakistan ile iskender papağanı karıştırılır diye biliyordum. Hint diye ilk defa duydum.

Pakistan daha ince iskender ya da alexander denilen daha kalıplı ve bir kanadında bordo çizik renk oluyor leke olarak. Ama hint ilk defa duydum.

Geçenlerde de patagonya papağanını öğrendim. Şöyle bir şeymiş patagonya papağanı.
Ekli dosyayı görüntüle 141
İskenderle Pakistan arasındaki fiziksel fark yine bir nebze belli, özellikle boyuttan. Aslında zibilyon çeşit tür var da kimisi diğer papağanlara göre pek popülerleşmemiş, isminin Türkçe karşılığı bile yok. Ben sanki siyah6patagonya dite bir papağan ilanı gördüğümü hatırlamıyorum, çok farklı gözüküyordu.

İskenderle Pakistan arasındaki fiziksel fark yine bir nebze belli, özellikle boyuttan. Aslında zibilyon çeşit tür var da kimisi diğer papağanlara göre pek popülerleşmemiş, isminin Türkçe karşılığı bile yok. Ben sanki siyah6patagonya dite bir papağan ilanı gördüğümü hatırlamıyorum, çok farklı gözüküyordu.
Vardır valla. Alt türleri falan da çok oluyor.

Konuyu Okuyanlar (Toplam: 0, Üye: 0, Ziyaretçi: 0)

Tema editörü

Geri